Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

KoLa

Régen volt ez a videó amikor még csak döcögött a menetfúrás fixen befogott menetfúróval!
Látszik hogy annyira pontos a vezérlés hogy, a danamid forgács nem válik el a munkadarabtól mikor kifelé jön a menetfúró!
https://www.youtube.com/watch?v=BoMqbisElc8" TARGET=_fnew>itt

000000000

Persze. Én is csak vicceltem. Előbb-utóbb elindul. Csak gondolom úgy vannak vele a fiúk, hogy előbb megcsinálják rendesen a marós részét a dolognak. Ami szerintem így helyes. Bár, nem tudom mekkora a csapat, hol tart a fejlesztés.  

s2k5ycubj

Beüzemeltük ma az UC300-as kártyát a marógépen,egy picit más lett a hangja és olyan simán és rángás mentesen mozog gyorsjáratban is,hogy az hihetetlen. Profi munka,csak ajánlani tudom! Talán érdekes lehet egy kis gigszer: első próbának rá lett dugva a meglévő 5 tengelyes breakout kártya lpt csatijára és meg is állt rögtön. Kiderült,hogy a 26-os lábon ki van kötve a +5V az eredetin pedig az test... Tehát így nem megy. Gyanítom,hogy ennél a szalagkábelnél lehet valami disznóság. De mindegy mert direktben jól működik. És a léptető vezérlőkön is van optó a bemeneten.

s2k5ycubj

Ja az eredeti lpt-n csak 25 láb van... Este van már rendesen.

000000000

Szia,

Örülök, hogy jól működik.
És igen, a 26. lábra valóban be van kötve az USB +5 Voltja és ahogy a következő hozzászólásodban írtad is, ez a DSUB25 porton már nem jelenik meg, mert azon csak 25 pin van, a 26. (+5V) ebbe nincsen bekötve, mivel a nyomtatóporttal azonos a lábkiosztás és a nyomtatóporton sincsen +5V.

s2k5ycubj

Csak valamiért "kiüti" az UC-t ha a szalagkábeles lpt átalakítóval összedugom a breaout kártyával. De mindegy,mert az csak egy próbálkozás volt,úgysem úgy fog működni. Viszont,ha már szóba került,a frekiváltó kimenetet minden további nélkül be lehet kötni,vagy kéne hozzá valamilyen átalakító?

pisti73

Szia Balázs!

A 3d plugin-ről található leírás valahol?

Olyat szeretnék még kérdezni, hogy megoldható lenne e az UC300-al a 3d nyomtató asztalának és nyomtató fejének a hőmérséklet szabályozása?

Köszi előre is!

pisti73

Bocs "3d printer plugin".

000000000

Sziasztok,

Áts László: A frekiváltókban az analog rész leválasztott szokott lenni külön táplálással, ezért ráköthető közvetlenül az UC300 analog portjából az egyik analog kimenet.
A frekiváltó digitális bemeneteivel már más a helyzet, oda kell az optocsatoló az UC300 kimenetei és a frekiváltó digitális bemenetei közé.

Pisti73: A 3D plugin a Repetierhost programhoz lett kifejlesztve, a Stepcraft cég gépeihez, amiken nincsen asztal fűtés, így a plugin nem is ismeri nem kezeli ezt.
Amit a plugin tud, az az, hogy program megállításkor (Stop nyomás) a fejet kiemeli a beállított magasságra, hogy a filament és a fej ne dermedjen össze a munkadarabbal. Az XYZA pozíciót ilyenkor a szoftver eltárolja és a következő ciklus indításkor az XYZ először a megjegyzett pozícióra mozog,
az A tengely DRO-t pedig reset-eli a megjegyzett koordinátára (mozgás nélkül).
Az A tengely a filament előtoló motor és így a stop-kor a felhasználó el jog-olhatja az XYZ tengelyeket és eltekerheti az A tengelyt, például kicserélheti a filament tekercset ez a program folytatásnál nem fog problémát okozni. A plugin kezeli még ha jól emlékszem az M106 és M107 parancsokkal a ventillátort. Az M106-nak lehet paramétere, ami a ventillátor sebességét állítja.

Az asztal fűtés szabályzásra lehet használni esetleg az egyik analog kimenetét az UC300-nak, persze kell hozzá a megfelelő külső elektronika ami ez alapján a fűtőszálat meghajtja. Az analog jel hozzákapcsolható változó értékhez, így viszonylag egyszerűen, egy változó értékadásával lehetne az asztal fűtést állítani, például #500 = 128

ANTAL GÁBOR

Balázs !Nem akartam itt untatni a kollégákat ezért a magán leveleződre címeztem a kérdést.
Téma : szinkronozott G33  ( fut egy teszt az asztalomon )

ANTAL GÁBOR

Szépen alakul , a választ megkaptam az ötletemet pár perce elpostáztam ...

000000000

Szia Gábor,

OK, csak ügyesen. :)
Egyébként tetszik az ötlet amit vázoltál és a másik Balázzsal úgy gondoljuk, hogy kivitelezhető is.

Na de addig is itt egy újabb szinkron menetfúrás, ezúttal alumíniumban és fix tokmányba fogott menetfúróval:

" TARGET=_fnew>UCCNC menetfúrás aluba

ANTAL GÁBOR

Az UCCNC kontra UC100 as érdekes alkalmazásával játszadozom (az ötlet : egy jól megszerkesztett G33 as paranccsal kész a korrekt lefejtőmarás sőt a program adja az előtolást is és a munka végeztével szinkronozva kiveszi a marót a fogásból )  Figyelemfelkeltésre feltettem a táramba egy videót ( lefejt UCCNC _g33)  ( a programozott áttétel ott 6 de a szám a realitások talaján bármekkora lehet ) A darabot a léptecs forgatja a "maró" az E240 es encoderes főorsón van ... A trükköket ( nem nagy durranás !)majd publikálom

Miki2

PSoft

Frankón összehoztad![#eljen]

És,hogy ne kelljen keresgélni...http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/ANTAL%20G/LEFEJT%20UCCNC_G33/WP_20150816_09_42_20_Pro.mp4" TARGET=_fnew>a videó a szinkronhajtásról.
[#wave][#worship]