Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként ha végigjártad volna velünk ezt a 11 éves rögös utat és nem másfél hetes regisztrációval írod ezt, akkor még komolyan is vehetnélek.

Tesztelni két féleképpen lehet, vagy megállapítjuk valamiről hogy működik vagy nem, vagy pedig ha már van egy működő etalon, akkor lehetőleg azonos körülmények közt ahhoz hasonlítunk.
Tegnap az utóbbi történt.

De ez már nem egészen topic téma.

frob

CNCdrive, mi az ajánlott gép, mert ahogy svejk meglepődött, én is :)  
kipróbáltam a teszt verziót, az1.2008-as verzió pikk pakk betöltődött, viszont a mostani igen csak sokat szöszöl ugyan azon a gépen.
Még örültem is amikor kipróbáltam először, hogy elég ez gépállat is neki ( van két hasonló) de akkor most annyira nem vagyok biztos benne.

Más próbáltam betölteni a cam részben dxf et, sajna valamilyen oknál fogva ez nem jött össze, pedig minden fellehető prg be tudta olvasni... van esetleg valami trükk amit alkalmazni kell?

ium8w94xp

Sziasztok.
Ha jól rémlik Balázs mondta, hogy írt valaki letapogatós plugint a programhoz. Mivel gyagya vagyok írni, ezért érdekelne miként áll a dolog. Igazából minél gyorsabban szeretném megoldani, hogy egy ívelt formára gravírozzak pl szöveget. Ne kelljen megrajzolnom a formát is. Most épp apám lapos üvegére, ami fém :)
Köszike

Kisamotors

Kösz a kimerítő választ.

Kisamotors

Nem baj, nem kell komolyan venned.

000000000

Sziasztok,

Svejk: Megnéztük a master/slave külön home kapcsolós home-olást és nálunk sem működik.  
Dolgozunk a megoldáson, amint elkészül szólni fogok.

Frob: Az általam javasolt konfig:
CPU: >= 1.8Ghz, javasolt dual/duo core
RAM: OP rendszertől függő, XP-n legalább 1GB, 7-től felfelé legalább 2G. Ha nagy G-kódot vannak akkor 4GB, ennél nagyobbnak nincsen értelme, mert a szoftver nem tud 2GB-nál többet használni és így marad minimum 2Giga az OP rendszernek. Ha 32bites a Windows akkor pedig abszolút nincs értelme 4Gigánál nagyobb RAM, mert az OP rendszer nem tudja megcímezni a 4GB feletti memóriát.
VRAM: minimum 128MB, javasolt >= 256MB
OP Rendszer: Én Windows 7-et használok már jó ideje, de XP és attól felfelé bármilyen Windows megteszi.

Általánosságban beszélve egy kb. 8 éves gép ami akkor új volt az általában megfelelő.
15-20 éves gépekkel nem érdemes próbálkozni, legalábbis a videó kártyáikkal nem, mert az OpenGL 1.3 definíció kb.15-16 éves, szóval régebbi videókártyákon nem fut.

svejk

Barátom hálája fog kísérni hosszú életutatokon!  :)

svejk

000000000

:)

Itt találtam olyan kategóriájú használt PC-ket amik szerintem megfelelnek az UCCNC-hez:

http://www.pc-max.hu/webaruhaz/szamitogepek-intel-dualcore.html" TARGET=_fnew>http://www.pc-max.hu/webaruhaz/szamitogepek-intel-dualcore.html

frob

Köszönöm!!
hát igen ez egy D510-es alaplap ebben csak 1.66GHz-en megy a proc, videó memória most 256 ra állítva, ram 2GB , szóval akkor ez kissé karcsú...

dxf importtal kapcsolatban tud valaki valamit mondani? olyat próbáltam amit pl freecad beolvas, de uccnc sajna nem valamiért..

istvan58

Szia Balázs,

köszönöm a licenszet, remélem hétvégén beüzemelem az UC400ETH-t.  

istvan58

Ismerkedem az UCCNC-vel....most még csak demó módban.

Elsőre egy észrevétel:
A diagnostic ablakban nem lehetne az ősszes tengely "job properties"-ét látni?

Esetembe mivel 2 Z tengelyem van sokszor használom az A tengelyt és jó lenne ránézni milyen határok között fog járni ha esetleg elnéztem valamit a G kódban.

http://kepfeltoltes.hu/160405/Uccnc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Sziasztok,

Svejk: A master/slave dupla home kapcsolós home-olás javítva lett mind az UCCNC-ben és Mach3-ban is. Az UCCNC-ben javítva lett még egy hiba ami macro gomb hívással kapcsolatos és egy fórumtárs jelezte a problémát.
Most már eljött az ideje, úgyhogy felraktuk a weboldalra az automata telepítőt és a plugint is Mach3-hoz:  
http://cncdrive.hu/UC400ETH.html" TARGET=_fnew>UC400ETH weboldal
Az UCCNC 1.2016 új verzió pedig a szokásos helyen letölthető a weboldalunkon.

Frob: Ezt nehéz eldönteni, hogy karcsú-e hozzá. A RAM és videókártya elégséges kell legyen, a proci kicsit kevés, illetve gondolom Atom vagy celeron a proci és így egymagos, ha így van akkor valószínűleg gyengécske.

Istvan58: A 4. tengely limiteket nem írtuk ki, most hirtelen nem rémlik, hogy egyáltalán kiszámítja-e a progi.

istvan58

Gondoltam hogy beleszerkesztem a screen editoral de sajnos csak x, y, z van a listában.
Várható hogy ezt megoldjátok valamikor?

frob

CNC drive, köszi!
Tegnap küldtem a másik mélcímemről is ua a levelet, várom válaszod.