Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

istvan58

Most nézem a progit demo üzemben UC400ETH-val.
Nos az UC400ETH adatlapjában az van hogy 2 port mindegyiken 5 bemenet de a szoftware-ben input trigger kiválasztásánál mindkét portnál 17 lehetőség van. Ezt nem értem hogy van ez, akkor mégse 5+5 bemenet van?

000000000

Az összes pinből kell választani, vagyis egy porton összesen 17darab I/O van.
Szóval kiválasztod a portot, 0 (az semmi) vagy 1 (az első port) vagy 2 (a második port) és kiválasztod a pin számát. Az I/O-k az adatlapban (UC400ETH) meg vannak számozva, a számozás egyébként megfelel a nyomtató port számozásának.

istvan58

Köszi, akkor jól értettem. Kár hogy csak 10 bemenet van. Igaz ott Az uc300 de ahhoz most nincs licensz :(

Béni

Remélhetőleg, ha a hardver megengedi, át lesz ez gondolva ... :)
Legtöbbször egy CNC gépnél dupla annyi bemenet kell legalább, mint kimenet.
Az UC300 bővitett bemenetű portjai jó ötletnek bizonyultak.

istvan58

000000000

Sziasztok,

Xabi: Köszi a kódot, valóban megáll a végrehajtás, az M205 makrónál, ami a mozgás szinkronizált THC bekapcsolás. Sajnos a THC-t már nem tudtuk élesben tesztelni, mert eladtuk December táján a plazma gépünket és majd csak később fogunk újat építeni. :(
Na de a lényeg, hog vizsgáljuk a hiba okát és javítani fogjuk amint tudjuk.  
Még annyit, hogy az UC400ETH-t úgy tűnik nem érinti ez a hiba csak az UC100 és 300-at.

Istvan58: Ez a vezérlő az UC100 ethernetes változatának készült. Lesz majd UC300ETH is, ami ugyan az lesz mint az UC300 USB-s modulja, csak ethernet csatlakozással.

istvan58

Végül is be tudom osztani a 10 bemenetett, most is 2 lpt  van. Csak hat ha szoftwaresen meg lehet oldani talán megérne :)

pisti73

Szia Balázs!

És az UC300ETH mikorra várható? Érdemes a 400-asra most beruházni?

000000000

Van még olyan lehetőség, hogy például a CNCparts által gyártott billentyű emulátorral lehet nem idő kritikus bemeneteket növelni. Gondolok itt külső nyomógombokra amit hozzá tudsz rendelni UCCNC funkció hívásokhoz a Hotkeys menüben.
Időkritikus bemenetekből meg szerintem nem nagyon kell 10 darabnál több, főleg hogy végállásokat és home-okat akár egyetlen bemenetre fel lehet fűzni.

Vagy esetleg kérdezd meg Dezsoe fórumtársat, ő készített PIC mikrovezérlővel UCCNC plugin-al és USB porton kommunikáló eszközt amit ha jól emlékszem publikált itt és az is tud I/O-kat bővíteni szerintem.

000000000

Szia,

Hát nem nagyon tudok erre még válaszolni, mert még csak most készült el a proto panel és nem tudjuk, hogy lesz-e benne hiba. Ráadásul még a firmware fejlesztésnek és a szoftver illesztésnek most állunk neki.
Amíg gyártásba kerül tutira pár hónap el fog telni.

2dbfy8y

És jut eszembe 4w-os laserhez valami fejlesztés van kilátásban pluginban?
Tudod amit Bozso777-el vetettünk fel a színárnyalatok végett.

istvan58

Igen pl. az mpg a mozgásvezérlőbe a tengely választó mehet billentyű emulátorra.

svejk

Dezsoe USB-s cucca csak LED kimenetekre van.

istvan58

Sziasztok,  

van egy kérdésem UCCN-el kapcsolatban,

Ugy néz ki hogy beruházok egy UC400ETH mozgésvezérlőbe még az ingyen licensz periódusban és leváltom a Mach3-at. Mert azért a parallel portos vezérlés megviccel néha..

Szóval én a gépet kizárólag hobbyszerüen használom és legtöbször lyuk fúrás, egyszerü marás, kivágás stb. Ehez ritkán használok komolyabb g-kódokat legtöbször csak a Mach3 "wizard"-okat használom egy egyszerüb müvelethez. UCCN hez vannak valami ehez hasonló varázslók, vagy esetleg megeszi gond nélkül a Mach3-al készitet kódokat?

frob

Sziasztok

biztos volt már kérdés, de a mach3 ra megírt g kódok csont nélkül futnak az UCCNC -n?

kösz
R.