Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Tibor,

Melyik verziót telepítetted?
A régebbi verziók amik Flashplayer-el mentek, ezeknél fordult elő ilyen gond Dec.28.-után, amikor is az Adobe kiadott egy hibás Flashplayert, ami nem engedi futtatni a Flashplayert desktop alkalmazásoknak.
Ennek az eredménye volt hogy az UCCNC csak felvillant és ki is lépett. A Flashplayer visszafrissítése régi verzióra volt a megoldás, persze azóta már kiadott fix-eket az Adobe, de kérdés neked mi van jelenleg feltelepítve, melyik Flash verzió.

Az új verziós (1.2xxx) UCCNC már nem használ Flashplayer-t, helyette OpenGL-t, szóval ez a lehetséges probléma már nem áll fent.
Ezért kérezem pontosan melyik UCCNC verziót raktad fel?

DirectX nem kell a szoftvernek, nem használunk DirectX-et, OpenGL-t használunk és ahhoz a DirectX-el ellentétben nem kell semmit telepíteni, a videókártyák alapból ismerik, viszont a Windowsnak kellhet a Videókártya driver, hogy telepítve legyen, hogy tudjon "beszélgetni" OpenGL nyelven a videókártyával.

Semmilyen drivert sem kell telepítened, az USB drivert UC100/300-hoz az UCCNC telepítője automatikusan telepíti.

nffab2gnr

UCCNC 1.2008 a feltelepített verzió. Ez hibaüzenet nélkül felment. Másik mappába raktam,hogy ne zavarja a régit mert azzal megy a gép.
Ha ezt az új verziót indítom "Screen file not found" hiba üzenetet kapom. Windows XP az op.  

Az említett i5 gépen ahol csak demóban fut a régi verzió , mert arra nincs rádugva az UC300. A Flashplayer 19 van visszatéve a 20-as hiba miatt,de ez a 1,2008 nem indul el.  

000000000

A "Screenset file not found" üzenetet akkor adja a program, ha nincsen telepítve screenset fájl olyan néven ami a profilban meg van adva.

Ha új könyvtárba telepítettél, ahol még nincs profil fájl egyáltalán telepítve és ha a telepítésnél kiveszed a pipát, hogy a profilodat ne írja felül, akkor a profil fájl nem telepszik és az említett hibaüzenetet kapod, mert induláskor nem tudja az UCCNC, hogy egyáltalán milyen screenset fájl nevet kell keresnie, hiszen nincs profil fájl telepítve, amiben le van definiálva a betöltendő screenset fájl neve.

000000000

A javaslat/konklúzió elmaradt, bár szerintem a leírás alapján egyértelmű: Új könyvtárba telepítésnél a pipát vagy X-et hagyd bent amikor azt kérdezi a telepítő, hogy írja-e felül a profil fájlodat, ellenkező esetben a profil fájl nem telepszik, mert ezzel azt kéred, hogy ne telepedjen.

nffab2gnr

Jó,hát ami száz embernek egyértelmű az lehet,hogy nekem még nem:),de pipa visszatéve,újratelepítve hibátlanul működik.
Kezdődhet a tesztelés.

nffab2gnr

000000000

xabi

Szia,
Jó lesz ez (egyszer) :)
Vágtam az új 1.2008-as programmal ma egy pár órát, nagyobb baj nem volt a THC azonban nem 100%-osan működik Uc100-on.
Az a gond hogy elkezdek vágni mondjuk 4 mm-es fejtávolsággal M205-el bekapcsolom a THC-t szépen le fel mozog a fej (ahogy kell), én a vágás befejezése előtt kikapcsolom a THC-t M206-al és ilyenkor hirtelen vissza ugrik a fej a kezdeti 4 mm-es magasságra (nem tartja a THC által szabályozott magasságot, ha mondjuk a THC megemelte a fejet 6,5 mm-re akkor M206 esetén hirtelen lenyomja 4 mm-re a végén). Küldök video-t ha nem érthető.

A másik probléma ami a Run From Here utasítás után a felugró ablak edit mezőjébe a Feedrate midig az aktuális Feedrate-t írja állandóan át kell írni..

000000000

Szia,

Köszi a tesztelést.
A leírásod alapján azt hiszem értem a problémát, mármint hogy pontosan mi hogyan történik rosszul.
Hamarosan meg fogjuk vizsgálni, hogy mi az oka és jelzem amint tudunk valamit...

A Run from here ablakon pedig szerintem mindig is az aktuális feedrate-et írta ki, úgy értem, hogy emlékeim szerint ez nem volt megfejlesztve még, hogy visszanézze a g-kód programból, mennyi volt legutoljára a feedrate. Na, szóval csak azt akarom mondani, hogy ez nem egy új bug szerintem, hanem ez mindig is így működött, de jó fejlesztési tipp, köszi. :)

xabi

Szia,

A Run From Here ablakos probléma az régen is így volt, már mások is jelezték...
Szerintem 2 gond van, ha a programot nem az elejéről futtatod akkor a folytatási pocizóba kell állni célszerű módon gyors járattal, ha oda álltál (és nem olyan pozícióba ahol szabályozva van a Feedrate pl F1000) akkor tudnia kell a programnak vagy a felhasználónak meg kell adni az aktuális feedrate-t.

Röviden : Kéne egy pozícióra állási sebesség, és tudni a kellene a programnak adott pozícióba a feedrate-t vagy a felhasználónak megadnia.

000000000

Szia,

Igen, végülis ugyanazt mondjuk, mármint én is azt mondom, hogy a Feedrate-et nem nézi meg, hogy mi volt az utolsó ha run from here-t nyomsz, csak a koordinátákat keresi ki és ezt kellene megcsinálni, hogy ezt is visszakeresse.
Megfogjuk fejleszteni, felírtam magamnak..

A THC hibát javítottuk, remélem most már jó lesz. :)
Pár egyéb apróságon változtattunk még, az egyik dolog, hogy a szerszámpálya nézeten az egér kezelésén kicsit módosítottunk, eddig jobbra balra döntött a jobb gomb + jobbra/balra és fel/le húzása az egérnek. Ezt megváltoztattuk úgy, hogy jobb gomb + jobbra/balra húzással XY tengely körül forog és fel le pedig a Z mentén dönt.
A másik dolog, hiba amit talált valaki és jelezte és javítottuk, hogy G43/44 utasításnál, ha ugyanabban a sorban volt koordináta is megadva azt hibásan interpolálta, vagyis a koordinátára mozgást eldobta az interpreter. Például G43 Z1 H2, itt a Z1 az nem a G43 része, hanem egy aktuális 1-es modal-al mozgás, ez nem volt jó, a progi eldobta a Z1-et, ezt javítottuk.

Az új kiadás 1.2012 a weboldalon van: http://cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC oldala

Xabi, ha lesz időd légyszi teszteld majd a THC-t.

dezsoe

Szia!

Ez a forgatás mekkora királyság! Mindig kihullott a hajam, mire beforgattam a képet úgy, ahogy szerettem volna látni! :) [#taps]

000000000

Szia Csaba,

Köszi, örülök, hogy tetszik az új forgatásos módszer. :)

xabi

Szia,

Vágtam most vele 20 percet jónak tűnik a THC (még tovább tesztelem mert mintha egyszer kihagyott volna a THC, de lehet hogy nem jó volt az érzékelésem.)

pisti73

Szia Balázs!

Köszi, akkor küldöm a mailt...