Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok,

Elkészült a jelzett hibák javítása:

- jog képernyőn a jog feed % + és - gombok nem állították a jog sebességét.
- a probe végrehajtásakor rögtön az indulás előtt az XY tengely előfordult, hogy lépett egyet oda és vissza.
- Az enable jelek kezelését átalakítottuk.
- Apply settings nyomásakor ha a port paraméterek állítva lettek, akkor előfordult, hogy lépett egyet a tengely.

http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1006.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.1006 letöltés

Bozso777

Szia!
Pont ma vettem észre véletlenül,  mikor megszokásból rányomtam a shift gombra, gyorsult a jog. Még az 1.1005-nél amit beszéltünk, hogy a shift gombbal lehessen gyorsítani. Vagy elfelejtetted írni, hogy megoldottátok ezt is, vagy csak elkerülte eddig a figyelmem, deee külön köszi, kifejezetten jó hogy belekerült.

Mennyire bonyolult a képernyőn átalakítani, hogy az jog értékét kiírassam, pl az Sset helyére amit nem használok...potival eltekergetem mindig, viszont nem látom mennyin áll, jó lenne látni, ne kelljen rámenjek egérrel a beúszó ablakra hogy lássam az értéket.

000000000

Szia,

Igen, azt a múltkori verziónál megfejlesztettük, hogy a JRO analog jelet is felülbírálja a shift gomb, csak elfelejtettem leírni a listába.

Szerintem feltudod rakni az SSet helyére a JRO-t, keresd ki a screenset fájlban a definícióját és a dokumentációban a field (mező) számát és cseréld ki a számát és akkor azt fogja megjeleniteni a mező.

000000000

Igen, valóban, most hogy jobban megnéztem tényleg pár függvény leírása még hiányzik a screenset dokumentációjából, fogom pótolni...

Bozso777

Softlimittel valami nem stimmel az 1.1006 ban.
Többször is produkálta a gép, hogy amikor jogban  nekimentem a softlimitnek, nem megállt a gép hanem az utolsó folyamatot újrakezdte...mintha egy tárolóból töltené vissza...pl új gkód betöltése után az előző gkod mozgását csinálta miután nekimentem a softlimit határnak.

000000000

Szia,

Valóban hiba került a softlimits-be.
A javítás:

http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1007.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.1007 letöltés

pisti73

Sziasztok!

Az ISOBOB-ról van valami hír? Nagyon várom!!!!

000000000

Annak idején miket görcsöltek az emberek, hogy a programok menü vezéreltek legyenek. Ne keljen mindenféle billentyűkombinációkkal küszködni.
Most meg ... [#nevetes1]

pisti73

Szia Balázs!

A szerszámbemérő makróval kapcsolatosan kérdeznék egy dolgot.  

A CNC gépemen az UCCNC progiból egy régebbi verzió fut élesben, van egy kis munkám és még nem akartam az újabbik kiadású progidat feltenni. Ma ki akartam próbálni élesben a korábban belinkelt makrót, de ott nem működött. A laptopomon az új programmal teljesen jól működik.  
A korábbi verzió az "Errorlog" file-ba az alábbi hibaüzenetet teszi.  

CS0103 | in line: 13 | error text: A(z) „AS3” név nem szerepel ebben a környezetben.
CS0103 | in line: 14 | error text: A(z) „AS3” név nem szerepel ebben a környezetben.

Azt kérdezném ennek az üzenetnek lehet köze az új programhoz?  

000000000

Szia,

Az 1.0xxx verzióban nem fog működni, mert ezek a függvények még nem voltak a régi verzióban:

AS3.Setfield(newZ,228); //Z tengely kijelzőt átírja newZ értékre  
AS3.Validatefield(228); //A Z tengely kijelző értékét érvényesíti  

vagyis a fordító csak egy hozzávetőleges hibaüzenetet adott, az igazi probléma nem az, hogy az AS3 nem létezik, hanem, hogy annak a Setfield és Validatefield függvénye nem létezik.

A régi 1.0xxx verzióban ismerni kellett a program belső szerkezetét egy ilyen makró megírásához, nem lehetett a rendszer által használt DRO-kat szabadon átírni. Ezen változtattunk, a Validatefield függvény-t készítettük, hogy minden akár a rendszer által használt mezőt is át tudjon írni a felhasználó és az értéke érvényesítve is legyen. Így nem kell ismerni a program belső működéséből semmit, csak a DRO-k számát kell tudni.

Ha a régi progi verzióban akarod használni a makrót, akkor a makróból töröld ki az említett két sor a kódot és írd be ezt helyette és akkor működnie kell a makrónak:

exec.ChangeaxisDROvalue(2, newZ.ToString());

pisti73

Nem is tudom mit mondjak... Nagyon köszönöm a segítséget! Nem bírtam ki és már ki is próbáltam és MŰKÖDIK!

Köszi még egyszer!

000000000

000000000

Még amit elfelejtettem mondani amit menet közben fejlesztettem, hogy a CAM modul most már tud szövegeket is importálni. Persze még tesztelni nem volt sok időm, lehet nem tökéletes, de itt egy kép róla:
Az 1.1007-es verzióban már benne van a kódja.

http://www.cncdrive.com/pics/CAMHobbyCNCforum.png" border=0>

9npx2xk89

Hali!
Holnap lesz időm kipróbálni az új verziót. Azt olvastam, hogy újra kell konfigolni, ami kicsit rossz hír. A kérdés az, ha külön könyvtárba teszem, akkor el lehet e indítani a régit, és ha azt bezárom, akkor az újat a másik könyvtárból, illetve tudja e importálni a régi beállításait az új program-nak megfelelően (és ha nem akkor tervben van e esetleg), vagy kézzel mindent előlről kell neki megadni?

xfg6v697j

AS3.Addbutton(695, 140, 35, 35,false,false, 1039, 20906, 49);
A két false mit befolyásol?