Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

000000000

Szia,

Nem ezzel nem fog menni.
De ezzel igen:  
http://cncdrive.hu/downloads/UCR200%20haszn%E1lati.pdf" TARGET=_fnew>UCR200 wireless pendant

frob

eymcv9wt

A meglévő három Notebookból egyiknek sincs lpt tüskesori kimenet ill. bemenet (dokkolónak viszont van alul foglalata, de nincs dokkolóm se,) így az általad említett csatlakozó kimenet ill. bemenet (nézőpont és viszonyítás kérdése melyik pint minek tekinti a "gyártó") ez nem járható út.  
Nem ürülsz.

Nekem nincs HDDB2-n, megint csak nem örülsz, de van HDBB és DG2S-08020 driverek. Mert annak a szervó motoroknak ez kellett.

"- Pc-t, UC400ETH-t USB kábellel összekötöd," szerintem ezt nagyon benézted.
Az UC400ETH-nek nem USB a csatlakozója, hanem RJ45, az pedig PC hálózati jel csatlakozó 8 eres vezetékre, nem 4-re mint az USB.
Ha azt láttad.. És ezért lehet routerbe/swich-be is kötni. Véleményem szerint, akár másik helységből lehet vezérelni mint ahol a CNC gép van, Wi-Fi-n, router)keresztül. A PC a hálózatra kapcsolódik a routerhez Wi-fi-n, a router pedig a kábellel az UC400ETH-hez.

Nézd a képet. ezen én nem találok USB-t, vagy cseréljem le a kedvedért az RJ45-öt és párosítsam össze a vezetékeket hogy ne legyen szabad vezeték? És akkor hol az USB driver, ami kezeli az így átalakított eszközt?[#vigyor3]
http://hobbycnc.bplaced.net/pic/sghobbycncforum/uc400ethrj45.png" border=0>

A lényeg az, hogy nem jól van feliratozva a be-és kimenet, mert az erősítőknél is mikor össze kontaktolod a Deck-et a sterejó jeleket ott se a bemenetet a bemenettel kötöd össze és a kimenetet a kimenetet, ami a készülék hátuljára van feliratozva melyik csatlakozó milyen irányú jelet továbbít.  
http://hobbycnc.bplaced.net/pic/sghobbycncforum/audio_out_in.png" border=0>

Miért is ülnék én háttal? Meg kéne tanulni mi a kimenet és mi a bemenet és az hol van, mivel kötni össze és annak adat irányát jelölni, nem pedig xy-odik közbeiktatott utolsó előtti eszköznek azon csatlakozójához, ami a legutolsó eszközzel teremtene kapcsolatot és abból kifelé a másik eszközbe menő jel szerint. és nem ennek adat jeli irányát kellene feljelölni.

Balázs már leírta, hogy ők nem azt a csatlakozót tekintik bemenetnek-kimenetnek, amibe direktbe összekontaktolsz szalag 26eres vezetékkel, hanem az RJ45 felőli aljzat adatkommunikáció irányt.

Az UC400ETH csatlakozása szervóvezérlő -> HDBB elosztó, uc400eth PC-vel, wifire:
 [DG2S-08020] ->cs: RJ45 -> HDBB->cs: IDC26 -> UC400ETH ->cs: RJ45-> Router ->cs: Wi-fi -> PC  

Az audio jel kommunikációt már előbb feltalálták mint a PC-CNC adat kommunikációt. Tehát ez alapján a bekötés és adat irány értelmezés szerint ez az első számú elfogadott jel irány kontakt jelölés, ahogy az audio csatlakozói jel irány kerül feltüntetve a készülékek kezelési útmutatójában, mit és hová. Ha megveszel egy mostani készüléket, abba is mint ahogy régen is a leírásokban az OUT-ot kötik össze az IN-el és nem az OUT-ot az OUT-al vagy a IN az IN-el. De ezt egy elektronikában jártasnak mint te is, nem kéne el magyarázni.

Ugyanis nem az erősítő hangfal kimeneti szemszögéből kell a bekötést létrehozni az erősítő hátulján egy másik csatlakozóra, hanem a közvetett eszköz azon csatlakozójára csatlakozni ahonnan a jel továbbítódni fog, közvetetten és feldolgozásra kerül és ennek jel irányát jelezni.

Ha a soros portot így kezdeném el programozni, mint ahogy a kontaktolás van leírva 26-os vezetékre, egy másik hozzá köze nincs csatlakozó szerinti jeliránnyal, mint ahogy az UC400ETH esetében mert a jeleket feldolgozzák előbb majd csak aztán kelül arra a távolabbi csatlakozóra a módosított jel (de lehet más eszközöknél is így írják, sőt biztos) az nem tudna működni azon a fejlesztő környezetben se, a kommunikációt ki-ki és be-be jel adat összeférhetetlenség miatt.

Nem járok moziba, és háttal nem ülök le, a szék se olyan kialakítású, hogy háttal ülni lehessen, mert úgy kényelmetlen volna, és a filmet se látnám ha mennék moziba.
Csak érthetetlen miért egy távolabbi csatlakozó jelirány orientációja szerint kerül megjelölésre az a foglalat lábkiosztás jel iránya, amibe direktbe kontaktól, és nem az szerint, amibe bekontaktol.

svejk

""- Pc-t, UC400ETH-t USB kábellel összekötöd," szerintem ezt nagyon benézted. "

Ebben igazad van, elírtam, még túl új nekem ez a hálózati dolog, még az USB-s UC300-amon jár az eszem.

Az írásod ezen és többi részéről is látszik, hogy csak köztözködsz, szófosásod van szokás szerint. :(
No de szíved joga...

frob

sziasztok
gondoltam játszok az uccnc progival
http://kepfeltoltes.hu/160311/hib_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>hiba
de egyenlőre idáig jutottam csak ....
Most épp ms frissítéseket próbálom rátolni az erre szánt gépre (win7) de hogy ilyen rendszerigényekkel él egy cnc progi...

mex

Olvasd el a #2790 hozzászólást, és a rákövetkező választ.

frob

Köszönöm a gyors választ!
remélem a frissítés végén helyre állnak a dolgok...

Béni

000000000

Szia,

Nem, nem követjük a CNCzone-t.
Ki is irtam vagy 1 éve "sticky"-postba, hogy nem olvassuk és nem válaszolunk CNCzone-on, mielőtt valaki azt hinné, hogy az oldal esetleg a hivatalos support fórumunk.
Illetve kb. fél éves hír, hogy a CNCzone elvileg meg fog szűnni hamarosan vagy legalábbis átalakul, mert eladták a fórumot és az új vezetésnek más ötletei vannak a fórum működéséről...

Ugyanúgy nem nagyon van időnk olvasni a Stepcraft fórumot: https://www.stepcraft-systems.com/en/service-and-support/stepcraft-forum-uk/software2

Igaz mindkét fórumon van aki válaszolgat helyettünk, CNCZone-on Terry, Stepcraft-on meg Rory barátunk. :)

Egyébként tervezzük saját angol nyelvű fórum létrehozását, csak kéne egy kis szabadidő, hogy üzembe helyezzük és hogy leszervezzem a dolgokat...

000000000

Szia,

Szerintem nálad is az lesz a gond, hogy a videó kártya driver nincs telepítve, mert 1.1-es OpenGL-t és 1024px max. támogatott kép méretet detektál a Windows, ami túl alacsony, hogy igaz legyen, kivéve ha 25 éves esetleg a számítógéped, ha ilyen öreg, akkor elképzelhető, hogy a kiolvasott adat valós, különben gyanús, hogy a driver hiánya miatt nem tudja megállapítani a Windows a helyes adatokat és emiatt nem is tudja a Windows használni az OpenGL-t a videókártyával és ezért nem fut az UCCNC.

svejk

Szidják vagy dicsérik? :)

Bozso777

Ugyanez volt nálam, mikor feltette az 1.1115 verziót...egyből beugrott a pcre csak feltettem a win7-et és használtam, nem tettem külön videokari drivert...gyors feltettem rá és azonnal jó lett.

Próbálgatom az új verzión a régi dolgokat...eddig szuper :)...majd összeírom a teszteket és átküldöm.

000000000

Általában nem erről szól a dolog, hogy szidnak vagy dícsérnek, hanem valaki valamit nem tud, hogy hogyan kell csinálni, akkor kérdezi a többieket, hasonlóan mint itt ezen a fórumon.

000000000

Szia Bozso,

OK, szuper, majd írj. :)