Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Huu...akkor ezt még bogozni kell :),
de majd szépen lassan. Remélem hamarosan lesz Mach3 plugin és akkor kezdetben azzal használnám és párhuzamosan barátkozni az UCCN-el

frkdv6dyr

Megszólítottál a varázslókkal kapcsolatba ma, és a mostani bejegyzésedről jut eszembe, a M20999 határérték miatt az AllInOne M21000 makrót át kell nevezni egyébként nem indul el.  

A napokban volt egy kérdés amire válaszolni szerettem volna letesztelve a hibát és akkor vettem észre a változást. Egyszerűen nem akart indulni [#csodalk] a héten szeretnék más egyéb dolgokat is javítani a programon abban ez is javítva lesz.

svejk

A franc abba a Mach3-ba én is mindig automatikusan azt indítom el az UC300-al, pedig az UCCNC úgy vettem észre sokkal stabilabb megbízhatóbb.
A kezelési utasításban a G-kódok értelmezése is szépen érthetően le van írva.
Ha megvárod a mach3 plugint akkor megint leragadsz mellette.

Merj nagyot álmodni és feküdj rá Te is a témára!
Ha minden nap felteszel egy kérdést, esetleg hibát találsz benne akkor az a program írójára is ösztönzően hat és nem utolsó sorban a többiek is hamarabb kedvet kapnak rá.

svejk

Ez az Open-GL jó ötlet volt, most már a DRO számlálók gyorsak mint a villám.
Nálam eddig zavaróan késlekedtek.

istvan58

Amint látod azon vagyok hogy áttérjek...csak nem akarom átépiteni a gépem :)

Amit meg kell oldani az a kézikerék és a két főorsó kezelése.
A billentyü emulator akkor lenne jó ha definiálhatóak lennének a billentyűk.
Na meg ha kapcsolót teszek nem nyomőgombot akkor ha közben a normal billenyüvel mondjuk Y-ra váltok akkor a kézikerélk kapcsolója hiába lesz x-en....az y fog menni. Vagy rosszúl gondolom? Valami olyan kéne hogy folyamatosan olvassa be a kapcsoló állást.

A mach3-al ezeket más jó megoldottam.

istvan58

000000000

Charge pump jelet kell rávezetni a kapcsolóra, az 12.50kHz-el frissíti a kapcsoló állapotát.

istvan58

Na ez jó ötlett, köszi.

svejk

"A billentyü emulator akkor lenne jó ha definiálhatóak lennének a billentyűk. "

Ez a minimális elvárás tőlük, ezt erőltetem a konstruktőröknél már évek óta.
Az összes emulált billentyű olyan legyen, amit nem lehet egyszerűen elérni a normál billentyűzetről.

Ezt okkal-móddal meg is tették, csak a mach3 kompatibilitás miatt nehezen akarnak ráállni.
(a mach3-nál ugye fixek a billentyűkódok, egyszerűen nem állíthatóak át)

De az UCCNC-nél ha megnézed a Hotkeys menüt ott szinte minden lehetséges.

svejk

A kapcsoló kérdés eleinte nekem is gondot okozott, -ekkor jött a charge pump frissítés- de később rájöttem, hogy egyszerűbb, kezelhetőbb ha visszajelzős nyomógombok vannak.
A gombokba, vagy mellé épített visszajelzést pl. Dezsoe USB-s LED-es eszköze láthatja el.

dezsoe

Szia!
Amíg nincs teljesen kész, nem akarok adatokat írni, mert simán lehet, hogy még változtatok valamin. De kezel billentyűket és nem ütközik a billentyűzettel. Az egyik billentyű-funkció például az, hogy megy körbe az MPG tengelyeken, így egy gombbal meg lehet oldani a választást.

eymcv9wt

Ha lábkiosztás is azonos mindkét eszköz 1-1 IDC26 aljzatain, akkor ez az alábbi kép segít megérteni mi ezzel a gond. (remélem csak logikai  elméleti értelmezési gond van, és nem fizikai megvalósulás a két eszköz kapcsolatában, mert az írás szerint ki és bemenetek problémásak... mert akkor összeakadnak a jelek a kimeneteknél, bemenetnél pedig akkor semmi jel...)
A probléma a leírásod szerint a kép felső részén jelentkezik. És a kép alsó része lenne a helyes de a felsőt írjátok be-ki menetekre Kontaktra. (lásd a pinek színezését)  

http://hobbycnc.bplaced.net/pic/sghobbycncforum/hdbb_vs_uc400ethconnect.png

000000000

A HDBB és az UC400ETH csatlakozója kompatibilis, közvetlenül egyenes vezetékezésű IDC26-IDC26 kábellal összeköthető.

CNCVelMart, a pin-ek irányát mindig a PC felől indulva a CNC gép felé értelmezzük minden eszköznél. Ha egy pin kimenet azt a jelet a CNC szoftver adja ki a CNC gépnek (most vonatkoztass el attól, hogy mozgásvezérlőn vagy akármilyen eszközökön keresztül), ha egy pin bemenet az pedig azt jelenti, hogy a külvilágból, a CNC géptől fogadja a jelet a vezérlő szoftver.
A második rajzod a helyes.

svejk

Te nagyon háttal ülsz még mindig a moziban, vagy csak kötözködsz.

Két eset van IDC kábel használatára.

-  PC alaplap BELSŐ LPT tüskesori csatlakozóját összekötöd a HDDB2-vel és használod a MACH3-at.
Örülsz.

- Pc-t,  UC400ETH-t USB kábellel összekötöd, majd az UC4000ETH-t szalagkábellel a HDDB2-höz.
Ebben az esetben egyelőre csak az UCCNC-t tudod használni, amíg nem lesz meg a Mach3 plugin.
Szintén örülsz...

Mindkét esetben a perifériáidat a HDDB2-höz csatlakoztatod.

Ha mindenáron kell  a Mach3 és az UCCNC is, valamint erős kényszert érzel a szalagkábel használatára akkor válaszd a PC >> UC300 >> HDDB2 >> perifériák kombinációt.

000000000

Egy moderátort megkérhetnék hogy kicsinyítse le a képet, mert olvashatatlan miatta a topik. :(