Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

rxamuf6kb

Üdv!
Egy kérdésem lenne a fejlesztőkhöz.
A G17,G18,G19-es parancsok miért maradtak ki a G-kód listából?
Van-e lehetőség ezeknek a funkcióknak a pótlására.
Fél éve sikeresen használom már a programot, eddig igazán fel sem tünt a hiányuk, de most nagy szükségem lenne rájuk.
Megoldhatnám egy új profilban a tengelyek átváltásával,de az nagyon komplikálná a gépkezelést.
Ezeknek a kódoknak a hásználata elegánsabb és jóval egyszerűbb lenne.

000000000

Szisztok,

János: Az említett kódokat már ismeri a program az 1.2 verziótól. Javaslom töltsd le és telepítsd az új verziót: http://cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC weboldal

Exup: Örülök, hogy tetszik a progi. A végállás kapcsoló benyomása vész állapot, ilyenkor "reset" állapotba megy a vezérlő és letilt. Az override limit-el tudod kivenni ideiglenesen ebből áz állapotból és lemozgatni az adott a tengelyeket a végállásokról. Ha nem tiltana le a végállásra és a többi tengely futna tovább, az elég furcsa eredményt csinálhatna, mondjuk fut a g-kód, a gép kimegy X végállásra az Y és Z meg dolgozik tovább, az eredményt el lehet képzelni. Esetleg úgy volna értelme talán ennek, ha Idle állapotban engednénk tovább a többi tengelyt.

rxamuf6kb

Köszönöm az infót, ez gyorsan megoldódott.

ium8w94xp

Igen, közben Bozso777 telefonos segítséget tartott, amit ezúton is nagyon köszönök neki. Azt értem, hogy leáll minden, de gondoltam simán nyilakkal kihozom a másik irányba, de olyankor azt nem engedte [másik progi igen...azért nem értettem:)] Bozso777 tanácsára megkéne próbálnom elvonatkoztatni a korábban használt programtól, mert megszokásból mindent úgy próbálok és csak szerencsétlenkedek, amikor nem az történik, amit korábban megszoktam. Ma is próbáltalak hívni, de Bozsó777 rávezetett mindenre. Majd leiszom vele :)

frob

CNCdrive a nap folyamán küldtem e-mail-t innen a fórumon keresztül, remélem megkaptad?!

000000000

Sziasztok,

Frob: Sajnos nem kaptam meg. Ha a fórumon keresztül küldted azokat az e-maileket nem kapom meg sajnos, mert régi az e-mail cím ami itt regisztrálva volt és már nem él.
Kérlek küld el a levelet újra az info kukac cncdrive pont com e-mail címre.

Exup: Ma 16h-ig voltam elérhető, addig nem láttam, hogy kerestél volna. Egyébként általában 16h-ig vagyok elérhető telefonon, kisebb nagyobb megszakításokkal. Örülök, hogy Bozso segített és én is köszönöm neki!

frob

Szia, köszi! Ment oda az e-mail.

000000000

Szia,

Köszi, megkaptam a leveled, hamarosan válaszolok.

pisti73

Szia Balázs! Elküldtem a vezérlő szériaszámát....

ypcjgjbma

Szép napot. Nagyon kezdő vagyok CNC terén, de itt olvasgatva felkeltette érdeklődésemet ez a vezérlőprogram. Hogyan lehet hozzájutni a programhoz, és hogyan tudnám használni, mennyi az anyagi vonzata. Esetleg valaki segítene megköszönném.

svager

Szia  
Szükséged lesz egy mozgásvezérlőre, Pl. UC100,UC300, vagy az új UC400ETH-ra csak ezekkel működik ez a szoftver.
Itt van ahol vásárolhatsz meg az árak:  
http://www.cncdrive.hu/index.html" TARGET=_fnew>CNCdrive

ypcjgjbma

Köszi megtaláltam. Sajna úgy látom nem tudom csak simán használni. A mozgásvezérlőt egyenlőre nincs mire tenni.  
Azért olvasgatok, mert szeretnék elmenni egy tanfolyamra és legyen valami elképzelésem a dologról. Mégegyszer köszi.

robroy007

Nem a reklám miatt mondom!

Legtöbbet az elején a találkozókon fogsz megtudni erről a térületről, vagy végig bogarászod a fórumot, de az rengeteg idő és energia!

A legközelebbi találkozón látsz gépet elektronikát, ott lesznek a fórum lakók és ha minden jól sikerül talán Polgárdi Balázs is eljön az UC fejlesztések megálmodója!

000000000

Ha egyelőre nincs mire tenni a mozgásvezérlőt, akkor javaslom, hogy telepítsd fel az UCCNC szoftvert.
Mozgásvezérlő és license kulcs nélkül így ki tudod próbálni demo módban.
Demo módban a szoftver minden mozgást szimulál, vagyis mindent ugyanúgy elvégez mint a license-elt változat, szóval tudod tesztelni, próbálgatni, tanulmányozni anélkül, hogy egy filléredbe kerülne.
Letöltés (2.pont az oldalon): http://www.cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC weboldala

Szabó Zoltán

Érdeklődöm ha szeretnék venni egy licenszet és egy UC 300-at vagy UC400ETH-t de nem tudom mi is a különbség. De Egyiket szeretném átvenni Debrecenben akár előre utalással. Tanfolyam a használatáról hogy valósulhat meg?