Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, lehetne egy LEDchange_event -et is csinálni a Buttonpress_event mintájára. Gondolkodtam is rajta, de végül arra jutottam amit te is írsz, hogy le lehet azt kérdezni a 25Hz-es loop-ban és szerintem az átlag plugin nem sok LED-re kíváncsi, legalábbis kevesebbre mint amennyi hívást jelentene, ha minden LED változásra meghívnánk egy függvényt. Így végül arra jutottam, hogy talán jobb, ha lekérdezi a pluginból kinek melyik LED érdekes.

000000000

Most, hogy elkészült a plugin interface amit írsz sem lehetetlen. Csak kellene hozzá egy eszköz, ami mondjuk USB-n kommunikál valamilyen protokollal (Pl.valamilyen FTDI chipes kütyü, Arduino vagy HID-es PIC) és a pluginból lehetne neki küldeni az adatokat ciklikusan például LED-ek állapota alapján. Vagy akár változók értéke alapján.  
De le lehet kérdezni a DRO-kat is, így lehetne például egy modbus-os frekiváltónak az M3/M4 LED állapota és a Spindle sebesség DRO értéke alapján adatokat, vezérlőjeleket küldeni.

dezsoe

Szia!

Jelentem: mint szinte sehova, ide sem fér ki a nevem. :)

http://www.szentkereszty.net/misc/uchiba150519.png" border=0>

dezsoe

Szia!

Akkor képzeld el, milyen érzés UC100-zal... :)

Vígasztalásul http://youtu.be/DDp20T9ERGQ" TARGET=_fnew>a ma délutáni-esti tevékenységem, így tesztnek 8 LED, de lehet tovább is menni. Akit érdekel, viheti, semmi nem titkos. :) Kb. 16-ig bővíthető, vagy sokkal tovább mátrixban.

svejk

Hát ez világi!!!

Pont ilyenre vágytunk, hogy minél több szabad kimenete maradjon az UC300-nak.
(az eddigi terv szerint a kezelőlap LED-jeit az kapcsolgatta)  

És tényleg közkinccsé teszed?  
[#worship]

svejk

No és akkor hol lehet ehhez az USB LED Plugin-hez és PIC programhoz hozzáférni?

Már látom vészes jövőnket, most meg majd az alaplapi USB fog elfogyni  
[#vigyor2]

svejk

Ezzel a Te fejlesztéseddel és a Csaby--Sir_Nyeteg féle billenytyűzet emulátorral,  -főleg ha meg lesz a nagyobb lábszámú- kitárul a világ az I/O-k tekintetében.
Nagyon sok  eseteben nem időkritikusak a bementek és a kimenetek.

dezsoe

Némi fényesítés után teszek fel linket. Fényesítés alatt értem, hogy 8/16/mátrix beállítást illene betenni a plugin config-ba, rajzot, doksit, letölthetőt elkészíteni stb. Szerintem pár nap alatt elkészülök vele. (Bár egy kicsit félve mondok időt, mert a billentyű-emulátor sem igazán készült el tavaly. Igaz a mondás, hogy bámulatos, milyen lassan készül el valami, ha senki sem csinálja... Egyszerűen nem volt 4-5 napom egybefüggően, hogy befejezzem, de egyszer végre csak meglesz.)

Addig is a Plugins/Example átirata VB.Net-be, mint http://www.szentkereszty.net/misc/UCCNCplugin.zip" TARGET=_fnew>project template (bemásolandó a .../Templates/Project Templates könyvtárba, ahogy van zippelve), azoknak, akik legalább annyira kiütést kapnak a C-től, mint én.

svejk

Nekem a skicc is tökéletes lenne, a hétvégén terveztük beüzemelni ezen részét a gépezetnek, akkor már így tervezünk.
Bár az előlap készen van a LED-ekkel és nyomógombokkal, így a mátrix már nem játszhat nálunk.

svejk

No várj csak, inkább szájbarágósan. Hova is kell bemásolni ezt a ZIP-et?

svejk

Egyébként történetesen pont van egy PIC18F2550 a fiókomban. :)

Mi egyébként a szűk keresztmetszet, hogy csak 8 vagy 16 db LED járható.
A PIC I/O lábszáma engedné feljebb.

Megmondta már az öreg Széchenyi is, hogy merjünk már nagyot álmodni. :(
Ne ragadjunk már le pár kimenetnél ha van lehetőség, mert később ez mind gátat szabó tényező lesz. Nem sokkal drágább akár a 40 lábú testvére sem a mikrokontrollernek.

A mátrixxal meg csak az a bajom, hogy sorozatgyártásra, termékre ideális, költséghatékony, de egyedi dolgoknál csak bonyolítja a dolgot.

Márpedig ezek a CNC vezérlések inkább egyedinek számítanak mint sorozatnak.
Már vagy tízen valahány gép beüzemelése körül forogtam, de talán kettő sem volt olyan, hogy egyforma I/O kártyát igényelt volna.
Sokkal inkább a kissé ugyan több munkát, vezetékezést igénylő, de rugalmas hardver a nyerő.

svejk

A másik pedig, hogy nem feltétlen kell ingyenesnek lennie.  
Ha jól megnézed, itt a fórumon alig akad ami ingyen van.
És nem csak a pénz miatt, hanem ha közzé teszed akkor a neved is gyorsan a feledésbe merül.
Persze dicséretes a közmunka és nem mindenki felejti el amit kapott Tőled.

4ybj8h3c8

Pláne ha két lábra van téve egy PCF8574 és máris nyolcasával növelhető a LED-ek száma, 4-5 lábat használva akár Hasselhoff KIT-jét is ki lehet világítani.

svejk

No ja! :)
De lehet, hogy máshol van a szűk keresztmetszet, de majd Dezsoe jól elmondja nekünk.

svejk

Én a mikrokontrollerekhez fű vagyok. :(
Egy kész programot átnézve sejtem, mint macska az esőt, esetleg kisebb módosításokat is tudok eszközölni rajtuk, de nekem már valószínűleg marad a régi technika művelése.

http://kepfeltoltes.hu/view/150520/I_O_alaplap_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Ezt az UC300-hoz való szigetelt 24 V-os I/O-t is vagy három nap volt mire kinyögtem magamból.
http://kepfeltoltes.hu/view/150520/I_O_alaplap_003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Kicsivel több mint 1600 furat van rajta. :)
Az SMD technikát is addig halogattam, míg most már a szemem miatt esélyem sincs a bevezetésére. :(