Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Svejk,

Az -5LPT alaplap az ugyanaz mint eddig is volt, megegyezik az UC300 USB-s alaplappal.
Az UC300ETH_hi az csak a modul a kimenetek alapállapotban magasak.  
Az UC300ETH_low az csak a modul a kimenetek alapállapotban alacsonyak.  
UC300ETH_M44 a cnc4pc.com által gyártott alaplap.
UC300ETH_ISOBOB a még ki nem adott ISOBOB alaplap.

nyiszi

Sziasztok!
Az UCCNC-hez van  plasma kezelő felület?

xabi

Nem tudom pontosan mit értesz Plasma felületen. Milyen funkciókat szeretnél használni ?
Amúgy :
- Pár perc alatt át tudod szerkeszteni a screent, Balázsék elég jól megoldták a felület átszabhatóságát. Én nem szeretem mert állandóan új verzió jön mindig variálni kell a a régi screen felrakással. Illetve ha verzió váltás vagy funkció bővítés lesz a programba mindig újból kell szerkeszd a felületet.
- Alábbiakban látod írtam egy plugint én ezt használom. Funkciói :
* Plasma on/off
* THC on/off
* THC settings min-max height (futás közben is állítható, amúgy nem tudod futás közbe állítani :)
* THC Up/down jelzi a bejövő THC jel emelni vagy csökkenti a magasságot.
* THC difference : ívgyújtás és THC on utáni pillanatba megjegyzi a névleges vágási magasságot és ettől a bázistól +/- ba jelzi az eltérést.
* Counter : Számolja az ív gyújtások számát, vágási távolságot és időt, gyorsjárati távolságot időt, és értelemszerűen összegzi Őket. Arra jó hogy látod hogy az elektróda, fúvóka mekkora terhelést kapott, mikor kell cseréld.
Nemsokára írok hozzá egy kiegészítést ahol be tudod állítani hogy x idő vagy y gyújtási szám után állítsa meg a programot a plugin. (így nem fordulhat az elő ami velem gyakran, hogy ott felejtem a 2 órás programot, a fej kb 1 órát bír és leolvad a fél fej mire oda érek :) )
* Ugyancsak nemsokára kiegészítem a plugint egy automata THC be-ki kapcsolással. A működési elve az lenne hogy a vágások 99% zárt hurok, így a kiindulási pont és a végpont azonos. ívgyújtáskor a program feljegyzi a kiinduló koordinátát. ívgyújtás után megadott x távolág után bekapcsol a THC, megadott y távolsággal megközelíti a kiinduló helyet akkor automatikusan kikapcsolja a THC-t így nem THC-vel fut bele a már a vágás elején kivágott vágórésbe ami feszültség emelkedést jelentene és belenyomná a fejet az anyagba.
* Valószínűleg teszek még a plugin-ba egy naplót, amivel fel lehet jegyezni mikor, kinek, mennyit vágott a gép. így lesz egy adatbázis a gép életéről.

Most így néz ki a plugin :

http://drive.google.com/open?id=0B0VjFooLp3S9azJHQURNSGJoRFE" TARGET=_fnew>Foto1
http://drive.google.com/open?id=0B0VjFooLp3S9RjE4a0FCNGpzam8" TARGET=_fnew>Foto2

xabi

Előbb kimaradt a plugin ba van egy Always off THC, ez arra jó ha van egy G kód programod ami ki be kapcsolgatja a THC-t és azt szeretnéd hogy a THC mindig legyen kikapcsolva akkor hiába kapcsolja be a g kód a THC-t a plugin azonnal kikapcsolja.

pisti73

Sziasztok!

Debrecenbe beszéltem P. Balázzsal az egy - egy nyomógombos tengely , illetve lépésköz választást, léptetést. Az megvalósítható lesz majd egy következő verzióba?

dezsoe

Szia!
Írtam két makrót. Az első a lépésközt váltja a következőre, a második a következő tengelyre vált (csak az engedélyezett tengelyeket tudod kiválasztani). A makrókat M20xxx.txt néven mentsd el a makrók közé, aztán állítsd be a hívásukat trigger vagy hotkey segítségével.

1. lépésváltás:
// Cycle through MPG Steps
if (exec.GetLED(148)) exec.Callbutton(164); // 0.001 -> 0.01
else if (exec.GetLED(149)) exec.Callbutton(165); // 0.01 -> 0.1
else if (exec.GetLED(150)) exec.Callbutton(166); // 0.1 -> 1.0
else if (exec.GetLED(151)) exec.Callbutton(241); // 1.0 -> 0.001

2. tengelyváltás:
// Cycle through MPG axes (LED: 155..160, Button: 220..225, Axes enabled: 1, 10, 19, 28, 37, 46)

int axisNow = -1;
int axisFind;
int axisNext = -1;

if (exec.GetLED(155)) axisNow = 0; // ' MPGXaxisselect
else if (exec.GetLED(156)) axisNow = 1; // ' MPGYaxisselect
else if (exec.GetLED(157)) axisNow = 2; // ' MPGZaxisselect
else if (exec.GetLED(158)) axisNow = 3; // ' MPGAaxisselect
else if (exec.GetLED(159)) axisNow = 4; // ' MPGBaxisselect
else if (exec.GetLED(160)) axisNow = 5; // ' MPGCaxisselect

axisFind = axisNow;

while (axisNext == -1)
{
  ++axisFind;
  if (axisFind == 6) axisFind = 0;
  if (AS3.Getcheckboxstate(1 + 9 * axisFind)) axisNext = axisFind; // Xaxisenable..Caxisenable
}

exec.Callbutton(220 + axisNext); // MPGXaxisselect..MPGCaxisselect

pisti73

Szuper! Köszi szépen!

pisti73

Sziasztok!

Segítsetek léci nem boldogulok...  

Az előzőekben leír makrót, hogyan tudom nyomógombhoz rendelni? Addig megy, hogy létrehozom a nyomógombot, méreteket, stb beállítom, viszont azt nem sikerül beállítani, hogy a makrót egy "nyomógombszámhoz" hozzárendeljem. Ha hülyeséget írtam, bocsi...

dezsoe

Szia!
Nem kell nyomógombszámmal küzdened. A makrónak 2xxxx sorszámot adsz, akkor a létrehozott nyomógombnál ezt a számot adod meg. Pl. M21234.txt makrónál a gomb száma 21234. Azért kell 20000-től kezdődően sorszámozni, mert a program tudja, hogy a 20000 feletti gomboknál a megfelelő makrót kell meghívni.
Képernyőről is egy gombbal akarod váltani? Valamiért én arra tippeltem, hogy a vezérlő valamelyik bemenetére akarnál gombot tenni, vagy tévedek?

pisti73

Szia!  

Nem, nem tévedsz, csak először ki akartam próbálni, hogy nyomógombbal meg tudom e valósítani, de a leírásod alapján a nyomógomb működik.

Trigger-nél a funkciót hogyan tudom hozzárendelni?

dezsoe

Szia!
Pont ugyanígy. A megfelelő bemenethez ugyanazt a számot adod, mint a gombhoz, és kész.

pisti73

Ok, megvan, csak először nem fogadta el a makrószámot, de ha nyomtam egy entert utána már igen.[#circling]

Nagyon köszönöm a segítséged! Megyek és tesztelem...

pisti73

Szuper, működik  élesben is!

Köszi még egyszer a segítséget!

dezsoe

000000000

Sziasztok,

Egyik ügyfelünktől kaptam pár képet egy régi Thermwood router gépről, amit átépítettek a DG4S szervo kártyáinkkal és UC400ETH-val, UCCNC-vel.
Mivel tetszett a gép kialakítása, a tiszta vezetékezés, ezért gondoltam megosztom a képeket a fórumon.

http://www.cncdrive.com/img/Thermwood1.jpg" border=0>

http://www.cncdrive.com/img/Thermwood2.jpg" border=0>