Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

xw8uhrn5r

Sziasztok!

Csak hogy teljes legyen a kép, és ígérem ebben a témában ebben a topikban ez az utolsó :)

Elsőnek mindenkinek nagyon köszönöm még egyszer hogy szakított időt rám, és a türelmet is köszönöm, hogy nem igazán jó helyen indult ez a beszélgetés.

Most már 99% hogy mechanikus a baj. A legnagyobb baj a bordás szíjjal van. Megnyúlt és nem tudom már tovább feszíteni. A kopó alkatrészek is kopnak rendesen. Most valahogy összebarkácsoltuk remélem kibírja amíg szerzek pótalkatrészeket.

Még egyszer köszönöm.

xw8uhrn5r

Más az emulációra esetleg, bár persze nem ismerem a szoftver felépítését, de talán demó módban lehetne egy ablak amiben lehetne állítani a bemenő jeleket (beragadó gombokkal mondjuk), vagy akár scriptelni, hogy bizonyos feltételek esetén változzon, de a kézi állítás az kéne szerintem feltétlen.
pl.: amikor Z null pontot veszek fel bemérővel és erre írok makrót akkor lehetne tesztelni, hogy egyszer csak megnyomom a bejövő jelet és mi történik.

Valami ilyesmire gondoltam. Persze ez csak demó módban, nehogy élesben valami galibát okozzon.

ANTAL GÁBOR

Balázs! ment egy szupportkérő magánlevél a leveleződre  

000000000

Szia Gábor,  

ment válasz e-mail.

ANTAL GÁBOR

köszi , a telefonon olvastam...

000000000

Gábor, ment új levél, majd nézz rá kérlek, fontos!

ANTAL GÁBOR

Egy kicsit a szupportról : írtam levelet Balázsnak és kaptam egy meleg hangú választ .Íme a levelem :
"  Azt hiszem már egyszer elsütöttem de most még egyszer:
A Volkswagen vagy Opel gyárnak volt egy olyan reklámfogása hogy idős jó állapotú  működő autóit  "visszavásárolta " egy múzeuma részére. A vásárlást cserére is lehetett váltani ilyenkor a tulajdonos kapott egy új autót.   A dologban az volt a reklámérték hogy bizonyították hogy olyan jó autókat alkottak amik  30-40 évig is képesek voltak működni .

Ti mikor alapítjátok a múzeumotokat ?  Lenne egy működőképes  ( ?? ) mammut -om "

És a válasz :
 Szia Gábor,
OK, rendben.
Légyszíves csomagold be a vezérlőt, küldünk csere csomaggal egy DG4S-16035-ös cserét, holnap fog hozzád érkezni DPD futárral.

PS :  A vezérlő valóban működik, de a Microsoft továbbfejlesztette a felprogramozáshoz szükséges keretprogramot ( .net ) és az újjal nem jelennek meg a  paraméterek . A zárójelbe írt két kérdőjel erre utalt  . ( Klasszikus kompatibilitási probléma ) Visszaléphetnék de akkor meg a modern eszközeim lesznek működésképtelenek

cxmcdtrx

Nekiláttam asztalon összerakni egy kis UC100-as vezérlést egy meglevő gép átalakításához.
A számítógépem viszonylag friss telepítés, Windows 8.1; 64bit (A "vas' Core- i5-3470, 8GB RAM, 120GB HyperX SSD + 500 GB WD green).
UCCNC a legutolsó verzió (1.1008)
UC100 bedug, UCCNC elindít. Kiírja, hogy firmware update folyamatban, ne csukjam be az ablakot. Rendben, várok.
Ez ment fél óráig, közben lassan villogott a zöld led az UC100-on, minta történne valami.
A program egyszer csak abbahagyott minden tevékenységet, majd elindult az UCCNC, és kiírta, hogy elvesztette a kapcsolatot a vezérlővel, a program most kilép.
Az UC100 abbahagyta a villogást, zöld led világít. Gondoltam, megpróbálom újra. USB kihúz, bedug. Zöld led világít, majd elkezd gyorsan villogni.
Villogás hamarosan abbamarad, majd csak a kék led világít, a zöld kialszik. Amíg van zöld led, addig a serialnumber listener program szépen meg is találja, kiírja a sorozatszámot.
Amint csak a kék led világít, már nem talál csatlakoztatott eszközt.

Hogyan tovább?

http://kepfeltoltes.hu/view/150429/uc100_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/150429/uc100_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

cxmcdtrx

Megpróbálok visszatenni egy 1.0032 verziót, majd azzal telepítés után egy firmware "downgrade" módot, talán segít. Egyelőre se kép, se hang...

cxmcdtrx

Az 1.0032 sikeresen visrosszakott egy régebbi firmware verziót, majd el is indult volna, csak nem talált screenset fájlt meg licenszet (nem másoltam be)...
Mindegy is, a vezérlőn van zöld és kék led egyszerre, ez már rosszat nem jelent, nekem csak ennyi kellett.
Ismét 1.1008 elindít, nekiállt a firmware upgrade-nek, most a zöld leddel párhuzamosan a kék is "vadul" villogott, majd hamarosan közölte,
hogy "firmware upgrade done". Örülés van, license file a helyén, UCCNC szépen fut is, vezérlő csatlakoztatva, felismerve.
Ilyeneket ír:
Software version 1.1008
Firmware version 3.0040
Hardware version: 2.0000
API version: 2.0060
[#taps][#wave]

Folyt köv, remélem, jó lesz :-)

xabi

Szia,

Elmúlt 3 napban volt egy nagyobb munkánk, kb. 900 méter plazma vágás. A THC néha hiányzott...

Alábbi hibákat találtam :
- Initial movement preparation oldalon (run from here használatakor), a Safe Z-nél kisebb értéken áll a Z koordináta akkor nincsen baj, de ha pont annyi mint Safe Z vagy nagyobb akkor a Z tengely elmegy végtelenbe a végállás kapcsolóig. Lásd video :
http://drive.google.com/file/d/0B0VjFooLp3S9RGE3Mk55VWlyVkU/view?usp=sharing" TARGET=_fnew>Video

- Initial movement preparation oldalon ha Feed Rate edit mezőt szerkeszted nincsen tiltva a hotkey, mivel nekem a num padra van állítva a tengely mozgatás sikerült kétszer lefejelni az asztalt.

000000000

Szia,

900méter plazmavágás az elég jó kis melónak tűnik. :)

A hibákról amiket jeleztél:

1.) A run from here -> safeZ értéknél valóban, ha a safeZ kisebb egyenlő mint az aktuális koordináta, akkor a Z rossz pozícióba mozog. Nem a végtelenbe, de az offset-et nem veszi figyelembe. A hibát javítottam, következő kiadásban jó lesz.

2.) Az initial movement preparation ablakon a Feedrate mező hotkey tiltás hiányát már sikerült pár napja felfedezni és már javítottam, ez is jó lesz a következő kiadásban.

A THC problémán még mindig dolgozunk, reményeim szerint a hosszú hétvégén betudjuk fejezni, de majd kiderül nemsokára hogy hogyan haladunk vele...

xabi

Szia,
- 14 tábla 5mm-es és 8 tábla 8mm-es lemezt kellett ripityára vágni :)
-Az előző SheetCam//THC-s video linkjénél látható hogy a SheetCam-el milyen jól lehet szabályokat létrehozni. A THC-n kívül van egy olyan beállításom is hogy sarkoknál a forduló előtt 5 mm-el a felére veszi a mozgatási sebességet a kanyar után 5mm-el vissza tér az eredeti feedrate-re. Ezt azért csinálom hogy a fordulónál ne legyen akkorra rántás a tengelyeken illetve a lassabb sebesség miatt elvileg sarkosabb lesz a munkadarab. Nehéz megállapítani de a forduló előtti sebesség váltásnál megtorpan a gép mintha megállna egy pillanatra. Ez csak érzéki csalódás ? Mi történik ilyenkor (a beállított gyorsulási értékkel lassít a tengely a kisebb sebességre, de folymatos a mozgás?) ?

cxmcdtrx

Egy gyors kérdés:
http://www.ieiworld.com/publication/news/content.aspx?id=0D112682067773780175" TARGET=_fnew>Egy ilyen gép (IEI TANK-600) mennyire alkalmas UCCNC futtatásra?
Intel Atom, 4GB RAM, 120-as SSD, Windows 7 környezet. A CPU mennyire szűk keresztmetszet? Tudom, hogy ehhez ennyi soros port nem kell... :-)
Mi az az ajánlott/minimum konfig, amin már probléma nélkül megy?

Béni

ESTOP esetén a Referencia (HOME) érvénytelenítése hasznos lenne, sokat lendítene az üzembiztonságon.

Mach3-al használt UC100 és UC300 esetén is jó lenne ezt megoldani.
(Lehetséges, erről meggyőződtem.)