Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

István83

Ez eddig jól hangzik,és mi a tapasztalat.
Véletlenül nem Antal Gábor próbálta,Ő készített
hozzá egy 100 réses tárcsát,ha jól emlékszem?

lari

Amikor elkezdődött az UCCNC tesztelése, elég sokat foglalkoztam a dologgal és jó néhány órát eltöltöttem esztergamód teszteléssel, UC-300-al.
Mondhatom, hogy az akkori hibajavítások után -amit Balázs javított-egy nagyon jól használható rendszer lehetne, megkockáztatom, hogy egyenértékű a linuxcnc-vel, sőt ha azt nézzük, hogy Magyar szupporttal rendelkezik, akkor még talán felhasználóbarátabb is.
A menetvágás tökéletesen működik.
Sajnos hiányzik egy eszterga felület, átmérőmód, és néhány egyéb "apróság"...

István83

Svejk ötlete teljesen jó szerintem diaméter üzemmódnak,legalábbis nem jöttem rá mi nem működne rendesen.De nem nem vagyok cnc esztergályos.

ANTAL GÁBOR

Pont Svejk ötletével foglalkozom . Azt hiszem ha G33 al megy a menet akkor Ok  ( G33 X Z K Q )  
 De mi van a G76 tal ?  Ott a menet kezdőpontja az X tengelyen I  de van egy J fogásmélységünk és egy K menetmélységünk. Ha a   két  utóbbit rádiuszmódban értelmezzük akkor az I t is úgy kellene .      Azt hiszem ez kizárja a trükközést

István83

Valóban,most olvastam a g76 kódót uccnc oldalán,
mert nekem a kiesztergálás ugrott be a g76-ról.(nct).De G33-as kóddal is kellene működnie.

ANTAL GÁBOR

Nem zárja ki : (  tegnap azt írtam hogy :"Ha a két utóbbit rádiuszmódban értelmezzük akkor az I t is úgy kellene ."   DE hisz úgy van az is !!
 Működik az !!!    

svejk

Talán még a szerszámpálya kirajzolásánál lehetnek gondok, ezen kényszer átmérő móddal.

De ha szépen megkérjük a a program íróját hátha belebiggyeszti nekünk az átmérő módot soron kívül!? :)

000000000

Sziasztok,

Az UCCNC tud menetet vágni G33 és G76-al is, ill. tud G33.1/G33.2-vel menetet fúrni. A szintaxis mondhatni, hogy megegyezik a linuxcnc szintaxisával. A menetvágás inkrementális encoderes visszacsatolással működik.

Amiket az UCCNC még nem tud és emiatt nem is javasoljuk egyelőre esztergához való használatra:

- Nincsen eszterga képernyő esztergához optimalizált gombokkal és pálya nézettel.
- Nincsen átmérő mód koordináta megadás.
- Nincsen konstans felület előtolás mód G96.

svejk

Valóban az állandó vágósebesség tényleg fontos egy esztergánál, illetve a fordulatonkénti előtolás megadásának a lehetősége(G95).

2dbfy8y

Én mindig egységes előtolással dolgozok.
Fánál bőven elég.
Meg ugye állandó vágósebességhez olyan főorsó is kell. Én ha eljutok odáig, hogy újra üzembe sikerül helyeznem a gépem, mindenképp kipróbálom, menetet se szoktam vele vágni. Szerintem számomra Svejk megoldása jó lesz, gondolom a képernyőt meg mi is megszerkeszthetjük kicsit.

svejk

Ja, akkor Te csak faesztergályos vagy. :))

2dbfy8y

Otthon igen. [#nevetes1]
Cégnél megy a fém :-)

ANTAL GÁBOR

Az intelmekkel ellentétben ma délután azzal foglalkoztam hogy valóságban megpróbáltam beüzemelni ( szigorúan esztergára!! )  az
 UC400 ET / UCCNC párost .   80 % os a siker ( de viszonylag kevés időt fordítottam rá )
Lenne pár kérdésem :  A go to zero megnyomásakor a Z tengely nálam elmegy +25 be és onnan megy zero ba . Ez a marónál nagyon fontos, de az esztergánál szívesen kikapcsolnám  
( minthogy egy szerencsétlen esetben nekimehetek a nyeregnek ) Ki tudom kapcsolni ?  . A másik : a Mach hoz van egy billentyű emulátorom aminél egy gomb a ciklus start   ( meg kell keresnem a doksit hogy melyik betű lett definiálva )    Nos azt is szívesen áttenném az UCCNC re   Azt megtaláltam hogy a 128 as szám kódolja a ciklus startot ( remélem jól emlékszem ). Azt szeretném hogyha lenyomom mondjuk a w gombot akkor hajtódjon végre a funkció !!  
70 darab spéci kúpos menetet akarok a közeljövőben kivágni . A monitort   majd letakarom egy fekete ronggyal[#vigyor4][#vigyor4].A funkciók 90% át  a szánszekrényen elhelyezett emulátorral  akarom  csinálni .A kód kész ( Mach os G76 os kód lefordítva G33 as sorokra ) 29 fokos beléptetéssel , kifutással ,  simítással , clearance vel

KoLa

Elég bonyolultan készíted!

svager

A CONFIGURATION/GENERAL SETTINGS-be lehet állítani a Z-t