Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xabi

Szia,
Na akkor már ketten nem tudjuk milyen kontrollerünk van :) Azt írtad a pluginba hogy XBOX360-as kontroller, erre nekem szinte csak egyfajtát dobott ki a gugli, amit meg is rendeltem : https://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_controller" TARGET=_fnew>Xbox360 conroller Ilyen mint a mellékelt linken. Neked milyen van ? Jó lenne kideríteni, nehogy más is olyat vegyen mint Én (ámbár működik)

hyuekyh7a

Balázs az UCCNC Ben a lézer gravírozás kódot nem lehet lementeni, mert egy munkát ha újra kell készíteni akkor megint ki kell kísérletezni a beállításokat?

Bozso777

Szia. Lementeni nem lehet...bár jó lenne :)
Viszont ezt úgy oldottam meg, hogy a jó beállításról egy képernyőmentést csinálok...különben elfelejtem mi volt a jó.

Béni

Szerintem nincs kód. (Legalábbis G kódnak megfelelő.)
Éppen emiatt gyors.

xabi

Szia,
Na most volt időm tesztelni az XBOX360-as wifis vezérlőt. Előzőleg jelzett hiányokon kívül az a legnagyobb baj hogy amikor az eszköz kb.20 perc használatmentesség után lemegy stanby-be lefagy az UCCNC. A windows jelzi hogy a program működése leállt (ha OK nyomok akkor kidob a programból, amíg nem nyomok Ok-ot addig még egy órát is elvagdos úgy hogy a programból nem látok semmit :) )

Jordan Gabor

SpaceNavigatorral nem tervezed esetleg vezerelhetővé tenni? Szerintem remek lenne, nagyon finoman lehet vele dolgozni és 3d tervezéshez egyébként is jól jön.
ÜDV JG

000000000

Sziasztok,

Xabi: Igen, éppen ettől tartottam, hogy esetleg ez fog történni a wifis vezérlővel. Éppen ezért kértelek benneteket, hogy ha van valakinek akkor próbálja ki, hogy van-e gond, konkréten a lepihenéses állapottól tartottam, mert ez az egyetlen dolog amit jelenleg wifis vezérlő híján nem tudok letesztelni.

Jordan Gabor: Sajnos nincsen ilyen SpaceNavigator vezérlőm, ezért nem is tudok leprogramozni hozzá plugint. Viszont bárki írhat plugint az UCCNC-hez, mindössze némi programozói tudás kell hozzá. Szóval akár te is írhatsz a Spacenavigatorodhoz egy plugint, hogy működjön vele az UCCNC. Mindössze annyit kell tenni a pluginban, hogy le kell kérdezni a gombokat, stickeket, tekerőket vagy ami van a vezérlőn és ezek állapotai alapján lehet küldeni utasításokat az UCCNC-nek a plugin kódon keresztül. Egy példa plugin forrás kóddal  van a /Plugins/Example mappában, abból kiindulva némi programozói tudással simán lehet egy ilyen plugint írni, ha van nálad ilyen vezérlő és ha rendelkezésre áll valami API amin keresztül le tudod kérdezni az eszközt.

xabi

Szia,
- Értem hogy nem tudtad kipróbálni mert nincsen wifi-s kontrollered, de van valami egyszerű ötleted amivel ki tudod javítani a plugint (gondolom hasonló probléma lép fel ha kihúzod az USB-s kontrollert) (figyelni kell hogy csatlakoztatva van-e az eszköz és csak akkor engedni lekérdezni az adatait...) ?
- Ha az Xbox-os plugin forrás kódja publikus akkor kérlek küld át, ugyan még sohasem programoztam C#-ot, de majd megoldom valahogy.

000000000

Szia,

Nem, nincs rá ötletem, hogy milyen állapot lép fel amikor lemegy sleep-be a wifis vezérlő.
Biztosan nem ugyanaz az állapot mint amikor kihúzod, mert a kihúzást azt lekezeltem, azzal nincsen ilyen gond.
Mindenesetre rendeltem egy wifis xbox vezérlőt, majd megnézem mi a helyzet ha megérkezik...

Bozso777

Laser pluggin mire képes Grayscale üzemmódban:

http://cnctar.hobbycnc.hu/Bozso777/L%C3%A9zer/Mindenf%C3%A9le/DSCI0063%2B.jpg" border=0>

Jordan Gabor

Üdvözletem,
Vegigolvastam a leírást, de egy dolgot nem találtam: hogyan használjam a szerszám hossz bemerest szerszamcsere után. Van erzekelom (csak egyszerű kapcsolos), bekotve, probe bemeneten megy is, de nem tudom hogy hívjam elő a rutint ami z magassagban megkeresi. Arra a nyomogombra, ami úgy néz ki ezt hívja elő, felviszi a z tengelyt mozgastartomanyon kívül és megakad a gép. Hol kell ennek a paramétereit állítani?

Köszönöm  
JG

000000000

Üdv Gábor,

A szerszámbemérő gomb az M31 makrót hívja meg a /Profiles/.../Macros/ könyvtárban. A makro szabadon szerkeszthető. Ami kód alapból benne van az csak egy példa kód, értelemszerűen nem megfelelő minden géphez, minden bemérőhöz.

Itt ezen a fórum topikban valamelyik hozzászólásban régebben leírtam már egy egyszerű szerszámbemérő kódot, ami pár paraméter módosításával jó lehet a gépedhez, nem emlékszem hányadik hozzászólás, vissza kéne olvasni.
Illetve ha a Stepcraft angol fórumán keresgélsz, ott is megtalálod ugyanezt, ha jól emlékszem Rory Stoney publikálta a makrót.

Miki2

Ha jó a sejtésem, erről van szó.

© CNCdrive1 2015. márc. 16. 14:00 | Válasz | #1988

Miki2

Itt van a korábbi bejegyzésed:

© CNCdrive1 2015. márc. 16. 14:00 | Válasz | #1988  

Szia,  

Írtam egy nagyon egyszerű probe rutint, annyit csinál, amit kértél, vagyis aktuális koordinátán mér Z tengely mentén, majd a makróban programozott magasságot beírja a Z tengelybe és programozott értéket ráemel Z tengely mentén, hogy a következő mozgás ha XY mentén van, akkor ne sérüljön a szenzor.  

A kód:  

double Zmin = -100; //Ezen a Z mélységen álljon meg, ha eddig a mélységig nem találja a bemérő szenzort.  
double Feedrate = 100; //bemérés előtolása  
double retractheight = 10; //Ennyit emel rá a bemérés után felfelé a Z-tengelyre.  
double newZ = 30; //Az új Z magasság, vagy ennyit ír a Z DRO-ba a beméréskor.  

exec.Code("G31 Z" + Zmin + "F" + Feedrate); // Probolás kezedése  
while(exec.IsMoving()){} // Várakozás amíg mozgás van  
exec.Wait(200);  
AS3.Setfield(newZ,228); //Z tengely kijelzőt átírja newZ értékre  
AS3.Validatefield(228); //A Z tengely kijelző értékét érvényesíti  
exec.Wait(200);  

if(!exec.Ismacrostopped()) // If tool change was not interrupted with a stop only then validate new tool number  
{  
 double Zup = exec.GetZmachpos() + retractheight; //Emelési koordináta meghatározása az aktuális pozíció kiolvasásával.  
 exec.Code("G00 G53 Z" + Zup); //Z tengely felemelése retractheight változó értékével, relatív.  
 while(exec.IsMoving()){} // Várakozás amíg mozgás van  
}  

Válasz 'pisti73' üzenetére (#1983  

Jordan Gabor

Köszönöm, megtaláltam.  
Itt is : https://www.stepcraft-systems.com/forum/accessories/1492-how-to-setup-tool-length-sensor-in-uccnc

Hogyan lehet azt beállítani, hogy job közben ne dobálja a softlimitet elérte ablakokat? Mondjuk nyomok 3 gombot, page up+fel+balra, akkor visszamenne nulla pozícióba. Amelyik tengelyen elérte a limitet, nyilván nem tekerné tovább, de a többin igen és nem üzengetne, amit le kell okézni.

Mégegy, a P1, P2, P3 gombok által hívott pozíciót hol kell állítani?

Kösz,

JG