Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Kipróbáltam.A régebbi verzióval is ezt csinálja.
Visrosszaktam az újat de így  sincs változás.
Továbbra se jó.Minden program indítás után 10-20 másodpercig minden jó aztán belassul.
Van amit 1 perc múlva véletlenül mégis meg csinál .Pl Goto Zero.

svejk

Az esélytelenek nyugalmával azért csinálj a PC Bios-ban egy default beállítást.

Az energiaellátást meg értelemszerűen a maximumra vedd, ha nem oda teszi helyből.

svejk

Ctrl-Alt-Del -el nyisd meg a feladatkezelőt és nézd meg mi történik amikor belassul.
Valami oka csak van...

nyiszi

60-70%-on megy az UCCNC de azon kívül semmi.

svejk

És a teljesítmény fül?
memória, CPU terheltség?

nyiszi

Azon is kb ugyanaz a terhelés látszik a memória pedig 500Mb körül.

frkdv6dyr

Lenne egy kis gondom:

Kaptam a Jézuskától :) egy KIANO SLIMTAB/8 tabletet. Intel Atom Z3735F négymagos 1,3HGz procival, 1GB DDR3 RAM 16GB háttértár (tettem bele egy 16GB SD-t is pluszba), elsőre WIN8.1 futott rajta, majd miután nem indult el a telepítő frissítettem WIN10-re (ezt kérte is a rendszer).

Azaz elindul, mert megkérdezi, hogy engedem-e a változtatásokat, de utána semmi. Az első képernyő sem jelenik meg, egyszerűen kilép hibaüzenet nélkül. Így fogalmam sincs mi a probléma.

nyiszi

Úgy látszik megoldódott a rejtély.
Minden USB eszközt egy külön USB hubra dugtam,az UC100 kivételével. Azóta működik rendesen.
Létezhet, hogy akkora áram kell neki hogy billentyűzettel és az egérrel együtt már nem bírja a gép?  

dezsoe

Valószínűleg a .NET-et hiányolja (de nem írja ki). Összetevőknél (programok és szolgáltatások, windows összetevők) pipáld be a .NET 3.5-öt, le fogja tölteni, utána kéne mennie.

frkdv6dyr

Erre gondoltam én is, ezért is frissítettem. Persze nem a 3.5-öt akarta feltenni, sőt azt nem is tudtam. Erre ajánlotta fel a win10-et. Ott is kerestem a frissítést, de azt már nem találtam. Egyenlőre nem volt több időm foglalkozni vele, de holnap lesz időm keresgélni a beállítások között. Várom volt-e már valakinek hasonló problémája akár PC-n vagy más gépen vagy oprendszeren.

Balázs nem lehetne fordítani egy olyan telepítő változatot amiben lépésenként naplózná a telepítést? Ebből rögtön látszana mikor és miért lépett ki, vagy mi nem fut le.

svejk

Akkor csak valami periféria gond van ott, valami nagyon erőszakosan használja az USB-t vagy összaakad az UCCNC-vel.

Nálam az eredeti Dell billentyű és az egér is közvetlen a gépbe van dugva, nem használok külön HUB-ot.

nyiszi

De legalább így működik.
Pedig jó lenne kideríteni, nehogy más is megszívja.

frkdv6dyr

A win10-re hajlandó volt felmenni a .NET, így megy a program a tableten. Viszont az 1.0034-es verzió nem ismeri fel az UC300-at, vagy egyszerűen nem fogadja el a licenszet. Felraktam a régebbi 1.0027-t és hibátlanul megy.

svejk

Lehet a #2645-ben írt problémád is ebből gyökerezett?
Vagy annak lett más, kézzelfogható oka?

dezsoe

Az a régebbi az újabb, nem? Van benne egy egyes: 1027, a régi pedig 0034. Már feltéve, hogy a letöltős oldalt nézed.