Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!
Megnéztem a minta file-t, pont azért írtam, hogy az enyém nem szereti. :( Most nyakig vagyok egy fejlesztésben, de már majdnem kész van, utána újraírom a szintezőt, mert nagyon tetszik ez a látványos cucc, azt már úgy fogom megcsinálni, hogy ne legyen Eagle-függő.
A jelenlegi verzió egyébként itt elérhető: http://www.szentkereszty.net/autoleveller/index.html" TARGET=_fnew>VB .Net AutoLeveller

svejk

Mit bénázhatok el, hogy nem működik a G-kód szerkesztőben a copy/paste??

ggdr57dg

Egérrel sem megy? Találkoztam vele, hogy CTRL + C/V nem működött, egérrel meg igen. Vagy javítsd úgy, mint Bill Gates az autót: szálljunk ki, szálljunk be...

ium8w94xp

Valami okosság lenne jó a progidba, hogy egyenes vagy ívelt felülettel dolgozol. Mert gondolom a mérőpontokat egyenessel kötik össze. Ívelt anyagnál sűrűn kell felvenni emiatt. Jobb lenne kiválasztható. De nem akarom a feladatokat adni neked :)

dezsoe

Hát, igen. Nem foglalkozik ívekkel, mert nem arra való. :) A kisebb egyenetlenségeket hivatott kiegyensúlyozni alapvetően sík felületen. Azt meg is csinálja rendesen. Az ívelt felületekhez - szerintem - forgató kellene, és ahhoz egy megfelelő szintező. :)

000000000

A nem ívelt felületi egyenetlenség gravírozásához bőven elég a felületkövető.  
Ezt már rég kitalálták. Gyorsan, praktikusan lehet vele dolgozni. Nincs szkenelési időveszteség. Ehhez, nincs szükség külön programra.  

A gond az ívelt felületek megmunkálásával van. Ezt, általában nem lehet forgatóval megoldani. Éppen a nagy rádiusz miatt.  

000000000

A te programodat nem lehetne úgy át írni, hogy jó legyen ívelt felületekhez is?
A program írásához szívesen összeírnám a figyelembe veendő szempontokat.  
A nagyobb, ívelt felületek mindig gondot okoznak másoknak is.  
Pláne, ha még egyenetlen is.  
Ehhez kellene valami egyszerű megoldás.  

svejk

Nem. :(

Bal gombbal kijelöli, de a jobb gombra nem reagál. Minden más programomban működik.

dezsoe

Azt hiszem, a felületkövetőt kihagynám. Nekem nagyon hobby gépem van (értheted nyugodtan pejoratíve), örülök, ha ott mar, ahol akarom. :) Letapogatom kódból, elmentem az eredményt, aztán mehet a marás, utána a fúrás, végül a profil marás, és mindháromhoz felhasználja a mért adatokat.

Persze, hogy meg lehet írni ívelt felülethez is, csak arra nem volt szükségem. Ha íves is, meg egyenetlen is, akkor igen sok mintavételezés kell, szerintem. Ehhez már jobb lenne egy analóg letapogató, biztos ilyen is létezik. Én gyakorlatilag csak panel marásra használom, alapvetően magamnak írtam a programot, csak megosztottam, hátha kell másnak is. :)

Bozso777

Anno ezt kérdeztem már Balázstól, mert szenvedtem vele, de kiderült az egérrel nem müxik a jobb gombos copy/paste viszont a CTRL +cC és CTRL+V müxik , azóta már tudom használni.

ium8w94xp

Még azzal küzdök, hogy a gép szerkezetét és a marót leválasszam a gnd-ről. Szikrázik az 5v a marószáron :) Éreztem én, hogy jobb lett volna betonkeverőt építeni :)

svejk

Hmmm... esküszöm délután nem ment a CTRL-al sem.  
Most persze jó, köszi!

frob

Sziasztok
UC400ETH -nek keresem a leírását, biztos én vagyok a figyelmetlen hogy nem találom a cncdrive oldalon...  
Tulajdonképen ez, ahogy a képen is látszik csak 2 ún printerporttal rendelkezik?

frob

Na még eszembe jutott valami :)  
win xp vagy win7 alatt gyorsabb az uccnc?
xp-nek még is csak kisebb az erőforrás igénye...

Bozso777

Szia
Kicsit lejjebb ezen az oldalon ott a link :)
#2958  ott megtalálod a felhasználói kézikönyvet is.
Igen 2 ún printerporttal rendelkezik :)