Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

A levegőben rajzolgatós dolgot elég sokszor alkalmazom, mielőtt a gépet beleeresztem az anyagba, ezt offline módban nem tudnám, így pl fontosnak tartom hogy kikapcsolhassam a főorsót...
Lehet hülyeség, de mi lenne ha nem a profilban kulcsok segítségével, hanem egy külön fület hoznátok létre a progiban a speciál funkcióknak akár a profil résznél felugró ablakként...ehhez az átlag felhasználónak nem kéne hozzányúlnia, de ha mégis szüksége van rá, könnyen állíthatja.

000000000

Sziasztok,

Természetesen az ethernetes változatot is lefogja kezelni az UCCNC, éppen úgy mint az USB-s mozgásvezérlőket. A felhasználó ugyanúgy szériaszám formájában látja és tud hozzá csatlakozni.

000000000

Hát ja, nekem is az az aggályom a PLC dologgal, hogy az átlag felhasználónak fogalma nincs a PLC programozásról. De ennyi erővel akkor írhat a felhasználó plugint is az UCCNC-hez, az sem bonyolultabb mint PLC-t programozni, ráadásul a viszonylag drága PLC sem kell hozzá. A plugin interface-en keresztül hozzáfér a felhasználó az UCCNC változóihoz, DRO-khoz, gombokhoz, állapotokhoz, letud kérdezni, betud avatkozni a plugin a program működésébe. Tud a plugin pin-eket közvetlenül állítgatni, lekérdezni a mozgásvezérlőn stb.
De akár PLC-t is lehet hozzá illeszteni pluginon keresztül, ha valakinek az a szíve vágya.

Egy példa hardware illesztésre, amit Csaba (Dezsoe fórumtárs) készített: https://www.youtube.com/watch?v=4W8VTbpll7o" TARGET=_fnew>UCCNC LCD plugin

csg67

Én egy integrált PLC-ről beszéltem, nem egy különálló PLC-ről, azzal valóban semmit sem lehetne javítani a helyzeten.

Egy vezérlésbe integrált PLC nem más mint egy -a gépgyártó által írt- program. Ez a program felel azért, hogy az NC-ből jövő parancsokat a gép megvalósítsa (kimeneteket kapcsol be/ki), illetve a külvilágból érkező jeleket (bemeneteket) az NC-nek átadja.
A vezérlés fejlesztője bármilyen (egyszerű) nyelvet kitalálhat, persze érdemesebb már meglévő rendszerekből ötleteket meríteni.

000000000

Akkor ezt tudja az UCCNC is, úgy hívják, hogy plugin. A nyelv C# és egyszerűen programozható a  C# fordítóba épített intellisense segítségével.

Fli4l

Szia Balázs!
Az én kérdésem még továbbra is kérdéses igaz xp de elméletileg azt beszéltük, hogy mivel az UC100-nak saját vezérlője van ezért nem terheli a CPU-t viszont az UCCNC annál jobban Core2-es gép de néha elviszi 50%-a CPU-ank ami szerintem nem is normális ha nincs semmi munka sem benne. Elméletileg ennek egy P1 1300MHz-es CPU-val is el kellene mennie de még itt is valami probléma van. Van erre valami ötlet?

http://kepfeltoltes.hu/view/150715/uccnc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/150715/uccnc_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Szia,

Nem tudom, még nem láttam ilyet.
Úgy látom a képernyőn, hogy valami módosítva van a programban, úgy értem van egy "probes" nevű fül is a képernyőn. Lehet ott van valami ami ezt okozza?!
Érdemes volna kipróbálni, hogy a "gyári" módosítatlan verzió is csinál-e ilyet?

Fli4l

A gyárival is csinálja sajnos ez az a verzió amiben van egy tapintónak egy kis proba menü nem rég kaptam itt a fórumon. De nem befolyásolja kettőt használok de mind a kettővel előfordul sajnos ha sokat használom egy nap nem tudom miért lehet más windows-alatt nem fordul elő.

000000000

Nincsen esetleg semmi spéci makród ami esetleg hibás és beragad valahogy a futtatása?
Azt megtudnád nézni, hogy amikor megtörténik ez az 50%-os terhelés, ilyenkor MDI-ből végrehajt-e parancsot? Ha nem fogadja el ilyenkor az MDI parancsot, akkor valami makró még fut és az terhel rá a procira.

Fli4l

Az első makróm a szerszámbemérőm volt de már jóval előtte elkezdődött ez a jelenség nem gondolnám, hogy makró okozza pont ezért. Ezeket a plusz dolgokat utólag tettem bele de ezek nélkül is előfordul sajnos. Ha leteszem tálcára a programot akkor leesik a terhelés ha előterébe hozom megint felugrik.

dezsoe

Szia!
Ha tálcán nem fogyaszt, csak akkor, amikor látszik, az elég flash gyanús. Én megpróbálnám a flash minden formáját kiirtani, majd újra felrakni.

000000000

Sziasztok,

Elkészült egy újabb UCCNC kiadás.
Letöltés:http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1021.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.1021

Az újdonságok:

- Készült egy plugin az UCR200 vezetéknelküli távirányítóhoz. (Egyelőre béta verzió.)
- Küszült egy plugin Xbox360 vezérlőhöz. Az Xbox vezérlő gombjai és joystickjei szabadon konfigurálhatók az UCCNC funkciókhoz.
Egyelőre csak a vezetékes Xbox vezérlővel teszteltük, de hamarosan lesz vezetéknélkülivel is tesztelve.
- A szerszámtárat felbővítettük 48db szerszámhelyre.
- A dokumentáció kapott oldalszámozást, ez hiányzott és valaki jelezte, hogy nehéz követni a doksit emiatt.
- A Flash OCX verzióját frissítettük a 13-asról a legújabb 18-as verzióra, most már ez telepszik a programmal.
- A program már működik a CNC4PC(USA) által gyártott M44 és M44B alaplapokkal és UC300 modullal.
- Befejeztük a 3D printer plugint. A Stepcraft cég tesztelte.

Javítások:

- A backlash kompenzáció beállítása az Y tengelyen nem volt jó, az X tengely értékét alkalmazta tévesen, javítva.
- A szoftlimit kalkulációt bizonyos esetekben hibásan csinálta és emiatt néha a program tévesen azt hihette, hogy a kód körvonala kívül esik a szoftlimit korlátokon,
és nem engedte elindítani a g-kód ciklusos futtatását. Javítottuk.
- A szerszámpálya megjelenítésnél színátmenetes volt a rajzolat a gyorsjáratok és a normál végrehajtás kódok közt,
ezt a színátmenetet megszűntettük, a vonal határok most már élesek.
- A tab képernyők gombjait kicsit szebben elrendeztük, hogy kitöltsék a teret.
- A Flash képernyőben volt egy olyan hiba, hogy ha egy DRO-ból közvetlenül egy másik DRO-ra úgy klikkeltünk, hogy a bal egér gombot lenyomva tartottuk,
vagyis kijelöltük a szöveget, akkor nem adta át az új adatot a programnak, Apply settings-kor visszaíródott a régi szöveg/érték. Javítottuk.

Mindenkinek jó hobbyCNC-zést, illetve nyaralást!

pisti73

Szai Balázs, írtam emailt a napokba, megkaptad?

Üdv: Szabó István

pisti73

ANTAL GÁBOR

Balázs ! írod ezt az Xbox 360 at . Minthogy nekem fogalmam sem volt hogy mi az rákerestem a neten . Kb értem ez egy szabadon konfigurálható dolog. Egy kapcsolódó kérdés: tudom hogy Homovits Miklós sokat bosszankodott a billentyű emulátorral amit aztán elhagyott az új CNC esztergánál. Ez a Xbox hasonlóan működik ? Kvázi egy másodlagos billentyűzet csak ergonómikus kapcsolókkal ?  USB a kapcsolat ?  Vajon megoldott a zavarvédelem vagy kinéz egy hasonló csapda?