Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

A szűk keresztmetszet leginkább az volt, hogy egy délután alatt raktam össze. A 2550-es lábaiból lejön az usb-nek kettő, a kvarcnak kettő, plusz egy láb a programozáshoz (bootloader-es megoldás). Azért 2550, mert az volt otthon, ráadásul (ahogy a videón egy picit látszik) úgy van összerakva, hogy tesztpanelbe dugható és rajta van az usb és a kvarc.

Az smd-t én sem látom, a panelfúrás pedig azért érdekes, mert onnan indult az egész cnc-mizériám, hogy ki kellett fúrni egy nagyon lukacsos panelt. Azt mondtam, hogy sohatöbbé kézzel!

A zip annak érdekes, aki Visual Basic-ben ír plugint, be kell másolni a dokumentumok alatt a Visual Studio xxxx/Templates/Project templates mappába. Ezután lehet úgy új projektet kezdeni, hogy .Net 2-t kiválasztod és alatta nem a szokásos Windows Forms Application-t, hanem az UCCNCplugin-t választod ki. Ekkor úgy kezd új projektet, hogy a keretet megcsinálja hozzá, csak ki kell tölteni. Gyakorlatilag ugyanaz van benne, mint amit az Example könyvtárban kaptunk C#-ban, csak ez Visual Basic.

dezsoe

Az sem rossz, de az mcp23017 kicsit olcsóbb és 16 bites. A következő cél pont az, hogy i2c átjáró is bekerüljön a pic-be, onnantól a lehetőségek még tágabbak.

svejk

Értem.
Ment egy magán levél a fórumos címedre.

svejk

A plugin kérdést mondjuk továbbra sem értem.

Mitől lesz nekem az UCCNC-ben benne az általad írt USB LED plugin?

Nekem kellene V.B.-ben lefordítani?

Mondom hogy hülye vagyok a programírási technikákhoz. :(

dezsoe

Nem, Neked igazából annyi a dolgod, hogy elárulod, hogy melyik ledet (UCCNC sorszám) melyik fizikai ledhez (csopot/sorszám) kösse a plugin. Aztán lefordítom, letöltöd, bemásolod. Sőt, most hogy belegondolok, értelmesebb a plugin config ablakába megcsinálni. Napközben nem ígérek gyors haladást, mert - tegnappal ellentétben - ma dolgozom. :) A panelt akarnám mielőbb összehozni, hogy azzal tudj haladni, a program rugalmasabb, mivel a pic-ben usb-n frissíthető a plugin pedig bemásolós.

4ybj8h3c8

Ez tényleg jó. Egy tokon belül van 8 LED, 8 nyomógomb.

szf

Làttam mit csinàltàl, szupi.Köszönöm a csomagot.

ggdr57dg

Nem vagy lekésve semmiről. http://www.ebay.com/itm/Kopflupe-Stirnlupe-Kopfbandlupe-mit-2-LED-Lupe-Vergroserungsglas-Mikroskope-/281379543973?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4183871ba5" TARGET=_fnew>Én valami hasonlóval dolgozom, persze a szemüvegem is a fejemen van. Csak az enyém nem ilyen profi kivitel, igaz olcsóbb is volt.
Dolgozni egész jól lehet vele, még a feliratot is el tudom olvasni az alkatrészen... :-)

svejk

Nem tudom, valami más van nálam.
1-4-ig vannak felesével a szemüvegek, a két szemem közt 0,25 az eltérés.
De nem győzöm őket cserélgetni, teljesen rugalmatlan már a szemlencsém.
Szinte 10-20 cm-enként más lencse kell.
Van egy  neves Optikában gyártott 98-ezer forintos progresszív szemüvegem, de azt meg szokja meg akinek húsz anyja van.
A monitoron való olvasáshoz is ingatni kell a fejem. Viszem nekik majd vissza, fél éven belül adnak helyette egy olvasó és egy közellátó lencsét.

Az baj ha valamivel jól látok forrasztani azzal ha elemelem a fejem rögtön verek le mindent. :(

svejk

svejk

Hopsz, bocsi a szemetelésért a topictulajtól!

svejk

Az jó dolog, hogy az UCCNC progit többszörösen is lehet futtatni az XP alatt???
Egy kicsit az egyik plugin megkavarodott tőle.

Szerintem nem kellene engedni az újraindítást, ha már fut.

dezsoe

Szia!

Privát levelet küldtem.

svejk

Van-e arra egyszerű módszer, hogy az UCCNC-nél letiltsuk a bal szélre kivitt egér esetén a JOG ablak előugrását.

Az ok amiért kérdezem, kivezettem minden ott található gombot és LED-et fizikailag a kezelőpultra, így már felesleges és zavaró az előugrás.

dezsoe

Az .ssf file (ha nem változtattad meg, akkor Defaultscreenset.ssf) végén kicseréled az

AS3jog.Setjogpaneltabsize(40);

sorban a 40-et 0-ra. 0 pixel széles lesz a benyúló sáv, így ráhúzhatod az egeret. Kicsit csúnya a helye üresen... :)