Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, a relief-ekben általában nagyon nagy skálán fordul elő csatlakozási szög és nagyon sok apró szakaszból áll, ezért szerintem is nehezebb a kezelése, optimális megmunkálás megtalálása mint a pontosságot kívánó munkadaraboknál.

ium8w94xp

Tapintós okosságot nem írt még senki akkor? Jó lenne már gravírozni a mellényzsebes flaskára. A végén üvegből kell inni :D

Bozso777

Relifet jópárat martam már az uccncvel, de igazság szerint eszembe sem jutott, hogy állítgassak bármit is...alap beállítással ment, az eredmény szép lett...általában gravírtűvel, vagy gömbvégű maróval csináltam.

000000000

Exup: ha tapintós okosság alatt autolevel-ert értesz, azt már csináltak, itt van egy: http://www.cnczone.com/forums/uccnc-control-software/304182-pcb-autoleveler-plugin-uccnc.html

Illetve más is csinált már egyet régebben, de nem tudom már ki volt az és hogy hol láttam.
Illetve a neten is láttam már általánosan megcsinált autolevelert, ami G31-eket használt és így Mach3, UCCNC, LinuxCNC is kell működjön, de nem rémlik most hogy mi volt a neve a proginak vagy hogy hol láttam pontosan, talán Google-el keresve Auto leveler kulcsszóra megtalálod, de lehet más volt a neve...

dezsoe

Szia!
Kicsit pontosítsd a feladatot, légy szíves, mert anno felraktam ide egy szintezőt (szerintem erre emlékszik Balázs), ami Eagle-re van kihegyezve, viszont szinte biztos, hogy jó lesz neked is. Ha esetleg van egy minta file, az segítene abban, hogy kipróbáljam vele. (Elég egy kis részlet is belőle.)

000000000

Én úgy értelmeztem, egy flaskáról szeretné be szkennelni, tapintóval a domborulatát.  
És arra készítené a mintát. Így lekövetve gravírozáskor az ívet, és egyenetlenséget.  
A szkenneléshez kellene az okosság.

svejk

Ráment 3 napom 330 km-em, de sok dologra rájöttem.
A tapasztalataimat majd összefoglalom és leírom.

000000000

Szia Svejk,

Küldtem e-mailt...

svejk

Ha van egy olyan reliefed, amit nem sajnálsz kiadni a kezedből, vagy csak akár egy részletét elküldhetnéd nekem az UCCNC default.pro fájloddal együtt.

ium8w94xp

Danibá60 mondja jól. Igazából nem síkra szeretnék gravírozni és nem szeretnék struktúrált fényű szkennert használni :)
Uccnc-be gondoltam megoldani, de bármi más ötlet megteszi, amivel jelen esetben egy ívelt felületre tudok írni. Nem filccel :)
És uc100-am van, tehát ezt a vasat kell támogassa.

Köszi

ium8w94xp

Bozso777

Szia
Küldj egy mail címet, enyém az adatlapomon ottvan.

ium8w94xp

Leszedtem az autoleveler plugint. Majd délután otthon kipróbálom, de első ránézésre nagyon jónak tűnik. Este már jelölt flaskából ihatunk :)

dezsoe

Szia!

Megnéztem, nagyon ügyes cucc! Azt hiszem, hogy fogok belőle egy-két ötletet alkalmazni. :)

Előnyei:
- Rendkívül egyszerű kezelni.
- Nagyon barátságos felület.

Hátrányai:
- Figyelj oda, hogy milyen elérési úton van a file! Balázs, erről már neked is írtam: ez a plugin is a Diagnostics ablaból veszi a megnyitott file nevét (field 895, Diagnostics_Filename
), aminek az eleje hiányzik, ha túl hosszú az elérési út, így nem tudja megnyitni.
- A másik az, hogy - mint az összes ilyen szintező program - úgy működik, hogy a file elejére beírja a szintezéshez szükséges kódot, a file többi részét pedig úgy írja át, hogy a kapott adatokat felhasználja.

Ezzel az a baj, hogy ha valamiért újra kell indítani a marást, akkor már a megmunkált területen mintavételez, ami különösen panel marásnál problémás, mert lehet, hogy már körbevágta azt a részt, ahol érintkeznie kéne. Ezzel szemben az én verzióm külön generálja a mintavételező file-t, azt le kell futtatni, majd elmenti a mérés eredményét, így bármikor újra lehet futtatni a kódot úgy, hogy figyelembe veszi a mért szinteket. Sajnos, az én verzióm kifejezetten az Eagle paneltervezőhöz van kihegyezve, így nagyon kódérzékeny (csak azokkal a G és M kódokkal foglalkozik, amit a generátor használ). Ezért kértem a minta file-t, hogy meg tudjam nézni, megy-e vele.

ium8w94xp

Szia.
Kimondottan nincs minta gkódom, de majd akkor csinalok. Szöveget, nevet szeretnék marni pl fém pohárba, flaskába uccnc-vel. Majd ma délután ezt a plugint kipróbálom. De a tiéd is érdekel, megnézném azt is. Ebbe a plugin-ba van egy minta file. Meglesheted akár azzal.