Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

"A két csúszka amiket mondasz, azokkal a minimum és maximum PWM értékeket lehet állítani.
Vagyis a teljesen fehér képponthoz rendeli a minimum és a teljesen fekete képponthoz a maximum értéket, a közbenső sötétségeket pedig arányosan elosztja.
Így ezzel lehet némileg tuningolni, ha például a gép nem tud olyan gyorsan előtolni, hogy a 100%-os kitöltés ne égetné meg túlzottan a munkadarabot, akkor mondjuk lejjebb lehet venni a max. PWM értéket.
Illetve negatívba és a max.255 PWM értéknél feljebb is lehet állítani és akkor az alsó értékek mind lehetnek 0 PWM-esek és bizonyos felső értékek mind max. kitöltésűek.
Szóval ad némi játszásra lehetőséget ez a két beállítás. :)"

Egy grayscale skálát égettem vele, próbálgatva az értékek változtatgatását...egész jó eredmény jött ki...különböző sebességekhez meg lehet találni a legjobb beállítást...próbálgatom képpel is, jobb eredményt lehet kihozni mint eddig...jól látható a különbség az állítgatás közben.
Nem csak a lassabb sebességhez jó, hanem pont a gyorsabbhoz is...gyorsabbnál le kell tesztelni melyik két értékkel jön ki a legjobb színátmenet, így nagy eséllyel sokkal jobb lesz a kép minősége.
Grayscale módot jó rég nem használtam már, de úgy néz ki érdemes lesz játszani vele ismét :)

svager

Urak!
Valaki mondja már meg miért nem tudom az A tengely gyári beállításait módosítani.  Müködik,de ha bármit átírok visszaáll az eredeti értékre.[#nemtudom]

svager

Megvan a megoldás,Entert kell nyomni csak úgy fogadja el.[#falbav]

Kelepeisz Lajos

Há, ugyan ebbe belecsúsztam én is, én is kiírtam és mire valaki válaszolt volna én is rájöttem hogy entert kell nyomni.[#wow1][#papakacsint]

zt2c4wh9

Alapból entert kell nyomni, de van egy opció a Configuration/Appearance oldalon a Validate textfields with enter key only. Ha onnan kiveszed a pipát és nyomsz egy Apply settings, akkor nem kell entert nyomni, akkor ha bárhogy elhagyod a DRO-t, akkor az új érték érvényessé válik a DRO-ban.

ium8w94xp

Ezt gyanítom sokan benyelték, ahogy én is régebben [#vigyor2]

000000000

Kár, hogy ez a magyarok által írt program nem lett magyar is.

ium8w94xp

Igaz, vagy legalább választható nyelv lenne a magyar.

000000000

Természetesen, a nyelv választási lehetőségét hiányolom én is.

dezsoe

Valaki már régebben is hiányolta a magyar felületet. Fogjatok össze, írjátok át! :) Egy-két rendszerüzeneten kívül minden módosítható. (Üzenetek az adott profilban (.pro), néhány felirat a kép-file-ban (.ssf), minden más, azaz a hátterek és gombok pedig a képek között.) Hosszú téli estékre jó időtöltés lehet. Én egy időben mindig módosítottam egy pár dolgot, amikor megjelent egy újabb verzió. Aztán meguntam a küzdelmet. Most már csak elnyújtom a képet a szélesvásznú képernyőmhöz, a kimaradó fehér területre meg kipakolom, amire szükségem van, de nem állok neki napokig pixeleket tologatni. :)

ium8w94xp

Havonta Kb egyszer izzítom be a gépet. Most 3d nyomtatóval szórakozok, amire szintén nincs időm. Tehát az enyém biztos nem lesz Magyar, ahogy az elfoglaltsági mutatómat és a fontossági sorrendemet nézem [#vigyor2]

svejk

Nem szabad magyarítani a felületet!
Úgy is lenne pár szó amire nincs magyar rövid, frappáns megfelelő.

A program leírása, manualja, az más, ott nagyon jól jön a magyar magyarázat, de az szerencsére meg is van.

svejk

UC100 Demo mód.
A laser kimenetet konfigurálva az 1 port 1-es lábára.

M10 / M11-et használva a diagnosztika balakban nem látom a port állapotváltozásait.
Mit rontok el?

Bozso777

Szia.
M3 parancsot ki kell adni, csak akkor él az M10 -M11.

svejk

Köszi!

No akkor mi is a pontos szintaktika?
M3
Utána lehet váltogatni M10/M11
Gondolom közben nem lehet M5, de a kód végén le kell zárni M5-el?