Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

:)

Igen és szerintem lehet ezt el is felejtettem leírni a dokumentációban, megnézem és ha így van akkor pótolom.
Az M3-at célszerűen csak a progi elején add ki egyszer. A program végén úgyis lekapcsolódik, ezért biztonsági funkció, mert tutira nem marad bekapcsolva a lézer a program végeztével és biztosan nem fogod megégetni a kezed amikor gyanútlanul oda nyúlsz esetleg.

s5f8tmfv3

Nem két UCCNC példányra gondoltam, hanem arra hogy megfér-e az UCCNC a Mach mellett. A Mach jogtiszta, nem cserélném le, nagyon jól működik.

000000000

Igen, tud együtt élni a két program. Annyi, hogy amikor váltasz programot, akkor a firmware-t mindig cserélni fogja automatikusan az UC100.

s5f8tmfv3

Ez jó hír, köszönöm!

2dbfy8y

Szia.

Napokban én is hozzá jutottam egy uc100-hoz.
Nagyon jól működik, igaz xp-n azért kellett szívni keretrendszerrel hogy beinduljon.
Használható hozzá is ez az ucnc progi?
Engem is érdekelne.
És milyen árban vásárolható meg?
Meg létezik e hozzá aspire postprici, vagy machal mennyire kompatibilis g kódilag?

PITU

szia  CNCdrive1
pár napja küldtem egy mailt a fórumon keresztül ,melyben segítséget kérek , ha megkaptad de csak később tudsz segíteni , légy szíves jelezz vissza

000000000

Sziasztok,

Papló: Láttam, hogy írtad a .NET keretrendszer telepítési problémát. Az UC100 pluginhoz a .NET2.0 elegendő, régebben 3.5 kellett hozzá, de ezt már régen (kb.2 éve) megváltoztattuk, pont amiatt amit írsz, hogy XP-n a 3.5-höz kell internetnek is lennie, illetve körülményeskedik néha az XP a telepítéskor, mert mindenféle egyéb előfeltétel van. A .NET2.0 mindössze 28MByte és offline telepíthető, a weboldalunkon van fent egy tárolt letölthető példány.
Lehet Polgárdi Balázs oldalán még régi információk vannak fent, nem frissíti a weboldalt túl sűrűn, mióta ezek az információk úgyis elérhetők a cncdrive.hu oldalon, ott mindig friss infókat, fájlokat találsz.
Legközelebb ha telepíted esetleg más gépre, akkor csak a .NET 2.0 csomagot és az UCx00 automata telepítőt töltsd le a cncdrive.hu oldalról, az minden szükséges telepítést elvégez helyetted.
És kérdésedre válaszolva: Igen, az UCCNC működik bármely UC100 és UC300-5LPT mozgásvezérlővel. Itt megvásárolható a license kulcs (a feltüntetett árak nettók!): http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=612" TARGET=_fnew>UCCNC license kulcs vásárlás link

A licenseléssel kapcsolatos további infókat, részleteket az UCCNC adatlapjában olvashatsz.

PITU: Kérlek az info@cncdrive.com e-mail címre küld el a levelet és segítek, ha tudok.
Sajnos az itteni fórumos regisztációnál megadott e-mail cím már nem üzemel, nem tudom megnézni, illetve nem kapom meg az oda küldött leveleket és a fórummotor úgy tűnik nem ismeri az e-mail cím változtatást, szóval meg sem tudom változtatni az e-mail címet. :(

000000000

Pabló: A legutolsó kérdésedre nem válaszoltam, most megteszem:  
Az UCCNC ugyanazt a kódot érti mint a Mach3, igaz van pár kód amiket az UCCNC még nem ismer, például szerszám átmérő kompenzációja.  
Illetve van néhány kód amit az UCCNC ismer és a Mach3 nem, például szinkron menetfúrás.

Ezek a kódok mondjuk mind olyanok, amiket CAM programok nem nagyon vagy csak speciális esetben generálnak. Szóval alapvetően kompatibilis az UCCNC és a Mach3 kódkészlete.
Mindenesetre javaslom a demo UCCNC letöltését, azzal ki tudod próbálni, hogy megérti-e a CAM programod által generált kódot.

000000000

Szia Pitu,

Most megkaptam a leveled és válaszoltam is rá.

PITU

000000000

Sziasztok,

Gondoltam megosztok veletek egy rövid videót amit egy ügyféltől kaptam.
A videón egy 5 tengelyes gép van, a 6. tengely pedig az automata szerszámcserélő forgatója.
A gép éppen szinkron menetfúr a főorsóra szerelt encoder van visszacsatolva az UC300 mozgásvezérlőbe és az UCCNC ez alapján állítja a Z előtolást szinkronban a forgási sebességgel, így készül a menet. :)

" TARGET=_fnew>Szinkron menetvágás videó UC300-al, UCCNC-vel.

000000000

Ja, még annyi amit elfelejtettem, hogy a gépen a szervomotorokat a DG4S szériájú DC szervomotor szabályzók hajtják.

svejk

Nem tudod véletlen hogy van megoldva a főorsó pozicionálása szercsámcserélésnél?

000000000

Makrót írtak rá (M6), részleteket nem tudok, a srác akié a gép, az ő egyik barátja írta a makrókat, aki vagy 40 évig CNC-kkel foglalkozott, ma már nyugdíjas és ez a hobbija. Egyébként mindketten Amcsik, Californiában élnek...

000000000

Ja, most esett le, hogy valójában mit kérdezel, a főorsó beforgatására gondolsz a szerszámcsere előtt? Hát, az jó kérdés, majd megtudakolom. :)
Annyi biztos, hogy frekiváltó hajtja a főorsót, de biztos van valami trükk a pozícióba forgatásra, majd megkérdezem...