Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Legalább megfűszerezi az életed ;)

Sz.József

Szia Balázs!
Írtam emilt, célba ért?
Próbáltam a telefont is de nem jött össze...

gaben

Szia Balázs,

én is írtam mail-t az info@cncdrive.com címedre.
Előre is köszönöm a választ. [#worship]

üdv, Gabi

000000000

Sziasztok,

Józsi: Kollégám hamarosan hívni fog telefonon.
Gábor: Levél megérkezett, nemsokára írok választ.

gaben

Szia Balázs,  

köszönöm még egyszer. [#wave]

000000000

Sziasztok,

Elkészült az UCCNC újabb 1.2019 kiadása.

A javítások:

- Fúró ciklusoknál több javítás, a kirajzolásnál, illetve G91 inkrementális módban hibás volt a végrehajtás.
- Bizonyos ritka esetekben teljes körök nem kerültek megjelenítésre (a végrehajtás jó volt csak a rajzolás nem történt meg).
- Képernyő szerkesztő módban nagy méretű objektumok kijelölése nagyon beterhelte a CPU-t.
- A plugin interface-ben az Init_event feleslegesen mindig meghívódott, ezt úgy megváltoztattuk, hogy csak az engedélyezett plugionknál hívódjon meg.
- UCR200 kézi vezérlő működése megszűnt, ha a Plugin ablakot a felhasználó bezárta.
- Kézi szerszámcserélés beállításnál, amikor az M6 makró nem kerül végrehajtásra, hanem várakozás történik ciklus startra, akkor ha az M6 makróval egy sorban g-kódok is voltak, akkor nem futott tovább a következő sorra a ciklus start nyomásakor.

Az újdonságok:

- A CNCparts.hu 5441 alaplap támogatása az UC300 és UC300ETH mozgásvezérlőkhöz.
- Az UC300 és UC300ETH modulok alaplap nélküli támogatása bekerült a szoftverbe. (Ha valaki saját alaplapot kíván gyárani hozzá, annak ez jól jöhet.)
- Az UC300ETH új mozgásvezérlő bekerült a szoftverbe. (a termék gyártása néhány hét múlva várható.)
- Macroloops, amiben max. 48 darab makró futtatható ciklikusan, hurokban. Ezzel aszinkron, PLC szerű háttér funkciók is leprogramozhatók.
- A G64 kód paraméterezhető lett, így megadhatók a g-kódban a munkához kívánt CV paraméterek, nem kell külön feljegyezni.
- Softlimits ha engedélyezve van és ráfut a tengely, akkor beállítható, hogy mutasson-e üzenet ablakot vagy sem.
- Feedrate érték visszanézése és felajánlása Run from here adott sorról futtatáskor.
- XHC HB04 kézi vezérlő (pendant) plugin.
- Makróknál {} zárójelek közt több paraméter megadható, például M300 {A1 B2.2 C3 X1 Y4}, a paraméterek a makró kódban szabadon felhasználhatók.
- A szerszámpálya nézeten az egér görgő is használható nagyításra.

A letöltés: http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.2019.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.2019

000000000

Örülök a fejlesztéseknek, javításoknak!

Az egérgörgő Használatánál kimegy a képből az objektum. Úgy kell mindig visrosszángatni.
Ezen lehet majd változtatni. Nagyon zavaró.  
Az, egyébként hasznos dolog.

000000000

Most újból kezdtem játszani a progival.  
Érdekes, hogy most szépen középen marad az objektum, görgetős nagyításkor.
Nem tudom mi zavarhatta meg az előbbi próbánál.
Most, többszöri újraindítás után is jó. Tehát, a hiba nálam volt.  

istvan58

Szuper,

a következő verzióban remélem bene lesz az A tengely limit kiszámitása is :)

2dbfy8y

Balázs.
Uccnc esztergára van esély?
Én beérném már azzal is ha csak x-z tengelyt használná, és x-et átmérőben értelmezné.
Mach-nál is úgyis cam progival generálok kódot, az se tudja a hossznagyoló ciklust.
Igen megszoktam már ezt az uccnc progitokat. [#nevetes1]

svejk

Az eretnek gondolat, hogy a Z motortuningját úgy állítod, hogy a felét menje a kijelzett értéknek?
a CAM progik meg lekezelik a szerszámsugár korrekciót.
Persze biztos van más baj is...

2dbfy8y

[#nevetes1]
Lehet nem is beszélsz hülyeséget.
Szerszámsugarat a Mach-al nem igazán tudtam használni.
Képernyőt egy ügyes ember át tudná szerkeszteni, az is igaz.
Furóciklus is működhetne ha mindig beküldöm x0-ra.

István83

Ez jó ötlet,már csak ominózus menetvágás marad,
mint probléma.

svejk

No de a menetvágás már vagy három verzióval ezelőtt megoldódott! (tesztelnem is kellett volna, de elfogytam idővel)
Vagy rosszul tudom?

svejk

Természetesen az X tengelyét.
(most hívta fel a figyelmem egy fórumtársa tévedésemre)
Sőt ez a fórumtárs ki is próbálta az UCCNC menetvágását.