Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Az nagyon biztató, hogy ha demó módban indítom az új verziót, már választható az UC300 ISOBOB :-)

Bozso777

Sajna jelen pillanatban még pancser vagyok ahhoz hogy egy képernyőbe belejavítsak, ezért megérnék valakit aki ért hozzá, ha nem jelent nagy gondot, egy mezőt ki kéne cserélni nekem, vagy leírni hogyan is tegyem.
Lényeg az Sset -et nem használom (kress maróm van) viszont uc300nál analógon van a jog. Sajna csak akkor látom hány %-on áll ha egérrel rámegyek a pop-up ablakra...pedig 0pont felvételnél szeretem lecsavarni 1-2%-ra...poti nem végpontnál 0 így sose látom csak mikor elindul akkor a sebességet. Tehát a jog feed% kéne az Sset helyére kijeleztetni, ne kelljen mindig az egérért nyúljak hogy lássam.

xfg6v697j

Nem tudom mit varázsoltattok,de ha a psobes setemet elindítom,akkor az öszes plugin bekapcsol,és megjelenik minden ablak egyszerre.
Ezt megelőzően át kellett írnom az egészet,mert megváltoztattátok a képernyőszet utasításkészletét.
Ránézhetnétek,hogy mi okozza a problémát.
http://data.hu/get/8633413/probes_UCCNC1.1007-feletti.rar" TARGET=_fnew>probes set

pisti73

Szia!  

Ez a korábbi "probes set", vagy esetleg ezen is módosítottál az újabb verzióhoz?

Amúgy nekem is bekapcsolja az összes plugin ablakot...

ANTAL GÁBOR

HURRÁ !!.. Most gyorsan  letöltöm .. Márc 26 án írtam ( 2060) hogy már várom a tökéletes
 ( szimmetrikus számú ) verziót . 11011
 Remélem itt megáll a fejlesztés  és az esztergályosok legyűrik a plazmavágókat [#wink][#wink]
 Felhatalmazom a moderátorokat , hogy ha úgy ítélik meg hogy sértő a viccesnek szánt bejegyzésem akkor azonnal töröljék azt !

000000000

Sziasztok,

Csewe: A pluginok alaphelyzetben engedélyezve vannak. Ezt azért így csináltuk meg, hogy ha valaki új plugint telepít, akkor ne kelljen külön engedélyeznie. Szerintem sok felhasználó nem tudná, hgy miért nem megy.
A Configuration/General settings/Configure plugins gombbal tudod megnyitni a plugin konfigurációt és ott ki lehet kapcsolni a pluginokat amik nem kellenek, az Enable checkbox-ból ki kell csak venni a pipát. A progi következő induláskor így már nem fogja a kikapcsolt pluginokat futtatni.
Ha régebbi a screenset-ed, akkor a plugin konfigurációs gombot fel kéne raknod a képernyőre. A buttons_by_numbers doksiban a /Documentation mappában le van írva a gomb kódja.

Attila: Igen, már benne van az ISOBOB, a programja már működik, csak a panelon volt pár apróság ami nem tetszett nekünk, megkellett változtanti, ezért csúszott el a projekt befejezése.

Gábor: Igen, eljött a te időd 1.1011 verzió. :)

Svejk: A g51/50 egyelőre nincsen tervbe véve, de ez könnyen változhat még a jövőben. :)

svejk

Akkor reménykedem....  
Többször volt már, hogy kézzel írt G-kódot kellett tükrözni.

xfg6v697j

Őgy tűnik,ha őjra létrehozom a probes profilt,akkor normalizálódik a helyzet,és nem jelentkezik ez a pluginindítási probléma.

xabi

Szia,
Tegnap letöröltem az új verziót, de ma újból vissza tettem. És a Runfromhere használata után M03-ra nem kapcsolja be a plazmát. Olyan mintha az M03 nem működne RunFromHere után.
Nézd meg ezt is nem volt időm sokat gattyázni vele vissza raktam megint az előző verziót.

000000000

Szia,

Ezt hogy érted pontosan?
Most kipróbáltam a profiloddal és makróiddal és screenset-eddel a következőket:

1.) Run from here gomb nyomás, Plasma torch gomb nyomás képernyőn --> A spindle kimenet bekapcsolt ahogy kell.

2.) Run from here gomb nyomás, M3 kiadása MDI-ből --> A spindle kimenet bekapcsolt ahogy kell.

3.) Run from here gomb nyomás (preparation ablakon spindle pipa kivéve), Cycle start -> a G-kódban az M3 parancsra a spindle kimenet bekapcsolt ahogy kell.

4.) Run from here gomb nyomás, cycle start (preparation ablakon spindle pipa berakva) -> spindle rögtön elindul ahogy kell.

Szóval nem tudom mire gondolsz, hogy nem kapcsol be a plazma M3-ra. Kellene némi segítség, támpont hogy pontosan mit csinálsz sorrendben, mert nekem a fenti 4 féle módszer jutott eszembe és nincsen ezeknél gond, megy az M3 és spindle ahogy kell.

A THC up/down-t is megnéztem a profiloddal és fájljaiddal és ott valóban valami gond van, mert a THC down mozgás valamiért nem megy, vizsgálom a dolgot...

000000000

Ja és még valami ami eszembe jutott, hogy nem muszáj mindig leszedni és felrakni az új verziót, telepítésnél adj meg neki egy másik könyvtárat, például C:\\UCCNC2 és akkor mindkét progi verzió fent tud lenni egyszerre és azt indítod el amelyiket éppen használni akarod.

xabi

Szia,
Az történt hogy Runfromhere-el át kellett állnom egy másik alkatrészre, runformhernél kivettem a pipát mert a program M03-as utasítása majd gyújt de nem gyújtott sem az első sem a második sem a harmadik M03-ra. Kézzel a képernyőn be és ki tudtam kapcsolni, de így kicsit nehézkes volt vágni :)
Sajnos most kicsit feszült a helyzet nagyon sok munkánk van, nem tudom miért történt (lehet egyedi eset amúgy előtte reset-tel állt le a program). Azonnal rohantam telepítettem a régebbit és vágunk vágunk..

dezsoe

Szia!

Most egy kicsit elmélyedtem a plugin mintában. Amit így elsőre hiányolok belőle az a LEDchange_event. Igaz, hogy 25Hz-en lekérdezhetem, de nem lenne jó a Buttonpress_event-hez hasonlóan akkor hívni, ha állapot változott? Gondolom, hogy a rendszert sem fogná annyira, mivel nem állandóan kérdezget akárhány ledet, hanem változáskor elküldi, hogy melyik led hova billent, a plugin meg eldönti, hogy ez érdekli-e.

svejk

Az UCCNC-hez nem lehet valami trükkös elektronikát készíteni, amivel a nem időzítéskritikus kimenetek számát meg lehetne növelni?  
(pl. az OEM LED-eket)
Valami olyasmi mint a mach3-nál a MODBUS,
vagy mittudomén' USB-re kiküldeni az állapotokat, aztán azt meg valami mikrocontrollerrel kifejteni.

Úgy elfogyott az UC300 36 kimenete mint a pinty. :(

000000000

Szia,

Igen, mert az profil sablonban benne vannak a kulcsok amik kikapcsolják a most meglévő pluginokat. Szerintem mindenképp tedd majd fel a plugin config gombot a képernyőre, mert anélkül nem fogod elérni a pluginok konfigolását. Nézde meg kérlek a mostani screenset fájlt, abból kimásolhatod a gomb defínícióját.

Írtad azt is, hogy átírtuk a kpernyőszett utasításkészletét, ez igaz, viszont bennehagytuk a régi függvénydefíníciókat is! Egyedül a régi Gomb defíníciót töröltem ki, mert ott a paraméterek mennyisége is megváltozott (mivel kértétek, hogy tudjon villogni a gomb), szóval ott értelmetlen lett volna megtartani a régit. Viszont az jó, hogy átírtad, mert majd idővel szeretnénk törölni a régi függvényeket, egyelőre meghagytuk, hogy ne okozzunk túl nagy galibát azoknak akik már elkezdtek ráfejleszteni a programra.