Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Elkészült az UCCNC 1.2008-as verziója, amiben javítottunk néhány hibát.
A letöltés az UCCNC oldalán:

http://cncdrive.hu/UCCNC.html" TARGET=_fnew>UCCNC letöltés

Xabi: A THC bekapcsolás hiba az UC400ETH-hoz javítva van ebben a verzióban, kérlek teszteld ha lesz egy kis időt. Illetve megcsináltuk a THC Anti Dive funkciót, ami annyi csinál, hogy ha az előtolás leesik beállított % alá, akkor tiltja a THC lefelé irányt. A % állítható, ezt is jó lenne élesben tesztelni.

dezsoe

Szia!

Nem letölthető (illetve letölthető, de kereken nulla byte hosszú) a letöltés oldalon elérhető 2008-as verzió.

frkdv6dyr

Valami nem jó mert a letöltött alkalmazás nállam 0MB méretű.

mu45tbne

Sziasztok.
Az a kérdésem a software-el kapcsolatban, hogy tudja a sugárkorrekciós kontúrkövetést G41 G42, a "mai" feltöltésű verzióban a szerszámtáblánál van lehetőség beírni az átmérőt viszont le van tiltva, ez fejlesztés alatt van vagy a demó verzió miatt nem használható a funkció?  
Üdv Gábor.

Béni

Nemzetközi fórumokon elsődleges a segítségnyújtás.
Nem emlékszem, hogy bárhol pocskondiázással találkoztam volna. (Sem emberrel, sem termékkel kapcsolatban.)
Az igaz viszont, hogy bizonyos amerikai szoftvergyártók fórumán ritkábban válaszolnak kínai kérdezőknek. :)
(eMastercam például)

svejk

Jó-jó, igazából viccnek szántam ott volt a smiley is. Bocsi a beszólásért!

000000000

Sziasztok,

A letöltési linket javítottam, most már működik.

xabi

Szia,
Köszi a gyors programjavítást, de én egyenlőre UC100-on tudom tesztelni, ahhoz is érvényes a javítás ? Az UC400ETH-t csak úgy vettem későbbre. Továbbá az UC400ETH csomagot megkaptam, de UCCNC licence fájlt nem, tőled kell majd kérni mail-ban ? (végül is ha jól gondolom az UC100 printerportját kihúzom a HDBB2-ből és a UC400ETH szalagkábeléjt rádugom akkor semmit nem kell átállítani, ha lesz időm kicserélem..)
- A THC ANTI DIVE funkciót tesztelem. Nem egészen értem a működését "Ha az előtolás leesik beállított % alá akkor tiltja a lefelé THC irányt", mihez képest esik le az előtolás ? Mondj egy példát hogyan működik (én máshogy használom a a THC-t).

pisti73

Szia Balázs!  

Szeretnék rendelni egy ethernetes vezérlőt. A szállítási és a számlázási cím nekem különböző lenne, azt a rendelés során hol tudom megadni?

frob

szia CNCdrive1
Csak pusztán kíváncsiságból, miért minden csatlakozó printer port kiosztású?
Épp az ethernetest nézem... simán lehetne mondjuk 10 kimenet 10 bemenet vagy valami hasonló stílusban, de még is a printerport kiosztású, de ha jól rémlik a többi is hasonló
R.

frob

Hja igen és köszönöm, a videókari driver frissítéssel az uccnc sw életre kelt!

000000000

Sziasztok,

Xabi: A javítás csak az UC400ETH-hoz volt szükséges, az UC100/300-nál is történt most némi kisebb javítás a THC-nál, de az a te beállításaiddal nem érint.
A license fájlt tőlem kell kérni e-mailben a szériaszámmal és egy névvel.
Az előtolás leesés a programozott értékhez képest értendő, vagyis ha programozol mondjuk F1000-et és jön egy éles kanyar a pályán, netán egy kis sugarú körív, amit fizikailag nem lehet bevenni lassítás nélkül, akkor a sebesség leesik a programozotthoz képest mondjuk F700 körülire. %-ban tudod beállítani, hogy például a programozott előtolás 80%-a alatt tiltsa le a THC lefelé irányt. Az értelme ennek az, hogy ha a programozottól jelentősen eltér, lelassul az előtolás, akkor a THC vezérlő THC lefelé jeleket fog küldeni, mert az ívfeszültség megváltozik és próbálja a fejet beletolni az anyagba, hogy kompenzáljon, ezt a problémát küszöböli ki a THC Anti Dive funkció.

Pisti73: Külön címeket nem kezel a webáruházunk sajnos, valamelyik mezőbe tudod csak esetleg odaírni mint megjegyzést. Vagy ha e-mailben az info kukac cncdrive pont com -ra elküldöd a rendelést az is megfelelő.

Frob: Az oka a lábkiosztásnak, hogy ha egy IDC26 - DSUB25 mama krimpelt kábelt dugsz az UC400ETH csatlakozójára, akkor a számítógép nyomtatóportjával azonos kiosztású portot kapsz. A piacon pedig 99%-a a jel-elosztó paneloknak (breakout board) ezzel a kiosztással kompatibilis, így az UC400ETH használható szinte bármilyen elosztó kártyával.

Gábor218: Jelenleg a G41, G42 nem támogatott.

xabi

- Nekem Uc100-al állt meg M205 hívásnál a program, 1.2008-ban ez javítva lett ?  
- A THC Anti Dive funkciót értem, csak azt nem értettem hogy hogyan működik a programotokban. (arra gondoltam hogy van aki kisebb lyukak, vagy sarkok, előtt kézzel mondjuk 70%-ra csökkenti az előtolást ilyenkor ne kelljen a THC-t kikapcsolnia hanem automatikusan kikapcsolja az UCCNC (így is működik ?). Amúgy a funkciónak szerintem csak nagyon gyors vágásnál van talán értelme, ami ritka. A Sheetcam-ba beállítható hogy kanyar vagy kis átmérőlyuk lyuk lassú vágásakor kikapcsolja a THC-t, ezt biztosabbnak érzem. Azért respect az új funkcióért.

000000000

Szia,

Igen, azon finomítottunk, mert nem jókor állt meg és nem jókor nem állt meg ... bár úgy emlékszem ami profil fájl legalábbis nálam van, ott a THC várakozás nem is volt beállítva, de aztán lehet már én raktam be a pipát és amit eredetileg küldtél ott nem így volt, nem tudom.
A lényeg, hogy átnéztük mindegyik veézrlőnél (UC100,300,400ETH) a THC működését mégegyszer alaposan és rendbe raktuk mindegyik vezérlőnél közös nevezőre hoztuk a dolgokat. Mindegyik vezérlőnél azonosan kell működjön most már. Ha lesz időd teszteld kérlek.

Az Anti Dive úgy működik ahogy írod, vagyis automatikusan a mozgásvezérlő tiltja a THC le irányt amikor és addig, amíg ez előtolás túl alacsony a programozotthoz képest, például ívekben, kanyarokban stb. és a THC tiltása automatikusan megszűnik, ha az előtolás visszaáll a beállított % fölé. Ezt a progi automatikusan menet közben kezeli, szóval elvileg így a SheetCAM-ben sem kell megadnod, hogy ív jön, hanem ha lassul az előtolás, akkor azt az UCCNC lekezeli, tiltja a THC-t amíg szükséges. Ha lesz kedved esetleg próbáld ki hogyan muzsikál a funkció. :)

nffab2gnr

Szia Balázs!

Kérdezném tisztelettel,hogy az új verziót miért nem tudom elindítani. Egy pillanatra bevillan a szoftver kezdő képe és utána semmi.
Kicsi esélyét látom,hogy gyenge lenne a "vas"
a 4magos i5 processzor csak megbirkózása vele.
DirectX 10 van telepítve.

A szevo szabályzó USB-s kis panelt nem látja a Win7,driver hiánya van ,amit találtam a weblapotokon az nem jó neki.
[#nemtudom][#nemtudom]