Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Gondolom többeket is érdekel mennyit is kell "szenvedni" az UCCNC laser plugginnal mire egy képet elkezd megcsinálni. Ezért csináltam egy kis videót amin látszik ahogy elkezd egy képet gravírozni...a videón jól látszik mennyit kellett foglalkozni a képpel...csak annyit csináltam vele ami a videón látszik..semmi más előkészítés.
https://www.youtube.com/watch?v=nSwiruAD_WY" TARGET=_fnew>https://www.youtube.com/watch?v=nSwiruAD_WY

Balázs , a laser plugginba ha betöltök egy képet, elindítom, majd megállítom, és nem újra betöltöm a képet, hanem csak elindítanám, akkor megindul a gép valamerre...még nem néztem meg hova, mert azonnal leütöttem a stop gombot.
Van rá esély, hogy a cam részbe bekerül a laser választahó szerszámként ?..vágáshoz, mélyebb gravírozáshoz kifejezetten jó lenne.

M10 parancsal kissé gondban vagyok...a jelenség az hogy a laser bekapcsolása csak akkor indul el, ha poziciók X-Y nullázása után kicsit elmozdítom valamelyik tengelyt, így vissza kell menjen 0ra és akkor bekapcsolja a lasert, különben ha 0-áll akkor elindul csak laser bekapcsolás nélkül. Ezzel a kis gkóddal állítottam be a fókuszt, így jött elő a hiba, ha hiba, ha nem az akkor lécci írd meg mit írtam rosszul.

F500
G0X0.000Y0.000M3
G1X15.000  M10  
Y15.000
X0.000
Y0.000
M11
G0X0.000Y0.000
M30

000000000

Szia,

Szépen dolgozik a lézer géped. :)
Az M10/11 problémával kapcsoltban amit írsz, megfogom nézni, hogy mi lehet a gond.

000000000

Itt van egy kis videó alumínium öntvény marásáról automata szerszámcserével és szinkron menet fúrással. Svejk múltkor kérdezte a főorsó beforgatást, ebben a videóban valamennyire látszik a szerszám-kúp felhúzó része is a gépnek.

" TARGET=_fnew>UCCNC alu öntvény marás szinkron menetfúrással

Bozso777

Így az újabb verzióval jó lett ez a gkód.Kicsit tesztelgettem, mailban küldöm az eredményt.

gabi

Szia
Szeretnék segítséget kérni.A pluginoknál a config-ot nem tudom megnyitni valami olyasmit ír , hogy
ebbeen az ablakban nem nyitható meg. Rosszul csinálok valamit?

000000000

Szia,

Szerintem arra az üzenetre gondolsz, amit akkor ír ki, ha egy pluginnak nincsen konfigurációs ablaka. A legtöbb pluginnak nincsen, mert egyszerűen a konfigurációt magán a plugin ablakon lehet elvégezni, nem készült külön config ablak hozzá, ilyenkor egyszerűen kiírja ezt az üzenetet a program, ha a Config gombot megnyomod.

dezsoe

Szia, Balázs!

Ha már plugin, akkor nekem is van némi gondom. Szeretnék egy olyan plugingt írni, ami OpenTK-s megjelenítőt tartalmaz. Valamilyen, általam ismeretlen okból kifolyólag nagyon utálják egymást a szerszámpálya megjelenítővel. Mellékelem a http://www.szentkereszty.net/misc/UCCNCpluginOTK.zip" TARGET=_fnew>plugint, forrással együtt. Nincs túlbonyolítva, egy négyzetet rajzol és kész. Ha megjeleníted, akkor utána semmit nem csinál sem a szerszámpálya megjelenítő, sem a plugin. Ugyan az UCCNC a jelenleg letölthetőnél régebbi OpenTK-val van fordítva, úgy látom, hogy nem ez a probléma forrása:

http://www.szentkereszty.net/misc/opentkdllver.png" border=0>

000000000

Szia,

Ránéztem a kódra, de sajnos nincs a gépemen VB fordító, csak a C# express, szóval nem tudtam lefordítani. :(
Az nem lehet, hogy a GL.Flush() fgv. hívás hiányzik a SwapBuffers() fgv. hívása előtt?
Múltkor éppen ezzel szívtam, hogy két OpenGL controlnál az egyiknél hiányzott a Flush és emiatt nem jelenített meg semmit, sőt teljesen összezavarodott az OpenTK, gyakorlatilag Dispose-olta a glControl vezérlőket.
Utána is olvastam és elvileg nem is lenne kötelező a Flush-t meghívni, azt írja az OpenGL manual, hogy kontextus váltáskor úgyis automatikusan meghívodik, aztán találtam pár megjegyzést, hogy bizonyos videokártyákon nem jól van implementálva hardverben és ezért muszáj mégiscsak meghívni...
Szóval próbáld meg, hátha a Flush meghívásától megjavul.
Ha nem, akkor én még megpróbálnám esetleg belinkelni ugyanazt a verziójú OpenTK-t, amit az UCCNC használ, hátha a különböző verziók együttes használata okozza a problémát.

gabi

dezsoe

Szia!

Sajnos a Flush() sem segített, pedig nagyon bíztam benne... :(

A verzió-eltérés nem valószínű, mert próbáltam az UCCNC könyvtárból származó dll-ekkel is fordítani, de nem oldotta meg.

A glcQuickView_Paint-ben levő pár sor az eltérés az eredeti üres plugin forráshoz képest, a kód többi része a példa program átfordítása VB-re, tehát a C#-os plugin példába csak ez a pár sor kell. (Nálam meg C# nincs fent: nem vagyok jóban vele...)

Bozso777

Napokban vásároltam egy kis 7" tabletet win 8.1 van rajta...nem egy erőgép az tuti, deee netezni jó....és persze akcióban ócsó volt  :DToshiba WT7-C100
Régebben vol itt videó hogy tabival ment az UCCNC, hát csak beszereztem egy otg kábeét hogy rákössem az UC300-ra. Kíváncsi voltam mennyire is fogja bírni. Kifejezetten jól szerepelt...laserrel játszottam kicsit olyan kóddal amit előtte a számítógéppe is legravíroztam.  
Először egy g-kód : https://www.youtube.com/watch?v=f0PG5jj6pLw" TARGET=_fnew>UCCNC & Toschiba WT7-C100 win8.1 Tablet laser gravir

Másodjár a laser pluggin :
https://www.youtube.com/watch?v=29tAS6Vfeh8" TARGET=_fnew>UCCNC & Toschiba WT7-C100 win8.1 Tablet laser pluggin

frkdv6dyr

Igen csak meggyőző a kísérlet. Nem ennyire akciós tablettel még gyorsabb is lehet.

Bozso777

Sajna a kijelző érzékelője nem a legjobb, de a sebességét csak pl betöltéseknél érezni...ha kilőttem volna a netet, viruskeresőt, kicsit jobb lett volna...viszont a garvír közbeni 30-40% terhelés egész jó ettől kis géptől.

frkdv6dyr

Teljesen meggyőzőek a látottak. Valahol ez a jövő. Itt a PC mint fölösleges bazinagy vas meg sallang leredukálódik egy kompakt kis gépre. Ha optimalizálod csak erre a feladatra, hiszem a létjogosultságát mint "vezérlőegység".

Bozso777

Mostanában jönnek nagyon a minipck..kis hely...semmi fogyasztás...és ha ez a tabi elég lehet, akkor egy olyan 2giga rammal már tökéletes.
Mindenképp megérte kipróbálni mert idővel tuti kis vasra kerül az uccnc :)