Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kr97pwss2

nyiszi

nyiszi

Az UCCNC-hez nincs valakinek Z nullapont felvevő macrója?

000000000

Szia,

Viszonylag komplex Z magasság bemérő van a makrók közt M31.txt fájlban.  
Egy egyszerű verziót is közöltem a #1988 hozzászólásban, ebben a topikban.

nyiszi

Szia!
Azt kipróbáltam, de nem igazán azt kéne ebben az esetben csinálnia amit csinál.
A macrót meg nem szeretném bántani mert(nem is értek hozzá) a szerszámok beméréséhez meg valószínű, hogy jó.
Megnézem amit említettél.

xabi

Szia, A THC javítás mikorra várható?

nyiszi

Ez lesz a jó nekem.
Ha ezt a kódot bemásolom az M31.txt tartalmának a helyére akkor fog működni?

000000000

Szia,

még dolgozunk rajta, eléggé "problémás" hiba van vele, még van vissza egy kevés, hamarosan várható, hogy elkészül teljesen. Fogok készíteni mindenképpen egy új kiadást a javítással, amint készen van.

000000000

nyiszi

nyiszi

Kipróbáltam és jól működik.
Még azt kérdezném, hogy a Charge Pump jelet hogyan lehet egy másik port egyik pinjére is kiküldeni?
Két olyan leválasztó kártya van a gépben aminek kellene. A Mach3-ban van erre lehetőség.

000000000

Szia,

UCCNC-ben 1db Charge pump kimenetet lehet konfigurálni. Eddig még nem merült fel igényként, hogy több darab kellene.

Egyébként hogyan és mire használod a charge pumpot?
Nem elegendő az egyik elosztóra bekötni és ott meghajtani egy relét például, ami be tud avatkozni a charge pump alapján?
Nálad ez hogyan működik?

nyiszi

Szia!
Van két leválasztó kártya. Mindkettőről használok ki és bemeneteket is.
Fontos lenne, hogy mindkettőn működjön ez a funkció. Az általatok is forgalmazott szalagkábeles csatlakozókat használom az UC300 és a leválasztó kártyák között.Sokkal elegánsabb lenne ha nem kéne pluszba drótozgatni + relé ha lehetne másik kimenetre is beállítani mint a MAC3-ban.

000000000

OK, értem, de mit csinál a charge pump a gépeden, hogy két panelon is jelen kell lennie?

Mi úgy szoktuk bekötni a gépeken, hogy a charge pump kiment egy relét húz meg, illetve ez a kör átvan vezetve a külső vészstop gombokon is. Ez a "főrelé" ha megvan húzva, akkor egyrészt tápot ad a motorvezérlőknek, valamint egy jel vissza is van vezetve az UCCNC-nek.

Nálad ez hogyan néz ki pontosan?
Azért kérdezgetlek, mert nem nagyon értem, hogy miért van szükség 2 különálló charge pump jelre. Hacsak nem az elosztó panelon van valami szerepe?! Szeretném megérteni, hogy mi értelme van...

nyiszi

Amíg nem volt UC300-am addig 2 párhuzamos portot használtam.Ezeken voltak elosztva a ki és bemenetek, hogy elég legyen. Mivel a kártyák alapból tudják a Charge Pum-ot, ez volt a legegyszerűbb. A vészstop csak a E-stopra van kötve.
De akkor lehet, hogy átvariálom az egészet.