Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

János, szuper, örülök, hogy sikerült működésre bírni.
Azt is megpróbálhatod esetleg, ha az Autocad-ben szeretsz dolgozni, hogy megrajzolsz valamit autocad-ben és aztán QCAD-be betöltöd és ott megint elmented. Szerintem ezzel olvashatóvá válik az UCCNC számára. Úgy rémlik valaki mondta, hogy ezt csinálja és hogy működik neki ez a megoldás.

rxamuf6kb

Solid Edge-vel dolgozom, az Autocad-hez csak végső elkeseredésemben nyúltam,de majd feltelepitem ezt az egyszerű QCAD-et a gépre az UCCNC mellé.
Úgyis csak egyszerű alakzatokat rajzolok vele.

Mégegyszer köszönöm!

Miki2

Az AutoCad rajzot R12 dxf formátumba Mentsd le.
Azt a legtöbb gép megeszi.

nyiszi

Sziasztok!
A laser plugin-nak hol találok leírását?

robokacsa

lassan nekem is aktuális lesz ez a kérdés.

Bozso777

Laser pluggin leírásáról nem tudok, dee nagyon egyszerű a használata.
Kép betölt
3 üzemmód közül választani kell
1. Grayscale  (szürkeárnyalatosra csinálja a képet
2. Halftone  itt képpontokból rakja össze a képet a rasztert nem lehet változtatni, mert a képpont méret alapján adja a rasztert automatán...ha mégis változtatni kéne akkor a kép méretét átalakítja az ember külső progival.
3. Black & White  itt %-ban meg lehet adni milyen arányban legyen fekete ill fehér
Ha ez megvan, meg lehet adni a kép méretét mekkorában akarod égetni, a rasztert és a sebességet...majd át kell küldeni az uccncbe és mehet az égetés.
Mivel minden képnél más a fény, kontraszt, élesség stb ezért célszerű a képből egy kis fontosabb részt kiemelni, és azzal próbát csinálni, megvan e a jó beállítás( raszter,sebesség)

nyiszi

Szia!
Engem az érdekelne, hogy pl plexiből kivágni egyszerűbb alakzatokat, esetleg feliratot készíteni külső program használata nélkül.

Bozso777

Szia!
Vágásra nem alkalmas a laser pluggin,és nem is lenne értelme, mert soronként megy...vágáshoz G-kód kell hogy csak ott menjen ahol vágni kell.
Felirathoz már jó, de csak külső progival...szoktam én is hirtelen ingyenes képszerkesztőben pl gimp feliratot megrajzolom, majd képként égetem. De van mikor ezt is gkódból tolom.

robokacsa

uc cnc program lézer vezérlésekor, a főorsó PWM jelével kell a lézer teljesítményt szabályozni?
ha hülyeséget kérdezek, nézzétek el, kb fél órája álltam neki  nézegetni.

robokacsa

uc 100 esetén a bemeneteket elég egy optó tranzisztorával testre húzni, vagy kell még plusz felhúzó ellenállás, vagy az már be van építve?

kr97pwss2

UCCNC programnál van egy lézer vezérlő kimenet, amely konfigurálható, hogy melyik pin legyen, és teljesen független a főorsó PWM-jétől. Lézer Plugint használva Grayscale (szürke árnyalatos) üzemmódnál ezen a Lézer kimeneten is PWM jel jelenik meg a pixelek intenzitásának megfelelően. Ha Black and white (fekete fehér) üzemmódban használod, akkor pedig Ki/Be kapcsolja a lézert a pixeleknek megfelelően.
Plugin nélkül G-kódból is vezérelhető a kimenet M10 és M11-el lehet Be/Kikapcsolni. Az M10 után pedig megadható, a lézer bekapcsoló jel kitöltési tényezője 0-255 között. Ha nem adod meg a Q paramétert, akkor mindig max. teljesítménnyel fogja bekapcsolni.    

UC100-nál minden bemeneten belül van egy 4,7k felhúzó ellenállás, úgyhogy a GND-re kötött optocsatolóval közvetlen meg lehet hajtani.

robokacsa

köszi
sajna most még csak a leírást tudom tanulmányozni( dolgozom), így magát az installált programot nem látom.
az a bizonyos lézervezérlő kimenet a lézeres pluginban kell beállítani?

2dbfy8y

Meg egy lényeg kimaradt. [#smile]
Ha plugin nélkül akarjuk kapcsolni a lasert, progi elején m3 kell, met különben tiltva lesz.
Meg vallahova nem ártana megjegyezni, hogy win7-nél az usb tiltást ki kell kapcsolni, mert nekem tőle megszakadt egyszer a kapcsolat. Nem volt usb használat, és pihentetőbe tette a win.

s7manbs8

AZ UCC vezérlő program is tudja az egységugrásos gyorsítást ?

iiidyyiy3

Legjobb tudomásom szerint nem, és valami olyasmi volt a válasz, hogy olyat nem fejlesztenek, aminek nincs "értelme". Vagyis jobban fogalmazva nincsenek meggyőződve a gyakorlati hasznáról.