Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ggdr57dg

Nem lehetséges hogy volt újra indítás közben? (BG-féle javítás...)

frob

Sz.József

Szia Balázs!

Küldtem e-mailt...

000000000

Szia Józsi, ment válasz e-mail.

ium8w94xp

A Balázs linkelte oldal autoleveler pluginját kipróbàltam. Nekem tetszik. Ugyan majd írok az úriembernek, hogy lehessen még sűrűbb mintavételre állítani. De használható íves felületre. Ugyan sikerült apám flaskáját kilukasztani, de az én gkódom volt a rossz.

svejk

UCCNC 1.2016

Az alábbit jól elvégzi:

M3 S4000
G90
g0 x0
G81 x10 Z-3  R2 F150
G91 X30
G80
G90
M5
M30

De ha a G81 utasítás előtt nincs X  érték megadva akkor nem látszik a toolpath és a G-kód ablak is üres marad.
De ettől függetlenül lejátssza hibátlanul a programot.  
lásd az alábbit:

M3 S4000
G90
G81 x10 Z-3  R2 F150
G91 X30
G80
G90
M5
M30

A manuálban nem említitek hogy kell a G81 előtt mozgásnak lennie, illetve a mach3-sem kívánja.

A mach3-ban a G91-nek lehet egy L paramétert adni amikor is annyiszor elvégzi az eltolást amennyi az L értéke. Ez sok esetben jól jön.
Itt van ilyesmi lehetőség?

Nyilván az a baj, hogy mi itt sokan a mach3-on nőttünk fel, de talán az UCCNC írója is. :)

000000000

Szia Svejk,

G18-al szerintem azért nem megy a kódod, mert kiválasztod az XZ síkot, vagyis az Y a mélység és a G81-ben nem programozol Y-t, vagyis a kód értelmetlen, nincsen definiálva a fúrás mélysége.

fektiforg

Hol van svejk kódjában G18 ?

svejk

Nincs G18 sehol.

És mint írtam mindkét kód lefut rendesen csak a másodiknál nem látszik a G-kód ablakban semmi.

svejk

Minden bizonnyal van szintaktikai kifogásolnivaló az említett kódban, de ha nem jó akkor jó lenne inkább hibaüzenetet kapni, mint üres képernyőt.

000000000

Bocsi, duplán félreértettem a dolgot.
Tesztelve a kódodat már egy újabb szoftver verziót használtam, amivel jól megjelenítette és ebből arra a következtetésre jutottam, hogy biztosan más síkot (G18) választottál ki és hogy nálad azért nem jeleníti meg.
Tovább vizsgálva feltűnt, hogy újabb szoftver verziót használok, ezért próbáltam az 1.2016-al is amivel valóban nem jeleníti meg ezt a kódot G17 síkot kiválasztva sem. Visszanézve a dolgokat volt egy hiba (G17/G18/G19 implementálásakor került bele), ami ezt a problémát okozta és közben már javítottam.
Szóval a hiba nem az ön készülékében, hanem nálunk van. Amiben ezt a hibát javítottam verzió még nincsen kiadva, de hamarosan...

svejk

ium8w94xp

Még szerencse, hogy ennyien használjuk és a bug-ok hamar kiderülnek. Persze szerencsére gyorsan orvosolva is van.

svejk

Őszinte leszek én nem használom, csak tesztelek és drukkolok! :)
A gépem már nem volt munka miatt bekapcsolva vagy 3 hónapja.

svejk

Mostanában egyre több borsot tör az orrom alá a Mach3, így egyre jobban elismerem az UCCNC létjogosultságát.