Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Igazad van ez fel sem tűnt.

nyiszi

Nem valószínű, hogy ez okozta mert akkor a Mac3-nál is megszakadt.
Összekötöttem a PC házát és a gép vázat egy dróttal és azóta az a hiba megszűnt.
Pedig műszerrel mérve indokolatlan mert minden közös földön van.

frkdv6dyr

Akkor csináltál egy kis földhurkot [#nevetes1] amit megszűntettél egy ellen hurokkal [#gun] kérdés mekkora áram folyik rajta.

000000000

Sziasztok,

Nem nagyon volt időm fórumozni az ünnepek alatt sajnos. Viszont Nyárfával váltottam egy e-mailt, amit most gondoltam megosztok itt is hátha másnak a segítségére lesz a jövőben:

Az UCCNC telepítő futásának egyetlen előfeltétele van a .NET framework 2.0
Ha nincsen fent a .NET 2.0 a gépen, akkor a telepítő nem képes elindulni, mivel a .NET 2.0 futtatási környezet nincs feltelepítve -> nem tudja futtatni a telepítő programot.

Windows XP-n a .NET 2.0-t fájlból lehet telepíteni. (Microsoft weboldaláról letölthető a telepítő.)
Windows 7-en a .NET 2.0 az OP rendszer része, nem kell telepíteni, alapból fent van.
Windows 8 és 8.1 és 10 -en a .NET 2.0 nem telepíthető, helyette a 3.5-öt kell feltenni, az tartalmazza a .NET 2.0 és 3.0-t is.
Windows 8 és 8.1 és 10 -en a .NET nem telepíthető futtatható állományból, vagyis nem lehet letölteni és feltelepíteni a PC-re,
ehelyett a beállításoknál engedélyezni kell a .NET 3.5 futtatási környezetet, aminek a hatására a Windows letölti és telepíti azt automatikusan. (Ehhez persze kell hogy legyen internet a gépen)
Persze vannak trükkök, hogy hogyan lehet mégis fájlból offline módon telepíteni, de ebbe most nem mennék bele, interneten lehet róla infót találni...

Itt van egy kis leírás, hogy hogyan kell engedélyezni a .NET 3.5-öt: https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_install/how-to-instal-net-framework-35-on-windows-10/450b3ba6-4d19-45ae-840e-78519f36d7a4?auth=1

A program 1.0034 verziója az utolsó verzió az 1.0 kiadásból. Ez a kiadás még nem ismerte az UC300-at, csak az UC100-at, ezért nem fogadja el a licenset, illetve nem a license-t nem fogadja el, hanem a mozgásvezérlőt nem ismeri fel.
Az UC300 az 1.1 verzióban lett hozzáadva, támogatva, ebből az 1.1027 a legfrissebb verzió jelenleg.

Nyiszi: Szerintem is valami olyasmi lehet, hogy az USB hub túlterhelt és az UC100/300 nem tud megfelelő sebességgel kommunikálni, szerintem ezért lassul be az alkalmazás, várja az adatokat. Legalábbis erre a következtetésre tudok csak jutni azt figyelembe véve, hogy a rendszer jól működik, ha csak az UC van az USB hubra csatlakoztatva.

Ha addig nem írnék akkor pedig BUÉK mindenkinek!

s5f8tmfv3

Kezdem beüzemelni a programot, első sorban a laser plugin-t, néhány próbálkozás után ilyen képek születtek:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/Work/aa.jpg" border=0>
Hálás köszönet!

000000000

Nagyon jól néznek ki. ;)

000000000

Sziasztok,

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy lehetséges jelentkező problémára amit néhány UCCNC felhasználó jelzett nekünk.
A probléma a legfrissebb Adobe Flashplayer-el van, amit sikerült az Adobe-nak elég szépen elcseszni ezt a kiadást,
ugyanis a legfrisebb 20.0.0.267 verzió ami 2 napja (12/28) jött ki nem képes futtatni desktop alkalmazásokon a Flashplayert.
A gond ezzel az, hogy az UCCNC a Flashplayert használja a GUI-nak, szóval akinek a Windows-ban a Flashplayer-hez be van állítva az automatikus frissítés, akkor amikor a Windows feltelepíti ezt a legújabb verziójú Flash-t azután az UCCNC nem fog elindulni.

A megoldás egyelőre, hogy manuálisan vissza kell rakni egy régebbi verziót, itt találtok néhányat:
https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html#Flash%20Player%20archives
És ki kell kapcsolni az automatikus update-et a Flash-hez, hogy ne tudja újra frissíteni a hibás új verzióra.

Aki Mach3-at használ annak is hasznos lehet ez az információ, hiszen ez a Flash update a Mach3-at is megöli, mert az is Flashplayert használ.

Reméljük az Adobe komolyan veszi a dolgot és hamarosan kijavítja ezt a bug-ot, remélhetőleg egy következő kiadásban.  
Az Adobe fórum 2 nap alatt tele lett mérges emberekkel, akiknek különböző programjaik nem indul el emiatt a bug miatt. :(

000000000

A link a régebbi Flashplayerekre mégegyszer:

https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html#Flash%20Player%20archives" TARGET=_fnew>Adobe Flash Archives

A fetn linkelt oldalról a "Flash Player archives" szöveg alatt találjátok a régebbi verziókat. Javasolom a 19-es verzió felrakását azoknak akiknek ez a probléma jelentkezik.

xfg6v697j

Küldtem email-t,más ügyben.

Sz.József

Szia!
Megnéztem a verziót...:  20.0.0.267
Az UCCNC működik...
Mikortól kezdjek el aggódni?  :)

000000000

Szia,

Ha már a 20.0.0.267 Flash verzió van fent a gépeden és még megy az UCCNC akkor nem kell aggódni.
Az már biztos, hogy ez a Flash bug nem minden gépen jelentkezik. Például az én itthoni gépemen is már az az új Flash van fent és nincs semmi baja, viszont már vagy 20 ügyfél jelezte, hogy náluk meg problémát okozott.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan minek kell ahhoz együtt állni, hogy jelentkezzen a probléma. Lehet, hogy csak 64 bites rendszereken jelentkezik, az én itthonim 32 bites. De lehet más összefüggés van. Egyelőre nem tudom, az Adobe még nem közölt semmi részletet...

000000000

Csewe: Nem látom a leveledet, vagyis úgy néz ki nem kaptam meg. Ha az itt regisztrált címre küldted azt továbbra sem kapom meg, mert az az e-mail cím már nem él...

b4nm7gjvr

Miért nem írod be az "Egyéb infó" hoz a jó emilcímedet?

Sz.József

Szia!
Kössz a visszajelzést/megnyugtatást...  :)
Egyébként 32 bites a rendszerem...

000000000

Szia Józsi,

Valószínű, hogy csak a 64 bites rendszereken okoz gondot, eddig legalábbis úgy tűnik, hogy ez van, bár egyelőre nincsen erre vonatkozó pontos adat megbízható forrásból.

Tegnap az Adobe legalább annyit jelzett, hogy a probléma fennáll és hogy dolgoznak a megoldáson:

https://forums.adobe.com/thread/2053723" TARGET=_fnew>Adobe Flash 20.0.0.267 probléma