Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Configuration/general settings
jobb oldalt középtájon "safe Z height"  

ANTAL GÁBOR

Köszi megnézem ...

000000000

Gábor: A GotoZero gomb az M204 makróban van leprogramozva. A makrót a Profile/Macro mappában találod. Szabadon átírható, hogy azt csináljon a gomb amit csak szeretnél.

Billentyűket a Hotkeys oldalon tudsz funkciókhoz (gomb kódokhoz) rendelni. Megnyomod az egyik Set gombot, majd a billentyűt amihez rendelni szeretnél funkciót, ezzel a gomb kiválasztása meg is van, le OK-zod, utána kiválasztod ugyanebben a sorban a listából a funkció kódot amit hozzá akarsz rendelni, vagy beírod a számát a funkciónak ha fejből tudod.
Ezután Apply Settings gombbal érvényesíted és már működik is. Save settings-el ha akarod elmented...

000000000

Még valami: A mozgásvezérlőn a bemenetekhez is hasonlóképpen tudsz funkciókat rendelni az Input trigger oldalon. Kiválasztod a bemeneti port/pin számát és hozzá a funkció kódot és hogy fel vagy lefutó élre triggereljen. Ezután a bemeneti pin kiválasztott élére meghívódik a kiválasztott funkció. Ha esetleg valami nyomógombos külső vezérlőt, MPG-t szeretnél csinálni, akkor ezzel az Input triggerrel könnyen megoldható.

ANTAL GÁBOR

Köszönöm .  Hibás kérdést tettem föl . A hotkey es dolog az megy, hisz a nyilakat ( is ) sikeresen átkonfiguráltam . ( esztergálni akarok ! )  Egy billentyűs Emergency stopot akartam csinálni , annak nem találtam a kódját , de aztán megcsináltam mert rákonfiguráltam a 13 as lábra . Újra megnéztem   nincs olyan 3 jegyű szám ami az emergency stopot lekódolja . Nem baj , csinálok 130 al ciklus stop ot .  
NAGYON TETSZIK  !!ergonómikus  , átgondolt . A diaméter dolog félig megoldódik a Svejk féle ötlettel de írok mindkettőtöknek egy levelet,mert egy apró trükkel meg is lehetne csinálni azt a fránya diamétert . Egy egyéni szisztémával bármilyen kúpos  menet  G kódját képes vagyok legenerálni 1- 2 perc alatt  

000000000

144 Resettoggle, Toggles the reset button.
512 Reseton, Switches the Reset button on.
513 Resetoff, Switches the Reset button off.

ANTAL GÁBOR

Köszi . Mániákusan  a "stop" szót kerestem ( még a felkínált keresővel is )

gvox

Szia Balázs!
Kérdésem: A STEP-DIR-es fő orsó vezérlés analóg fordulatszám szabályzása beépült az új verzióba?

000000000

Szia,

Igen, az is már működik ebben a verzióban.
El is felejtettem leírni a listába...

svejk

"STEP-DIR-es fő orsó vezérlés analóg fordulatszám szabályzása"

ezen mit is kell érteni pontosan?

000000000

Azt, hogy az SRO-t az analog bemenethez lehet rendelni az UC300-on és akkor a külső potmétert tekergetve lehet felülbírálni a főorsó fordulatát. Ez eddig is működött, kivéve ha a főorsó step/dir jelekkel volt hajtva, ez az amit most csináltunk meg, hogy ez is működjön.

svejk

Oké, köszi!
Fontos funkció, én is használom.

Jut eszembe az UC300ETH-n hány analóg bemenet lesz? Mondd hogy nem csak kettő!!  

000000000

Szia,

Az UC300ETH modulon 4db analog ki és 4db analog bemenet van épp úgy ahogyan az USB-s UC300-on.
A két modul gyakorlatilag pin-kompatibilis.

Az -5LPT alaplapon 2-2db analog ki/bemenet van, akár az USB-s akár az ethernetes modul van beledugva. Vagyis az -5LPT alaplap 2-2 ki/bemenetet nem használ fel.

svejk

No jó akkor vigyük tovább.
Az UCCNC listájában a következők szerepelnek:

UC300ETH_5LPT  -- ez akkor megegyezik az UC300 alaplapjával?

UC300ETH_5441 -- ez mint kiderült Sirnyetegék alaplapja

UC300ETH_Hi --  ???

UC300ETH_Low -- ???

UC300ETH_M44 -- ???

UC300ETH_ISOBOB -- Ez meg a kinem adott UC300 ISOBOB alapja?

gvox