Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Máris megyek próbálni.

000000000

Ááá, nem létezik:)) A hülye kapkodás:((
Már megy is.
Köszönöm a segítségeteket!

xfg6v697j

Sziasztok
Frissítettem az XP-t,és most nem tudom feltenni működőképesen az UCCNC-t.
Felraktam a dotnet2-est,ami a honlapotokon van,és az UCCNC1.1027 verziót,szintén a honlapról tőltöttem le.
http://www.kepfeltoltes.hu/151213/n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Hibaüzenet.

2dzcsimnk

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy az UCCNC-ben van-e a betöltött g-kódnak maximális sor szám limitje?
Beleütköztem egy közel 100MB-os és kb 8 millio soros precíziós marás g-kódjába, amitől az UCCNC megadta magát. A betöltés kb a 3/4-énél lefagyott, úgy hogy a teljes gépet újra kellett indítanom.

2dzcsimnk

Elfelejtettem mondani, hogy a hogy a honlapról letölthető 1.1027-set használom

dezsoe

Szia!

Memóriával hogy áll a gép? Nekem a legnagyobb file-om 51MB, 1.74 millió sorral. Betöltéskor 1GB felett eszik:

http://cnctar.hobbycnc.hu/dezsoe/UCss/ucmem51m.png" border=0>

Kérdés, hogy a te kódod befér-e, milyen oprendszert használsz, 32/64 bit stb. Esetleg, ha nem titkos, akkor küldd át a file-t és megnézem, hogy nálam betölti-e.

000000000

Sziasztok,

Csewe: probáld meg a Flashplayert feltelepíteni ha még nincsen fent a gépen.

Regian: Ram és kód függő is, hogy milyen hosszú kódot tud beolvasni. Én max olyan 3Millió sor körüli kóddal teszteltem eddig azzal működött, bár van a gépemben 4Giga RAM.
Azt feltudom én is ajánlani amit Dezsoe, hogy ha felrakod a kódot nyilvánosra ide a fórumra egy linkre akkor megnézem, hogy nálam betölti-e.

2dbfy8y

Én is leteszteltem egy 40mb 3millió soros progival.
Bejött még az is hogy a képernyőképet legenerálja, és utána a kód nem jelenik már meg.
Nálam le nem fagy.
Mondjuk nekemezen csak az 1.1026 verzió van fenn.
Ez csak szerkesztő gép.

2dzcsimnk

Sziasztok,

Köszi a tippeket, sajnos nem jöttek be. A CNC képben 2G ram van win8.1-el. kipróbáltam egy másik gépen amiben 8g ram van win 8.1 64 biten.
Sajna mindkét esetben hibaüzenet lett a vége.  
Olyan 4 millió sor környékén, hol itt hol ott +-300 sor eltérésssel hibaüzenettel kiakad.
Igaz a 8gigás gép legalább nem fagyott meg.

2dzcsimnk

Sziasztok,
Még egy észrevétel:

A 64 bites gépen is 32 bites programként fut az UCCNC, tehát ha megfeszülök, sem fog 4Gigánál többet látni.... Legalábbis ha jól sejtem.

8kakgh7c

Sziasztok,

Keresgéltem a neten és egyre többen az UCCNC -t használják. Gondoltam letöltöm én is és kipróbálom a demó verziót. Mivel én nem marok hanem esztergálok ,ezért ezt a felületet kerestem benne de rá kellett döbbennem hogy ilyen felület nincs.

Kérés ? Balázs fogtok ilyen felületet készíteni ? Vagy van, csak én nem találom ?
Mások nem akarják kipróbálni és használni, vagy csak én ?

Mert látom fejlesztitek a programot, és tetszik a dolog, vannak dolgok amit más progiban nincs meg, és ez csak Magyar fejlesztés ...

Gratulálok hozzá !

ANTAL GÁBOR

Sokan nagyon várjuk már ... Van közöttünk olyan aki 3 havonta rá is kérdez. Ha nagyon ki szeretnéd próbálni akkor rádius üzemben szerszámsugár korrekció nélkül akár esztergálhatsz a marós felülettel . Még  menetet is vághatsz . Igaz nincs G76 de azt több G 32 ből össze is lehet rakni .( ja és kicserélni G 33 ) re .  De a trükkök bevetésével a szinkron menet is megy ..Az a baj hogy világviszonylatban is kevés az esztergályos , és sok az igény a fejlesztésre .  Pl sokan várják az ethernetes vezérlőt ,mások az isobobot stb .

Gyati

Szia!

Van aki a Karácsonyt várja már nagyon!  :)

000000000

Sziasztok,

Csak pár napig nem nézek a fórumra és máris ennyi beírás született. :)

Regian: Igen, jól látod kb. 3Millió sornyi G-kód a korlátja az UCCNC-nek. Ez mondhatni az abszolút maximum jelenleg, ennél lehet kevesebb is főleg, ha sok ívből áll a kód, amit ki kell rajzolnia az UCCNC-nek sok kis szegmensből.
És igen, az alkalmazás 32 bites módban fut 64 bites OP rendszeren is. Viszont a memória korlát nem az OS korlátja, hanem hogy a .NET futtatási környezetben egy alkalmazás max. 2GB memóriát foglalhat le magának összesen. Ez a korlát mind a 32 és 64 bites rendszereknél.
Illetve lehetne az alkalmazást egy speciális kapcsolóval fordítani, ha azt szeretnénk, hogy bármekkora memóriát lefoglalhasson, de egyrészt erre fel kellene szerintem akkor jobban készíteni az alkalmazást és persze tesztelni is, hogy biztonságosan kezelje a hatalmas memória objektumokat, illetve meg kellene vásárolnunk a Visual Studio Pro verzióját, mert csak az enged ilyen kapcsolóval fordítani, ami egy durván $5000 kiadás lenne nekünk.  
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy milyen alkalmazás indokol egy 100MB méretű G-kód fájlt?
Nem lehet a fájl méreten esetleg faragni? Gondolok például a CAM programban a felbontás csökkentésére, ha esetleg indokolatnaul kicsire van állítva. Vagy esetleg a fájl darabolása és egyenként végrehajtása is talán szóba jöhet, akár nagyoló és simító részekre bontással vagy szerszámonként szeparálva.

Papp László: Köszönjük és örülök, hogy tetszik a program.
Az eszterga alkalmazás mondhatni, hogy kicsit a "mostoha gyerek" kategória nálunk egyelőre.
Jelenleg az UCCNC-t marógépekhez, plazma gépekhez és lézer gravírozókhoz fejlesztjük, optimalizáljuk.
Esztergályos megkeresés viszonylag kevés van, 1% alatti, ezért inkább az előbb felsorolt népszerűbb alkalmazásokat vettük előre a fejlesztésben.  
Az igazság pedig az, hogy bár sokszor látszólag nem történik szinte semmi csak aprócskának tűnő fejlesztési lépések az UCCNC-ben,
ezek az egyszerűnek tűnő kis dolgok sokszor több száz munkaóránkba kerülnek. Ezért nagyon meg kell gondolnunk, hogy a fejlesztési lépéseket milyen prioritással, milyen sorrendben végezzük. Jelenleg is folyik pár fejlesztés a szoftveren, az egyiken például 4 hónapig dolgoztam folyamatosan és nemrég készült el, de még nem szeretném elárulni, hogy mi is az, majd eljön ennek is az ideje.
Az eszterga is sorra fog kerülni, de addig még van néhány olyan dolog ami magasabb prioritású dolog amit szeretnénk befejezni, megfejleszteni.

Antal Gábor: Igen valóban tud az UCCNC menetet vágni encoderes szinkronnal. Egyébként a G76 kódot is ismeri, de a G76 egyelőre nem tud kúpos menetet vágni, csak a tengellyel párhuzamosat. Mondjuk hogy ez hátrány-e egyáltalán, nem tudom.
Az ethernetes vezérlő panelok gyártása elkészült, az adatlapot írjuk és a szoftvert/firmwaret teszteljük, illetve még pár apró módosítást csinálunk rajta. Amire várunk még hogy elkészüljenek az alj lemezek a vezérlőhöz, ezt kénytelenek voltunk gyártatni, mert nincsen hidraulikus élhajlító gépünk és a gyártó kicsit bemondta az unalmast, úgyhogy csak Január elején lesznek készen a lemezek és utána még eloxáltatni is szeretnénk. Az ISOBOB-ról már írtam, hogy kissé vakvágányra került a fejlesztés, így utólag már látom, hogy túl tökéletesre akartuk csinálni és ezért folyamatosan változtattuk, finomítottuk, bővítettük a terveket. Mostanra meg már készül az UC300 ethernetes verziója is és most meg már úgy vagyunk vele, hogy akkor előbb azzal is ki kell majd próbálni az ISOBOB prototípust, nehogy az legyen, hogy ahhoz meg újat kelljen tervezni. Szóval itt tartanak jelenleg ezek a fejlesztések.  
Ha a fórumon beírások és az eltelt idő alapján sokszor nem is nagyon látszik, de mi folyamatosan dolgozunk a fejlesztéseken, egyáltalán nem álltunk meg, mondhatni, hogy talán többet is melózunk rajta mint amíg az aktív tesztelés zajlott itt a fórumon.

nyiszi

Sziasztok!
Az UC100 használata közben vajon miért szakad meg  
véletlenszerűen néha az USB kapcsolat.
Ilyenkor újra kell indítani a Mac3-at és elölről  
kezdeni mindent. Már póbáltam másik számítógéppel is. Kölső tápos USB-hub-bal is.