Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

eymcv9wt

Azok akik megveszik a UCCNC40-at azok megkapják a UCCNC-hez a hibajavításokat is "free"-be? ill az ami a mach3-nál régóta létező plug-in pl. a keygrabber.exe / Joypad2.1,  mikró lesz elérhető az UCCNC-nél?

Úgy vélem még ez gyerekcipős projekt tehát elvárható volna, hogy nem új és új verziókat kéne megvenni míg kátyúzás folyik és a frissítés pedig ingyenes lenne?

eymcv9wt

Mikor dumál magyar nyelven a progi? Képek cserélhetőek mint a mach3ban?
Lehet olyan változat ami fordíthatóvá tehető pl  dll cserével? Vagy az szabadon hex editorban átírható bármely hossz karakter igényre (eredetiinél rövidebb/hosszabb pl. Open -> Megnyitás. eredeti 4, CVáltoztatott 9 helyet foglal, Ami ha kódelcsúszást eredményez a szerkezetben akkor sem rossz bin file keletkezik) szóval, hogy azonosítóra hivatkozva változtattató a szöveg, és nem fix méretre?
Nem úgy mint egyes programoknál, hogy nincs több nyelvűség és csak kb. 1/5- része írható talán át, hogy a fordított kód ne sérüljön. karakterhossz eltérés miatt.

Bozso777

Hol látsz olyat, hogy fizetni kéne a frissítésért?
Mióta megvettem az UCCNC-t nem egy INGYENES új dolog került bele, aminek csak örülhetünk...

000000000

Szia,

Már régóta van az UCCNC-ben Xbox360 controller plugin, illetve van benne konfigurálható hotkeys (keygrabber ha úgy tetszik).
És már rég óra van az UCCNC-ben plugin írási lehetőség, amivel illeszthetőek akár saját/egyedi eszközök is.

Nem folyik kátyúzás csak fejlesztés. A szoftver már nem mondhatnám, hogy gyerekcipő, hiszen 2 és fél éve fejlesztjük és mára már több ezren használják. Ahogy látjuk a visszajelzésekből kevesebb a hiba már benne mint a Mach3-ban.

A license-elés eddig is így működött, a legelső verzió óta az egyszer megvásárolt license kulcsok egészen a mai verzióig működnek és fognak is működni a jövőbeli verziókkal.

A programot bárki lefordíthatja, a képek mindig is cserélhetők voltak mint a Mach3-ban.
Ráadásul van ebben az új verzióban beépített képernyő szerkesztő. Eddig is a screenset script fájl átírásával szerkeszthető volt ugyan a képernyő, az újítás, hogy már vizuálisan is szerkeszthető, egyszerűen be kell lépni képernyő szerkesztő módba és bármelyik képernyő elem átméretezhető, átmozgatható, új képernyő elemek rakhatók fel, régiek törölhetők stb.
A rendszerüzenetek pedig a profil fájlban szövegesen vannak tárolva, ezek is bárki által átírhatók, lefordíthatók.

fa_kukac

Nos, érdekes hozzászólás, a nyelvezete nekem legalábbis furcsa. Mondhatnám ellenséges, és kötözködő. SZERINTEM, legalábbis. De a kimért és reális válasz már itt van #2784-ben.  
Szép vasárnap estét mindenkinek!

ANTAL GÁBOR

Miért kellene hogy " gyárilag " magyar legyen ? Sokkal többre mész az életben ha szakszavakat  egyből angolul tanulod meg mert azt később másutt is tudod használni.  DE ha akarod magadnak csinálhatsz egy magyarítást .  Védelmembe veszem Balázsékat mert minden problémára hibára reagáltak eddig  . Ezt hol kapod meg az Artsoft oldalon ( pláne ha gond az angol ?? ) Büszkék lehetünk ,hogy egy kis ország néhány lelkes fejlesztője idáig eljutott  
 Nekem 3db UC 100 asom működik és már rendeltem egy ethernetes verziót is

000000000

Itt van egy videó egyedi pluginról.
A videón lévő plugint nem mi készítettük, hanem egy felhasználó, ez is egy Xbox360 vezérlő plugin. De erre a mintára másfajta controllerek is illeszthetők. Itt a fórumon ha jól emlékszem Xabi fórumtárs is készített egy saját Xbox360 plugint, illetve Dezsoe fórumtárs illesztett már saját mikrovezérlőt és LCD kijelzőt is. Az interface rendelkezésre áll, az UCCNC-vel telepszik, példa plugin forráskóddal, csak használni kell. :)

Szóval a videó:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=271&v=frNHD_jaeVc&noredirect=1" TARGET=_fnew>Videó Xbox360 plugin

eymcv9wt

Köszönöm a kimerítő választ! [#worship]

Akkor még az a kérdésem, hogy a HDBB-vel hogy lehet össze kombinálni az uc400-at?
HDBB:
kimenetek: 12
Bemenetek: 5
UC400ETH:
kimenet: 24
bemenet: 10

A HDBB 12 kimenetéből csak 10-et tudok átkötni a UC400ETH-ba, mert nincs több bemenete annak ellenére, hogy duplázva vannak a csatik rajta, mégis így 2 jellel kevesebb használható a HDBB-ből. Ha jól értelmezem.

Mindezt azért, hogy notebook-on tudjon működni, amin nincs printerport. De van sok USB és LAN. (és persze a gyorsaság az számít)
És akkor milyen kábellal kéne kontaktolni, hogy villám legyen? Mert ugye hiába ETH kimenet a pc felé, ha belül lassú az adat folyam az átkötés miatt. ATA 100/133 szalag kábellel külön szálazni az UC400-hoz vagy cat5-elekkel egyedin átkötözgetni? Mert 1 az 1-be ATA100/133-al bekötve gyári bekötésű vezetékkel tuti nem jó.

Plugin lekezel 1 USB-s (1 vezetéken) 2 konzolt így együtt 24 gomb + 4 joy?

Bozso777

Szerintem kicsit eltévedtél a HDBB-vel...
kimenetekre nem az UC400ETH megy, hanem inkább a motor vezérlők, bemenetekre meg pl a végálláskapcsolók.
Számokat nézve pont két HDBB panelt köthetsz azUC400ETH-ra...arra meg amit akarsz....EZ ugye már duplája az UC100-nak...

xfg6v697j

Sajnálattal vettem tudomásul.miután telepítettem az új UCCNC-t,hogy mostantól nem tudok rá fejleszteni,mert elavult lett hozzá a videokártyám.
http://www.kepfeltoltes.hu/160307/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Nem biztos hogy elavult a videókártyád, lehet, hogy csak nincsen feltelepítve a videókártya driver és a Windows emiatt nem tudja megállapítani a tulajdonságait a kártyának.
Szerintem ez lehet, mivel az alap 1.1-es OpenGL-t mutatja ami meg már annyira ősrégi, hogy legalább 25 évesnek kell lennie a videókártyádnak, ha tényleg csak ezt ismeri és az image pixel méretét is 1024-nek mondja, ami nem nagyon jellemző, szinte minden videókártya tud 2048px-et. Szóval javaslom, hogy próbáld meg frissíteni a videoókártya driverjét.

Az új OpenGL-es verzió egyébként 1.3 OpenGL-t igényel a képtömörítések miatt.
Az 1.3 OpenGL kiadása 2001-es, vagyis 15 évnél öregebb videókártyák általában nem fognak működni, kivéve ha a gyártó később esetleg megoldotta driver oldalon az előre kompatibilitást.

xfg6v697j

Köszönöm,az ötletet,bevált.

Jordan Gabor

ÜDV,

Aspire -ből, milyen mentést használtok? Tegnap beleakadtam abba, hogy a sima mach3 mentésbe nem tud többféle szerszámot használni. Mit válasszak, hogy tudjak manuál szerszámcserét?

Köszönöm,
JG

000000000

Szia,

Nem használok Aspire-t, így sajnos nem tudom a kérdésre a választ. A szoftver fejlesztő cégtől, vagy forgalmazótól kellene megkérdezni akitől a license-t vásároltad.

UCCNC-ben automata vagy manual szerszámcserét a General settings fülön tudsz beállítani. Van lehetőség, hogy a szerszámcserélő M6 makrót ne hajtsa végre (nincs szerszámcsere), vagy hogy csak álljon meg és várjon újabb Ciklus Start nyomásra (manuális) vagy hogy hajtsa végre az M6 makrót (automata).
A szerszámcserélő programozását pedig az M6 makróban tudod megcsinálni. Alap telepítésnél egy lineáris szerszámcserélőhöz van egy példa makró, az ebben lévő kód kiindulási alapnak jó.

Úgy emlékszem, hogy neked Stepcraft géped van, ahhoz a Stepcraftnak van M6 makrója:

https://www.youtube.com/watch?v=qhJW2qslXLc" TARGET=_fnew>Stepcraft automata szerszámcsere

eymcv9wt

És akkor a 4 db enkódereket a 4 szervóhoz mivel játszom össze ha eltévedtem a HDBB-vel? (gyártói ajánlás volt annó, de még nem lett használva semmi.)
Mert az UC400-on nincs rá kontakt, és leválasztás, akkor hogyan működne az enkóder meg egyáltalán...?

Szerintem nézd át jobban a két eszközt  
csatlakozóban. Az UC400 2x több a 26 póluson, mint a HDBB az igaz, de azért ne akard már a kimenetet kimenettel összerakni, mert az úgy nem lesz jó. Nem azonos a kimenet és bemeneti mennyiség.
Ha azonos lenne nem tettem volna fel ezt a kérdést.
Ezért mondom, hogy 2 jel mínusz, ha HDBB-n ha UC400 kéne. HDBB 12 kimenet (1 foglalaton) UC400 2 foglalaton összesen) 10 bemenet (vagyis foglalatonként 5).