Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

1. Ismét foglalkoztam egy kicsit egy régi vágyammal, az M0-lal. Kiraktam egy pause ledet, a makró pedig így néz ki (M0.txt):

if (!exec.GetLED(54)) return;

bool led = true;
int szamol = 0;
int led_id = 299;

while(exec.IsMoving()){}
exec.Wait(10);

exec.Stop();

exec.SetLED(true, led_id);

while(exec.IsMoving()){}
exec.Wait(10);

while(!exec.GetLED(54)){
  exec.SetLED(led, led_id);
  while(szamol<30){
    exec.Wait(5);
    ++szamol;
  }
  led = !led;
  szamol = 0;
}

exec.SetLED(false, led_id);

Volt is nagy öröm és boldogság, villog a pause ledem (kicsit össze-vissza, de ez most lényegtelen), Cycle start-tal lehet továbbmenni és ez volt a lényeg, egyébként elég lett volna egy MessageBox. Nagy örömömben megnyomtam a Cycle start-hoz társított hotkey-t, amire ezt kaptam válaszul:

http://www.szentkereszty.net/misc/uchiba150512.png" border=0>

A hibaüzenettől függetlenül a program folytatódik, csak valami nem tetszett neki. Ha egérrel klattyintok a képernyőn a Cycle start-ra, akkor nincs hibaüzenet.

(Az M6 "középső állásban" (Stop spindle and wait...) remekül megcsinálja, amit az M0-nak kéne, de nem tudom azt használni, mert pont az M6-ot akarnám makrósítani. A MessageBox ellen pedig az szól, hogy ott entert kell nyomni, a - talán egyszer végre elkészülő - billentyű-emulátorra pedig csak a Cycle start fog kikerülni, az enter nem. Ráadásul a MessageBox simán elmegy az aktív ablak mögé, én meg nézem, hogy miért nem megy semmi...)

2. Ha már belefutottam a led villogtatásba: nem terveztek villogó ledet, a villogó gombok mintájára?

3. Van-e technikai akadálya a ledek 299 feletti számozásának? Igazából nem lényeges, csak ha a saját makrókat 20000-től illene elhelyezni, akkor hozzájuk kapcsolnám a ledeket, ahogy a megjelenített saját mezőket is úgy sorszámozom, hogy azonnal lássam, melyik makróhoz kapcsolódnak.

000000000

Szia,

1.) Honap megnézem és megpróbálom orvosolni a jelzett problémát.

2.) A villogó LED jó ötlet, felírtam magamnak a tennivalók közé.

3.) Annyi akadály vagy inkább korlát van, hogy a LED-eket a program folyamatosan frissíti a képernyőn, átküldi az összes állapotát egy stringbe fűzve a Flashnek, mert így csak egy C#->Flash hívásra van szükség, ez a leghatékonyabb módszer. Amúgy ha egyenként lenne hivogatva, az nagyon proci igényes. A stringet a Flash szétcsomagolja és végigmegy rajta ciklusban és frissíti azt a LED állapotot amit kell.
Így látható, hogy ha több a LED akkor több proci időt fog felemészteni a LED update ciklus. A mostani verzión ami készül már egyébként tovább optimalizáltam a Flash oldali LED frissítő kódon és felbővítettem a LEd-ek számát 500-ra. Szóval 500 LED rendelkezésre fog állni a következő kiadásban...

000000000

Még azt elfelejtettem leírni, hogy MessageBox-ot tudsz készíteni hogy topmost legyen a következő trükkel:

MessageBox.Show(new Form() { TopMost = true, TopLevel = true }, "szöveg");

Ez így egy új vizuális megjelenés nélküli topmost és toplevel formot fog létrehozni és ez lesz a messagebox szülője, szóval biztosan leges legfelül fog megjelenni a messagebox.
A messagebox bezárásakor pedig az új láthatatlan form .Dispose(); függvénye meghívódik, hiszen a form érvényessége csak erre a függvényre szól, így a form nem marad a memóriában, bezáródik és a Garbage Collector automatikusan összeszedni...

svejk

Segítség, Béna vagyok!
Mit, hova kell beírni XP esetén, hogy a számítógép indulásakor automatikusan elinduljon az UCCNC program?

adamant

HUHH ez nagyon jó ezt kerestem már mióta :) 1000 köszönet meg 1 :))

000000000

Sziasztok,

Elkészült az UCCNC új kiadása 1.1011 verziója.

Javítások:

- A THC működése javítva lett.
- A THC kapott mozgással szinkron ki/bekapcsoló makrókat (M205, M206).

Újdonságok:

- Gyors lézer kimenetek M10/M11
- Készítettünk egy plugininterface-t az UCCNC-hez, aminek segítségével plugin modulok írhatók, készíthetők a szoftverhez. Több információ a pluginokról a felhasználói kézikönyv 6.pontjában olvasható.
A telepítés /Plugins könyvtárába tettünk egy példa C# plugin kódot.
- Készítettünk néhány plugint a progihoz, úgy mint Webkamera plugin, Diagnosztika plugin, Lézer gravírozó plugin.

A Letöltés:

http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1011.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.1011

000000000

Még ami kimaradt a listából, hogy a dezsoe által jelzett problémát is javítottam.

dezsoe

Szia!

Gyorsan leltároztam, hogy melyik hibát javítottad és kettőt is találtam:
- M0 makrós hotkey probléma;
- soronkénti végrehajtás G91-G2 párosnál.
(Csak hogy más is tudja, mik ezek.)

Sajnos, élesben már csak a jövő héten tudom tesztelni.

Maradt még két régi kérdésem (#2071 és #2073). Erre tudsz valami biztatót mondani, vagy legalább egy végleges álláspontot? (Ha így marad, akkor az AutoLeveller-ben egyúttal módosítom a kódot is.)

És még valami, ami fontos. Látom, hogy a flashscreen.swf is változott. Van-e benne olyan változás, ami miatt ne használjam a "szélesvásznú" változatot, amit fordítottál nekem? Én azóta is azt használom, így ezt fontos lenne tudnom.

dezsoe

És - míg el nem felejtem - ez a plugin-buli zseniális! Épp tegnap vacakoltam egy szubrutinnal, ami 9 változót kevergetett és figyeltem az értéküket. Így egy kicsit egyszerűbb.

000000000

Szia,

Igen, azt a két hibát amit mondtál és most le is írtál, ezeket javítottam.  

A Flash-ben is változott egy dolog, egy Ausztrál felhasználó jelezte, hogy ha valamelyik DRO-ba belépsz és nem enter-el lépsz ki, hanem valahová klikkelve a képernyőn, akkor a kurzor (carret) ugyan elhagyja a DRO-t, de a C# oldal erről nem értesült, így a jog ilyenkor tiltva maradt. Ezt javítottam a Flash oldalon.

Nagy változásokat most már nem tervezünk. Most, hogy elkészült a plugin interface valószínű, hogy majd pluginokat fogunk inkább készítgetni.
Amik még tervben vannak nagyobb dolgok, azok még a G40/41/42 és a G18/19 kódok implementálása.
Illetve van még egy két apróbb dolog amit kértek tőlem, tőlünk, de ezek egyike sem érinti a szoftver magját.

Illetve ha jeleztek majd még bármi hibát azokat fogjuk még javítani.

Mi lenne, ha az autolevelert plugin-ba írnád meg esetleg?
Visual Studio C# express ingyen letölthető és programozni vele sem túl bonyolult. A VS-ba épített Intellisense nagy segítség, mert felajánlja a plugin interface függvényeit.

Ja igen és ha valaki ír valami jó plugint, azt későbbiekben szívesen beépítjük majd az UCCNC telepítőbe. Remélem lesz olyan, akinek lesz kedve ilyet írni.

xabi

Szia,

Örültem a jó hírnek hogy működnie kéne a THC-nek, most éppen nagy méretű rozsdamentes lemezeket vágok ami nagyon vetemedik, de nem megy a THC! (nekem legalábbis)

Mikor egy helybe áll a gép és nem fut program, bekapcsolom a Proma-t test módba szépen emeli a fejet le fel (az M205 és M206-al ki be tudom kapcsolni), de program futás közben hiába kapcsoltam be felment a fej 2,5 mm-ert és úgy maradt hiába jelezte a THC hogy le vagy fel..

xabi

Ja bocs lemaradt. Próbáltam úgy is hogy nem használtam az M205, M206-ot macro-t, program futás előtt bekapcsoltam a THC-t és cycle start után sem ment program futás közben.

000000000

Légyszi küld el a makróidat, a screenset fájlodat és egy darab G-kódot, aminél nem működik.
Mindenféleképp kellenének ezek, mert nálunk működik a THC és csak úgy tudom kideríteni a probléma okát, ha pontosan látjuk, hogy mit hogyan használsz.

svejk

A G51/G50 nincs tervben?
Én elég sokat használom a skálázást a Mach3-ban.

Pl a napokban kellett egy elég bazi nagy egyedi hagyományos Nyák-ot csinálnom, kicsit több mint 1600 furattal. Nem volt lelki erőm kézzel neki állni.
Viszont a mostani épp kedvenc Nyák-tervezőmből csak Mill-ben tudom kicsalogatni a fúrókoordinátákat, így jól jött volna a G51 lehetőség.