Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Béni

Rendszerint tányérrugó csoportokat építenek be. A használat során ezek nem elgyengülnek, hanem törnek. A behúzóerő meg van határozva és azt időnként erre alkalmas eszközzel ellenőrizni kell!

http://www.skf.com/hu/products/maintenance-products/termekek_eszkozok_szerszamgep_foorsok_karbantartasahoz/behuzoero-mero-muszer/index.html" TARGET=_fnew>Power Check

svejk

Így van, a behúzóerőt tányérrúgók sokasága adja mindig.  
A kioldás vagy hidraulikus, vagy tisztán pneumatikus (ekkor általában a nagy erőszükséglet miatt még egy mechanikus áttételt alkalmaznak) vagy ahogy írod kombinált hidropneumatikus nyomásfokozós.
Még egy fontos, hogy szerszámcsere közben sűrített levegővel kifúvatják az orsókúpot.

Miki2

Akkor ez hasonlóan működik, mint a Linuxnál a főorsó szinkronizálása.

Miki2

Én készítettem egy cserélős főorsót.
Nem tányérrugókat használtam, de a szorító erő így is elegendő lett.
Az encoder is be lett építve a főorsóba.
Belső fúvatás nincs, és a cserét egy kézi kar segítségével oldottam meg. (A megrendelő nem kért automatokus szerszámcserét.)

Miki2

Ezen a videón látszik a cserélés művelete is.

Miki2

Elnézést, a link lemaradt:

https://www.youtube.com/watch?v=tDNyQVOafw0" TARGET=_fnew>Szerszámcserélős főorsó

s2k5ycubj

Na pont ezt akartam hallani,látni,hogy UC300 is tud közvetlenül enkódert fogadni. Így már értelmét vesztette az előző nézelődésem. És ez alkalmas gyors jelekre is? Mondjuk esztergán főorsó és hajtott szerszám? Ezt mikorra várható,hogy tudni fogja az UC?

Miki2

Szerintem nagyon-nagyon soká.
Én már szóba sem merem hozni.
Ebben a témában már választ sem kapok a levelemre.
Az eszterga felhasználók aránya (Balázsék szerint) alig 3-4%.
Ezért az eszterga fejlesztésre talán sosem kerül sor.
Így egy "rendes" eszterga kialakításánál más megoldást kell keresni.

s2k5ycubj

És az nem lehet,hogy azért nincs eszterga felhasználó,mert nincsen rá lehetőség? Ez a tipikus tyúk és tojás szindróma. De azért én bizakodó vagyok!

adamant

Jó magam is nagyon örülnék ha lenne eszterga mert szívesen használnám ezt a programot a készülő esztergára  

Nagyon csalódott lennék ha tényleg nem lenne :(

svejk

Pedig lassan már csak a képernyőfelületen múlik...

Miki2

Meg a szerszámtáron
meg az állandó vágósebességen,
mega csúcssugár kompenzáción
És ez csak három dolog, ami egy esztergán nélkülözhetetlen.

svejk

Csinálj egy fasza felületet, akkor kénytelen lesznek a többi felsoroltat is megoldani! :)

Miki2

Én a Mach3 felületét magyarítottam.
Jelenleg azt használom.
Ha legközelebb "komojyabb" esztergát kell csinálnom, a lengyel mozgésvezérlőt fogom beépíteni.
Az tud mindent, amire egy esztergánál szükség lehet.
Balázs, (a Polgárdi) már vagy 3 éve igérgeti a Mach3-hoz a főorsó szinkront.
Aztán jött az UCCNC, és ez annyiba is meredt.
A marógépnél már szépen működik az UCCNC, de az eszterga az mostoha gyerek.

ANTAL GÁBOR

Balázs ! Megállítottam a linkelt videót a vége előtt ahol az UCCNC felülete és a G kódsor látható kézzel ide másolok néhány sort :  
G33.1 Z-0.375 K0.3125
G00 Z0.25 M3
G00 X1.5625 Y0
G33.1 Z-0.375 K0.3125  
  Az triviális hogy collban gondolkodnak a  szinkronizált menetfúrás mélysége és emelkedése is Ok . Viszont amikor eléri a Z a -0.375 öt utána  meg kell fordulni a főorsó forgásirányának és szinkronozottan vissza kell kerülni a kiindulási pontba  azután jöhet a gyorsjárati emelés Z 0.25 be  majd oldallépés és új menet kezdése.   Honnan tudja a frekiváltó hogy meg kell változtatni a forgás irányát egy adott mélységnél?  Amikor a DRO ban a Z elérte a -0.375 öt akkor mi adja a parancsot a frekiváltónak ?  És honnan tudja hogy visszament a kezdő Z re és jöhet a gyorsjárati emelés ?  Az M3 is érdekes mert nincs kikapcsolási utasítás a G kódban akkor minek ? Vagy valami kikapcsolja  hajtást és új menetnél be kell kapcsolni?  ( megnézem mégegyszer a videót hátha látom hogy megáll )  
 Ja és az UC 100 as sal is menne ez a dolog ? Egyszer már kérdeztem de nem árt megerősíteni