Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Igazából mach3 kód jó az uccnc-hez is.
Kód ugyan az, esetleg meglehet hogy valamilyen g-kódot nem ismer, de szerintem sok olyan nincs.

dezsoe

Ez ebben a formában már nem teljesen fedi a valóságot... :) Az elmúlt egy hétben elég komoly előrelépés történt. Még nincs publikus állapotban, de Debrecenbe biztos, hogy elviszem az új verziót.

000000000

Sziasztok,

Pabló: Még sajnos nem jutottam el odáig, hogy nekiálljak ennek a nem lineáris árnyalat filternek, de most hogy megvan az UC400ETH és az új OpenGL-es verzió is ki lett adva remélem kicsit több időm lesz és eltudok kezdeni foglalkozni ezzel is.

Istvan58: Úgy emlékszem itt a fórumon Csewe és Nyarfa is csinált különböző Wizardokat.

Frob: Van néhány spéci kód amiket még nem ismer az UCCNC. Ha CAM programmal generálod a kódjaid, akkor viszont jónak kell lennie, mert olyan kódokról van szó, amiket CAM programok nem generálnak.

istvan58

Akkor mar csak azt kell tisztazni mielőt belevágok egy UC400ETH vasárlásába az hogy oldom meg olcsón a kézi kereket:

Veszek egy ilyen kereket mondjuk :  

http://www.ebay.com/itm/cheap-CNC-MPG-Hand-wheel-manual-pulse-generator-encoder-Siemens-5V-100PPR-60mm-/151983545052?hash=item2362ecdadc:g:pc0AAOSwd4tTtVpy" TARGET=_fnew>MPG

ennek kell két bemenet, A és B.

de ha teszek egy tengelyváltó kapcsolót 5 tengelyre és egy lépték kapcsolót 0.01, 0.1, 1 és folytonos ennek kell 9 bemenet és akkor ez már 11 és még nincs meg a végálás, Estop, főorsó fordulatszám mérő.  

Nos ahoz hogy elég legyen a 10 bemenet a kézikerék lépésváltó és tengely választó kapcsolóját kéne valahogy máskép bekötni...valami ötlet valakinek?

pisti73

Sziasztok!

Köszi a korábbi választ... Szóval engem is a bemenetek száma aggaszt egy kicsit, ezért is kérdeztem a bővített bemenetes verziót. Olyan megoldás megvalósítható lenne, hogy a UC400ETH-n az 1-es port normál LPT-ként működne a 2. port pedig a bővített "bemenetes" portként? Tudom, hogy átalakítással jár...

000000000

Csak idézni tudom a #2819 hozzászólásomat.

istvan58

próbálgatom az uj verzió UCCNC-t demóban de nem igazán megy a screen editor, csinálok egy gombot de nem tudok hozzá funkciót rendelni...ez a doksibol sem jön át

000000000

Nem, nem lehet így használni, az I/O-k iránya fix.

000000000

A buttonnumber tulajdonság a funkció száma. A lista a gombokról a /Documentation mappában a Buttons_by_number.doc-ban van.

istvan58

szuper, ez már megy :)
akkor már csak a kézi kerék megoldás kéne....

svejk

A macska rúgja meg! :)
Legalább valami iránymutatót csepegtess!

Ma beszéltem Csaby-val, Ők is hozzák Debrecenbe a verziójukat.

000000000

Amit írtam a #2819 -ben, a nem időkritikus bemenetekre mint például az MPG különböző gombjai/kapcsolói lehet bill.emulátort használni, vagy más kütyüt plugin-on keresztül.

istvan58

ok de bill emulator hogy kezel egy kapcsolót? nem nyomogombra gondolok.orsóm van
Na és még egy gubanc esetembe:
2 főorsóm van , nem láttom hogy tudom ezt lekezelni. Mach3-ba létrehoztam külön gombokat, és a helyes fordulatszám kijelzésre meg a pulley ratio változtatásával oldotam meg.

istvan58

első sorban véletlenül van az "orsóm van"

000000000

Szerintem kapcsoló/nyomógomb közt ebben az esetben nemigen van különség. A nyomógomb nyomáskor aktiválja a bemenetet a kapcsoló meg kapcsoláskor.

Az UCCNC-ben is tudsz makró hívó gombokat definiálni, a 20000-20999 buttonnumber-el megadott gombok az azonos számú makrókat hívják meg megnyomáskor.  
A makró átállíthatja a főorsó start pinjét például, vagy amire szükség van.
Pulley ratio az nincsen az UCCNC-ben, de makróval meg lehet ezt is csinálni (a spindle min./max.értékeket mint bármi egyéb beállítást a makróból át lehet állítani), persze ez is igényel némi bütykölést.