Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem marásnál nagyobb nyomatékot ad le a marómotor, ergó nagyobb áramot is vesz fel mint fúrásnál. Ezért is gondoltam rögtön a főorsómotor zajára, amikor írtad, hogy marásnál van mindig probléma és fúrásnál nincsen.

Egy egyszerű teszt, hogy marómotor nélkül futtatod a kódot és a végén ellenőrzöd a pozíciót, persze ha nagyon ritkán fordul elő, akkor nem egyszerű a tesztelés.

000000000

Illetve még az is lehet, hogy a motorod gyorsítása és/vagy sebessége túl nagyra van állítva és a határán van amit még elvisel a motor. Ilyenkor léptetőmotornak elég egy kis rezonancia, hogy kiessen a szinkronból.

000000000

Próbáld meg lejebb állítani a gyorsítást próbaképpen... azért a gyorsítást írom, mert gondolom nem G0 sebességgel marsz, így a gyorsítás túl nagy értéke esélyesebb.

xabi

Szia,
Teljesen logikus hogy ki be kapcsolgatom. Indításkor mindig van egy lyukasztás, és utána egy ráfutás ilyenkor össze-vissza változik a feszültség ilyenkor kár bekapcsolni a THC-t mert csak a fals értékek miatt össze vissza mozogna. Tehát én ráfutás után kapcsolom be a THC-t.

A kifutás még kritikusabb mert sokszor már kieseik az alkatrész és a "levegőt" szántja az ív amitől 20-30 volttal megnő a feszültség. A THC meg nyomja le a fejet az anyagba. Tehát én a kifutás előtt kikapcsolom a THC funkciót.

Azt ajánlják hogy fordulás előtt is érdemes kikapcsolni, mert a sebesség miatt feszültség ingadozás ébred.

xw8uhrn5r

Köszönöm kipróbálom a gyorsítást is, de most a változatosság kedvéért a számítógép adta meg magát :). Elszállott a Windows. Brrrrrrrr

000000000

Szia,

Igen, az átlövésnél valóban nagy feszültség jön létre és a THC ilyenkor nyomná az asztalba a fejet. A proma THC-ban amit használunk van erre egy beállítható késleltetés paraméter, ami annyit csinál, hogy ha megjön az ívfeszültség, akkor utána x ideig még nem ad THC jeleket, hogy ez a probléma ne történjen meg.
Az UCCNC-ben is van egy THC delay paraméter, ami szoftveresen tudja ugyanezt, de persze ehhez kell a THC on jel, hiszen ettől a jeltől kezdi el az időt mérni.
A kifutásnál viszont valóban probléma, ha kiesik az anyag... bár mi nem programoztunk soha kifutást, csak bevezetést, így az ív már kialszik mikor az anyag kiesik, ezért ez a probléma nálunk nem is jelentkezett soha.

Na, de csak azért írtam le ezeket, hátha mást is érdekelnek a részletei a plazma és a THC működésének.  
A lényeg és amit neked szánok írást, hogy THC menet közben ki be kapcsolgatós módján dolgozunk és hamarosan az is működni fog és akkor fogod tudni tesztelni és használni...

000000000

Ajjaj. Az nem lehet, hogy már eleve a számítógépnek volt véres a torka és ez okozta a problémát?

xw8uhrn5r

Az is meglehet de ez a jelenség előfordult tökéletesen működő laptop esetében is :(

000000000

Végülis ha felrakod másik gépre vagy ha újratelepíted, akkor kiderül. :)
Meg persze majd a javasolt dolgokat is próbáld ki légyszi.

xw8uhrn5r

Feltétlen ki fogom próbálni. Nagyon köszönöm a segítséget!

xw8uhrn5r

xw8uhrn5r

azt hiszem találtam egy hibát. Valószínű megnyúlt a bordásszíj és kis ellenhatásra is elforog a görgőkön.  
Ez most lehet a gond, de új korában is csinált ilyet, tehát a zavarszűrés biztos nem fog ártani  

xw8uhrn5r

ez baj volt, kiküszöböltem, de az y tengelyt meg tudom állítani kézzel. Asszem ez nem jó :(

xw8uhrn5r

ugye jól gondolom hogy a kiszerelt motort üresen forogva kézzel meg tudom állítani az nem jó?

000000000

Hát az attól is függ milyen erős kezed van, és mekkora csúcs nyomatékú motorral bírkózol.  
Nagyon hiányzik a kérdésedből pár alapvető műszaki adat.