Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

Hol és mit kellene átállítani, hogy az UCCNC progi ne teljes képernyővel induljon, hanem az előzőleg beállított méretű ablakban?

000000000

Szia,

Látom zajlik az élet itt a topikban.
Kicsit elvagyok most foglalva (határidős meló), de azért figyelem az eseményeket és ha valami fontos kérdés van akkor fogok írni választ. Dezsoe-nek is írtam privátban.

Svejk: A configuration/Appearance/Maximize screen on startup pipa. Ha pipálva van, akkor fullscreen-ben fut, ha nem, akkor 1024x768 méretben. A legutóbbi képernyő méretet nem jegyzi meg, ilyen opció nincsen.

svejk

Kár..
De 1024x768-ban ovális a "Reset" gomb.
Gondoltam kikekrekítem az ablakos mérettel és akkor épp elfér még alatt egy ikonsor is a Win asztalán.

svejk

No ez most kicsit vicces, hogy 20 éve monitorokkal foglalkozom és most látom hogy ez SXGA felbontású, azaz 5:4-es arányú 1280x1024-es.
és nem 1024x768-as.
Mentségemre meztelen a monitor és a touch miatt elég homályos így is a képe.

svejk

Beállítva a képernyő 1280 x 1024-es natív felbontásátt viszont megint szívás, mert 1024x768-ban kicsi a kép, full képernyőn (Maximize screen on startup pipa) meg kissé torz. :(

No mindegy majd megszokjuk...

svejk

Béni

- Létrehozol egy Batch fájlt az alábbi tartalommal: (kiterjesztés *.bat vagy *.cmd)

tasklist /nh /fi "imagename eq UCCNC.exe" | find /i "UCCNC.exe" > nul || (start K:\UCCNC\UCCNC.exe)

- A parancsikonnál az elérési utat és fájlnevet a Batch fájlhoz állítod be.

Természetesen a (start ...) után a te gépeden lévő UCCNC.exe elérési útját adod meg. Ezzel a megoldással élhetsz addig, amíg a szoftvert nem módosítják.

000000000

Sziasztok,

Azért tud elindulni több példányban az UCCNC, mert ezt a lehetőséget nem tiltottuk le, okkal nem. Ugyanis így lehetőség van 1db PC segítségével egyszerre több gép vezérlésére is. Első hallásra lehet, hogy elrugaszkodott ötletnek tűnik, de csináltuk már élesben is és szépen működik a dolog és hallottam már olyan viszajelzést is felhasználónktól, aki szintén ezt csinálja. Illetve olyat is hallottam, aki egy példánnyal futtatja a gépet és egy másik demo példányt betölt közben és azon már nézegeti a szerszámpálya nézőkében a következő munkadarabot amit marni kell majd, ha ekészül a gép az előzővel.

Szóval ezt a funkcionalitást mindenképpen meg szeretnénk tartani, de már gondoltam egy olyan opcióra, hogy paraméterrel indítva a szoftvert megadva a szériaszámot meglehetne csinálni, hogy akkor csak egyszer induljon el és akkor csak az a parancsikon a megadott szériaszámú mozgásvezérlőhöz csatlakozzon.
Ugyanúgy képzelem el mint ahogy most a profil neve a /p paraméter után adható meg a profil neve amit elindít lehetne ez például /s és utána a szériaszám. Mit gondoltok erről az ötletről?

svejk

svejk

Egy hobby gép is sok esetben több százezer pénz, nem igaz, hogy nem telik még egy PC-re.

Ha meg sok géppel iparszerű a termelés főleg pláne.  
Ráadásul ilyen esetben az összes gép leáll ha baj van. Mert azért akármilyen fasza is az a szoftver mégis csak szoftver.

No de ebbe én nem szólok bele, csak megkérdeztem hogy mire jó, megtudtam.

hyuekyh7a

Kérek egy kis segítséget a lángvágó beállításhoz!
Át kellene írni az M3 macrót, hogy mielőtt bekapcsolja a kimenetet előtte a Z magasság menjen a spindle speed ablakban beállított magasságra,(ehez engedélyezni kell a szerkesztést ebben a DRO ban) és számolja le az időt amit mondjuk a spindle speed százalékos dro ban beállítunk.
Tehát M3 kor Z magasság beállít, időt elkezd visszaszámolni és ha letelt kapcsolja a kimenetet és megindul a mozgás is.

Bozso777

Az óra át lett alakítva ?
Régebben ha nulláztam újraindult...most ha marás közben nullázom, akkor úgy marad nullán, nem indul újra. Legújabb verzió van fent.

xfg6v697j