Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Meglett az időzítés volt 1000másodperc ,és nem vártam ki. Mostmár 10s az épen elég és még nem zavaró .

ANTAL GÁBOR

Kényszerből vagyok kénytelen ide írni : Klincsik Balázst keresem SOS . Pénteken küldtem neki SMS t és levelet . Majd ezt tegnap megismételtem .  Már van két auto  respond om .  
 Telefonon (is ) hiába keresem nem veszi föl  
Nagyon várom hogy jelentkezzen Balázs vagy az embere. Vettem tőlük valamit( mechanikus alkatrész ) és gond van vele . Szerintem  lenne kompromisszumos megoldás ....

dosalaszlo

Tiszteletem!
Kb. egy éve tökéletesen működő kis esztergám mostanság naponta többször is a következő hibával bosszant:

Valaki tudna segíteni mi történik?
Megtört az USB kábelem?
Kilötyögősödött az USB aljzat?
Szoftveresen is lehet valami?

Üdv
Dósa László

ajpwg6jrn

Nekem hasonló hibát dobott, ha USB-HUB-on keresztül vagy hosszú USB kábellel használom. Szóval valószínűleg hardveres gondja van. Cseréld ki egy masszívabb USB kábelra elsőnek.

s7manbs8

Minél rövidebb, meg jüó érintkezőjű kábel, meg érdems az aljzatban is úgy rögzíteni, hogy ne is tudjon mozogni, lefogatva valamilyen módon.

dosalaszlo

Üdv

Köszönöm a segítséget, holnap egy rövidebb és jobb minőségű usb kábel cserével kezdek!
Majd beszámolok a fejleményekről :-)

László

krnj79r9n

Nem tudtam hová írjam, mert ide is oda is tartozik, végül a Fusion 360 topikba írtam, hogy hibát találtam a Balázsék által készített Fusion-hoz szán UCCNC poszt processzor-ban.

Nem egy nagy dolog, magamnak kijavítottam, de ezt valószínűleg Balázséknak kellene javítani és a javított verziót feltenni az Autodesk-hez, hogy más ne fusson bele.

Itt most nem írnám le a problémát újra, de szinte garantált szerszámtöréshez vezet.

dezsoe

Szia!

A Fusion 360-hoz egyáltalán nem értek, de a várakozásnál paraméterezhetőnek kéne lenni, hogy s vagy ms alapú legyen a generált kód. Az UCCNC-ben be lehet állítani, hogy a várakozás milyen alapon menjen, ami jó, mert a kód generátorok nagy része másodpercben számol, míg az UCCNC alapértelmezés szerint ms-ban. (Gondolom, azért generálnak másodpercben, mert a Mach3 alapértelmezése is másodperc alapú.) Én az UCCNC-t átkapcsoltam másodperc alapúra, mert az Eagle-ös pcb-gcode is, meg a vCarve is úgy generál.

krnj79r9n

Köszi.
És tényleg átkapcsolható az UCCNC-ben másodpercre. Ez nem tudtam, de most megkerestem.
Ahogy most több forrásból is megnéztem, a G4-nél tényleg a másodperc alapú számolás a szabványos. Én inkább szavaztam volna a ms-re. Az UCCNC help-ben is ez áll (P in milliseconds)

Nekem ugyan nincs bajom a ms-el, csak akkor biztosítani kellene a poszt processzornál a fordítás előtt ennek beállíthatóságát.
Ez mondjuk nem olyan nagy hiba, ebből túl nagy galiba nem hiszem, hogy származik, viszont a furat alján elindulok X-ben, az problémás. :-)

zt2c4wh9

Szia,

Van egy kis félreértés abban amit írsz.
Mi nem készítettünk a Fusion360-hoz postprocesszort,
sőt még sohasem használtam a Fusion360-at, bár azt mondják jó kis progi, úgyhogy talán majd egyszer rászánom magam hogy kipróbáljam.
Szóval nem is tudnánk hozzá post procit készíteni, mert nem értünk hozzá egyelőre.
Post processzort a Fusion360 fejlesztője az Autodesk készített, de velünk ezzel kapcsolatban nem egyeztettek, szóval még ha tudnánk is módosítani a post procin, nem tudjuk, hogy kinek kellene elküldeni a módosítást (mert nem vagyunk kontaktban velük), vagy hogy egyáltalán foglalkoznának-e vele az Autodesk-nél.

Amúgy hogy létezik ilyen post proci én is csak az interneten böngészve értesültem.

krnj79r9n

Szia Balázs,

Hát ez így érdekes! :-)

http://cam.autodesk.com/posts/

Én innen gondoltam és tökre megörültem, hogy van közvetlenül az UCCNC-hez is posztprocesszor nem kell mást végig próbálgatni. Mivel ott virít a "CNCdrive motion controls" logó, feltételeztem, hogy Ti követtétek el. :-)

De elnézést, akkor nem nektek kell javítani.

Úgy néz ki tényleg az Autodesk írta, itt a fejléce a posztprocesszornak, eddig ezt annyira nem nézegettem:

/**
  Copyright (C) 2012-2016 by Autodesk, Inc.
  All rights reserved.

UCCNC post processor configuration.

$Revision: 41172 1627b38e1fd05359c37c9bc3485e99832d9ce48d $
  $Date: 2016-09-19 12:23:56 $

FORKID {A976579B-D88D-49BF-BBCB-678B0F10B13A}
*/

description = "Generic UCCNC";
vendor = "UCCNC";
vendorUrl = "http://www.cncdrive.com/";
legal = "Copyright (C) 2012-2016 by Autodesk, Inc.";
certificationLevel = 2;
minimumRevision = 24000;

longDescription = "Generic post for machines using UCCNC control software. If you have an automatic tool changer you need to enable the property 'useToolChanger'.";

extension = "nc";
setCodePage("ascii");

Egyébként a Fusion tényleg nagyon jó, még nem mindenhol kiforrott, de folyamatosan fejlesztik. De a CAM rész pont erős oldala szerintem. Jól használható, mindenképpen érdemes kipróbálni, főleg hogy ingyenes hobby célra és így legális.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Az UCCNC lézer pluginba, szürkeárnyalatos képhez bekerült 2db csúszka, valaki leírná mire alkalmasak ezek? Ha állítom a csúszkákat változást nem látok a képen.[#conf]

ium8w94xp

Gyanítom a lézer erején változtat a legsötétebb és legvilágosabb árnyalat min és max erején, de ez csak tipp. Sajnos a progi használatija nem frissül követve a változásokat. Pl a laser pin beállítás sincs még rajta.

designr

Lézerezel miközben debrecenben nyomás alatt áll a gép..mikor jöttök?[#integet2]

ium8w94xp

Passz...nem az én projektem ;)