Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Béni

A "Single Line" (Mondatonkénti programfutás) üzemmód kapcsoló szokott lenni, amelyet a folyamatos programfutás közben be lehet kapcsolni (ki már nem, amíg meg nem áll) és az aktuális blokk végén hajtódik először végre. Pillanat állj módban ki-be kapcsolható.
Úgy látom, itt ennek a megvalósítása ettől eltér.
Véleményem szerint hasznos a folyamatos futás közbeni bekapcsolhatóság.

pisti73

Szuper! Nagyon szépen KÖSZÖNÖM!!!!!! Működik!

svejk

Kicsit játszogatok a progival, két észrevételem van.
(Ver. 1.1005 zsír új config, 1500 step/mm, 3000 mm/perc, 1000 mm/s2)

- Iduláskor az Enable kimenet bekapcsol egy pillanatra. (épp úgy mint eddig a ChargePump)

- induláskor nálam a Jog feed 10 %-on áll és annyival is megy akkor is ha leveszem mondjuk 1%-ra. Csak akkor veszi fel az új értéket, ha a Config menüben nyomok egy Apply.. gombot.
(de a program következő induláskor megint 10 %-al indul)
Ami érdekesebb, hogy az Apply megnyomása  után megtanulja az 1%-ot, de utána megint hiába állítom más értékre 1%-on marad.  
Illetve változás csak akkor áll be ha felrakom 100%-ra, ilyenkor ugye teljes sebességgel megy. Csökkentve az értéket 99%-nál már újra csak 1%-al megy.

Én vagyok a béna???

svejk

Ami esetleg fontos lehet még, UC300-al próbálom.

000000000

Szia,

Légyszi küld el a config fájlodat, mert nem tudom előidézni a joggolási problémát amit írtál. Akárhogy állítom a jog sebességet helyes sebességgel megy. Valószínű valamelyik beállítások együttállása okozhatja nálad, de nem tudom mi lehet az, ezért kéne a config fájl.

Az enable jelet holnap megfogom mérni skóppal és javítom.

svejk

Lehet, mert szűz konfig, épp csak az X, Y van bekalibrálva.
küldöm...

PSoft

Pénteken,meg valami nap/hold együttállás lesz?!

Be se kapcsold a gépet!!!:))))

000000000

Köszi, megjött a profilod.
Kérdés: Hogyan jogolod?  
1.) hotkey billentyűvel.
2.) képernyőn jog panel nyomógombokkal.
3.) MPG-vel.

Az első kettő módon próbáltam, tökéletesen működik nálam a te profiloddal. MPG-vel most nem tudom kipróbálni, csak holnap, de kellene tudnom, hogy egyáltalán MPG-vel próbálod-e, hogy tudjam mit kéne teszelnem?!

000000000

A toolpath nézet az nem Flash, hanem OpenGL és csak a Flash ocx tetejére van pakolva. Az OpenGL így mit sem tud a Flash screen szélességéről.
Szóval ahogy mondod, a toolpath nézőke nem igazodik az új flash képernyő felbontáshoz. A méretét majd neked kell hozzáigazítanod a Screenset fájlban.

000000000

Még egy infó, hogy a jog sebességet a program nem menti el bezáráskor. Mindig az alap 10%-al indul el a program. A konstruktor/destruktor (M99998 és M99999) makrókba persze le lehet programozni, hogy elmentse és visszatöltse az értékeket...

000000000

svejk

Normál billentyűről, a nyilakkal, a gyári Hotkey beállításokkal.

svejk

Okszi, akkor ezt tudomásul veszem.

svejk

Az Enable-hoz még adalék.
(egyébként még sosem használtam az Enable-t ezt a funkciót mindig a Charge Pump-ra bíztam, de most nem volt kedvem vacakolni az átalakítóval)
Szóval induláskor egy pillanatra bekapcsol az Enable.
Aztán az E-stop-ot nyomkodva szépen működik.

De ha bekapcsolt állapotban lépek ki az UCCNC progiból akkor az Enable jel kint marad az UC300 kimenetén (az előbb küldött konfig, LPT2 1-es láb)
De még ezt is űbereli az a tény, hogy ha a PC-t normál módon kikapcsolom akkor is kint marad az Enable jel.
(Az UC300 az USB-ról táplálkozik és a PC nem kapcsolja le leálláskor az USB 5 V-ját)
Ez így már valószínű UC300 bug lesz.

svejk

Most jutott, hogy a teszt hevében párszor a Mach3-at is elindítottam.
Lehetséges hogy összevesztek???
No majd holnap kiderül.