Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Szeretnék átnevezni egy PRO fájlt.
Mi az amit szükséges még átnevezni ahhoz, hogy működjön az indító ikonjával?
Gondolom meg kell adni az indító ikon tulajdonságoknál az új elérési utat, át kell nevezni a hozzá tartozó macro mappát.
Kell-e még valami mást is?

robroy007

miért nem látom a képeidet???

mindenki másét pedig igen!

Bozso777

Látod, ez jó kérdés...fogalmam sincs...nálam látszik a számítógépen, és a tableten is...más sem jelezte még , hogy nem látná.
Itt van az album, amiben van...a legutolsó képeket raktam most be...de végülis az összes az UCCNC-vel készült.

Bozso777

Erre a választ nem tudom, hogy elég e a nevet átírni, de más módszer: betöltöd a profilt, majd új profilt hozol létre más néven, ami ugyanezen beállításokkal készül el.

lari

Bozso777

Jaja nagyon reggel volt még...most látom csak a linket hagytam le :D
https://goo.gl/photos/pYCmUKuEq4XrxaNL6" TARGET=_fnew>https://goo.gl/photos/pYCmUKuEq4XrxaNL6

svejk

Az UC100 felajánlásotok felkerült a székesfehérvári tombolára.
Köszönjük!

000000000

dezsoe

Szia, Balázs!

Pár észrevételem/kérdésem lenne:

1. Időnként (pl. ma reggelre) frissül a cncdrive.hu-n a program. Valahol jelzitek ezt, csak én nem tudom, hogy hol? Esetleg ide a fórumba kiírnátok, hogy új verzió van? Most véletlenül pont jártam arra, de előtte a 1021-nél leragadtam.

2. Ha már új verziók, akkor lehet-e valahonnan tudni, hogy milyen fejlesztések történtek? Esetleg a telepítő csomagba egy changelog.txt, vagy ilyesmi ha bekerülhetne, az nagyon jó lenne. (Most doksikat, képernyőfile-okat hasonlítgatok össze, ráadásul nem a defaultscreenset-et használom...)

3. Nagy örömömre megjelent a másodperc alapú várakozás. Viszont mindent másodpercben számol, ami a Configure/Axis setup/Spindle képernyőn található ki-/bekapcsolási késleltetésekre is igaz (a felirattal ellentétben), így kicsit elcsodálkoztam, amikor M3-ra 1000 másodpercig várt.

4. A Help/Supported G-Codes oldalon is érdemes lehet jelezni a s/ms helyzetet. (G4, G82)

5. Tudom, unod már a kérdést, de megkérdezem. G82-nél a P beragadásával várható eredmény? :)

dezsoe

Szia!

Még valami. (Az előző üzenetnél valahogy nem sikerült választ nyomnom, de az is Neked szólt.)

A Run képernyőn a szerszám stabilan nullán áll, függetlenül minden Txx M6-tól. Nem kéne neki követni a kódot?

dezsoe

(Nem megy nekem ez a válasz gomb, pedig korábban nem okozott problémát... Iszom egy kávét, hátha segít. :)

000000000

Szia Csaba,

A kérdéseidre válaszolva:

1.) Igen, valóban frissült a verzió 1.1027-re. A főbb verziókat szoktam itt a fórumon is listázni a hiba javításokkal és az új funkciókkal, de most még nem jutottam odáig, hogy beírjam ezt az új kiadást.
2.) Nincsen publikus changelog, viszont vezetünk changelog listát az 1.1001 óta, ezt majd mindjárt ide bemásolom neked egy következő hozzászólásba.
3.) Igen, megcsináltam, hogy választható legyen a msec/sec várakozás és valóban úgy van, hogy ez minden időmérést befolyásol, szerintem így logikus, így helyes a működés. Ha valamit sec-ban mérünk akkor mást is abban célszerű, különben kavarodás és átláthatatlanság lenne.
4.) Szerintem előbb utóbb kell majd csinálni egy hosszabb status mezőt és akkor ott feltüntetni az ilyen dolgokat az összes aktív G-kódokkal együtt.
5.) Még egyelőre nem sikerült ezt megcsinálni, egyszerűen annyi tennivaló van, hogy nem jutott még rá idő.

000000000

A changelog:

1.1001 : Initial release of version 1.1xxx
1.1002 :
Bugs removed:
- CAM module file exception bug
- Issue with homing
- Issue with probe
New functions / changes:
- Common MPG mode button removed from Single/Cont./MPG grid and MPG mode is now automaticaly selected  
1.1003 :
Bugs removed:
- Numbers rounding issue with MPG
1.1007 :
Bugs removed:
- Jog issue in softlimits
1.1008 :
Bugs removed:
- Software startup issue on some systems
- probe LED stucked if endpoint was not reached in the probing routine
- G76 P parameter is not set correctly
New functions / changes:
- CAM text objects read in .dxf files
1.1010 :
Bugs removed:
- Single line execution issue when in G91 mode
1.1011 :
Bugs removed:
- Executing run from here if safeZ>actual position issue
New functions / changes:
- Future hardware "ISOBOB" was added to the supported motion controllers list.
- THC sync on off macros added.
- Laser plugin added.
1.1012 :
Bugs removed:
- Minor corrections in THC operation
1.1013 :
Bugs removed:
- 5msec sleep accidentally left in getLED function, caused slowdown for plugins
1.1014 :
Bugs removed:
- Minor corrections in THC operation
- Minor tolerance problem with CAM
New functions / changes:
- 3D printer plugin added.
- Command line arguments to start only with specific serial no. and startonly if application is not yet running.
1.1015 :
Bugs removed:
- 3D printer plugin home check issue
1.1016 :
Bugs removed:
- Subroutines path redraw issue
- Worktimer does not restart if zeroed when in cycle
New functions / changes:
- Swapaxis and Slaveaxis functions added
1.1017 :
New functions / changes:
- New hardware M44 motherboard for UC300 motion controller was added.
1.1018 :
Bugs removed:
- Does not stop on softlimits when homing
1.1019 :
New functions / changes:
- Minor changes, optimisation to Flashscreen engine
- M106 and M107 macros moved to UCCNC core execution
1.1020 :
New functions / changes:
- Flash OCX update from version 13. to 18.
- Adjustment of ISOBOB pinout
- Xbox360 controller plugin added
1.1021 :
Bugs removed:
- Softlimits in g-code calculation error
- Minor reconstruction of the toolpath viewer
New functions / changes:
- Page numbers added to documentation
- UCR200 wireless jog pendant plugin added
- Tools table upgraded to 48pcs of tools.
1.1022 :
New functions / changes:
- Visual tuning of bitmaps
1.1023 :
Bugs removed:
- Plugin configuration texts resized to fit longer author names etc.
1.1024 :
Bugs removed:
- Hotkeys are not disabled in g-code editor
- Feedrate value cast to integer bug causes the <0.5 feedrate value to be casted as 0 feedrate
- M10 did not start if machine was not zeroed
- Softlimits did not trigger with laser engraving plugin
1.1025 :
Bugs removed:
- Laser plugin made a prior random movement when re-run the second and more times.
1.1026 :
Bug removed:
- Ismoving function returned too early on slow computers causing syncronity problem for the .Code directive execution in macros.
New functions / changes:
- Softlimits are now checked always, previously it was not checked for MDI and in macros, now it is checked continously on the run.
1.1027 :
Bug removed:
- Softlimit stucks if reached with code execution (MDI).

dezsoe

OK, köszönöm szépen az infókat!

c2nsu773m

Hol lehet beállítani azt hogy a referencia kapcsolóról mennyi távolságra lépjen le?
Mert a meglévő stellereket szeretném továbbra is használni!