Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Hopp, elírtam: nem modal group-ot, hanem aktív G parancsot.

dezsoe

Szia!
Az alábbi kódrészletet akartam tesztelni.
G0 X10 Y10 Z2
G1 Z0 F400
G91
G1 X0 Y-1
G2 X0 Y0 Z-0.5 I0 J1
G2 X0 Y0 Z-0.5 I0 J1
G90
G0 Z2
G0 X10 Y10
M30
A megjelenítőben helyesen mutatja a szerszámpályát. Ha betöltés után rögtön soronként hajtom végre, akkor az G2 ívet nem jól hajtja végre, elmegy X és Y irányban -13 környékére. Ha betöltés után rögtön elstartolom, akkor helyesen fut le, sőt, ha egyszer lefutott starttal helyesen, akkor utána már soronként is jó. Ha újra betöltöm, akkor megint nem jó soronként.
(Demóban és géppel is ugyanúgy fut.)

dezsoe

Kipróbáltam az 1.0045 verzióval is, ott is ugyanez a jelenség.

000000000

Szia,

Szerintem az a gond, hogy a program elején nincsen G90. És valószínű úgy próbáltad amikor látszólag hibás eredményt adott (valójában nem), hogy G91 inkrementális módban marad a program amikor megállítod és visszatekered a kör kódnál a G90 előtt... illetve amikor betöltöd a G-kódot másodjára valószínű, hogy G91-ben van a program és annak megfelelően is rajzol, mert mondjuk úgy maradt az előző futtatásnál. Így eleve a pálya nem ott lesz mintha G90-el indulna, ami az alapértelmezett a program indulásnál, első betöltésre G90 aktív, szerintem másodjára már nem amikor betöltötted, ezért lehet a különbség...
Tegyél szerintem egy G90-et a program elejére, ha azt szeretnéd, hogy biztos abszolút koordináta megadási módban legyen amikor betöltöd és amikor indítod a futtatást. A G91 eléggé "veszélyes üzem", össze tudja zavarni az embert.

dezsoe

Szia!
Próbáld ki, nem a G90-nel van baja. A program induláskor az Active mezőben jelzi, hogy G90-ben van. Startra le is fut rendesen, csak akkor nem, ha léptetéssel kezded. Az újratöltést mindig teljes futás után próbáltam, pont azért, hogy a G90 legyen aktív.
Beraktam első sorba a G90-et, biztos, ami biztos alapon, de pont ugyanúgy viselkedik. Minden kijelzés rendben van, G90 aktív, de ha csak a Single line-t nyomkodom, akkor megvadul.

dezsoe

Egyébként valóban el lehet tévedni relatív mozgásnál, nem is sikerült elsőre rendesen. :) A cél pont az volt, hogy adott egy koordináta, ahová 3-as furat kell, de anélkül, hogy bármit újraszámolnék, a fúrást kicserélem erre a pár sorra és maróval készítem el a furatot, majd visszaváltva abszolút koordinátákra megyek tovább.

000000000

OK, megfogom vizsgálni nemsokára a kódodat azzal a végrehajtási módszerrel, ahogy leírtad és fogom jelezni, hogy mit találtam.

xw8uhrn5r

Sziasztok!

Tesztelném a makróimat demó módban (mert az UC100-asom dolgozik közben :))
Van e arra lehetőség valahogy software-esen hogy emuláljam a bejövő jeleket mint pl: Probe

Köszi

Gábor

000000000

Szia,  
megvizsgáltam a G91 single run és kör futás problémát amit jeleztél és valóban van vele némi gond. Végig is debuggoltam és sikerült is egyébként kijavítani, a következő kiadásban már jó lesz.

000000000

Szia,

Ezt nem tudja az UCCNC, úgy értem, hogy demo módban a bemenetek mind úgy vannak beállítva, mintha egy valós UC100/UC300 portjára nem lenne semmi csatlakoztatva. Demo módban a bemenet állapotát nem tudod megváltoztatni.
Lehet ki kellene erre találnunk valami emulációt?! Bárkitől ötletek a megvalósításra?

000000000

Még annyit: A probe az valóban működik demo módban, úgy ahogy a szinkron menetvágás és a homeolás is, ezeket úgy csináltuk meg, hogy demo módban is lezajlik az esemény a lehető leggyorsabb végrahajtással.
Például ha demo módban home-olsz, akkor ott úgy csinál, mintha rögtön megtalálta volna a home kapcsolókat és így végrehajtódik a funkció ahogyan kell.

dezsoe

Szia!
Előre is köszönjük!

svejk

"A Mach biztos, hogy másodpercben mér..."

A Mach3-nál a General Config-ban beállítható , hogy ms vagy s legyen a mértékegység.

xabi

Azt szeretném tudni hogy az UCCNC hogyan kezeli a probe végállás kapcsolót G31 utasítás alatt. Konkrétan az a bajom hogy UC100-on csak 5 bemenet van.  
1 port : vészkapcsoló
2 port : összes végállás kapcsoló
3-4-5 port kellene a THC-nek.
Ha a probe végállás kapcsolót a végállás kapcsolókhoz kötöm mi történik ?

000000000

Szia,

A probe bemenetet bárhová lehet konfigurálni, de   a végállást nem bírálja felül! Azt csak a home bemenetek csinálják, amikor azonos pinre vannak konfigolva mint a végállás.