Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát, ezt nem tudom, én nem nagyon indítgatom a Mach3-at, de nem kéne szerintem gondot okoznia.
Holnap próbáld ki légyszi újra, mert nálam tökéletesen működik és más se jelzett ilyen problémát.

000000000

Enable jelet valóban nem kapcsolom le a program bezárásakor (hiba), beszéltem most Balázzsal és átfogjuk dolgozni az enable működését, mert jobban átgondolva nem tetszik ahogy most kezeli a program, átírjuk és akkor megfognak szűnni a problémák amiket vele kapcsolatban írtál.

svejk

Értem, köszönjük!

Egyébként én nem is értem mi a jelentősége, főleg minden tengelynek külön-külön.
Én egyszerűen a Charge Pump kimenetet használom erre, ez megy mindegyik servo engedélyező bemenetére.

dezsoe

Szia!
Hát igen. Amikor az információhiány figyelmetlenséggel és szorgalommal társul... Küzdöttem néhány órát tegnap teljesen feleslegesen, a #2009-es információ sokat segített. (Nem mindent kell áthelyezni/átméretezni, első körben elég a toolpath ablakot.) Abban segíts, kérlek, hogy megfigyelésem szerint a toolpath objektumokat és a jogpanelt még a nem maximalizált ablakban rajzolja ki, majd átméretezi? A helyes mérethez ugyanis mind a pozíció, mind a méret megadásához olyan értékeket kell írnom, amiből erre következtetek. Mielőtt tovább szivatnám magam, pár szóban írj a megjelenítés folyamatáról, kérlek. Előre is köszönöm!
A screenset_functions doksiban nincs minden az ssf-ben található eljárás benne (pl. Addcodeview, Addtoolpath).

svejk

Jog Feeed ügyben a helyzet változatlan, most egyből az XP indulása után is a leírtakat csinálja.

svejk

Hahó!
Valaki légyszi erősítse vagy cáfolja már meg a #2003-ban a Jog feed-ről írott észrevételemet.

Én nem látom mit ronthatok el, Demo módban is ez a jelenség.

svejk

Az este felraktam még egy notira is az 1.1005 verziót és ugyan azt csinálja.  
A configban semmit nem állítottam.

Bozso777

Szia. Kint a gepen ez fel sem tunt, mert potira van kotve a jog, de ott tokeletesen mukodik win7 alatt. Benti gepen este probaltam szinten win7 alatt demo modban, de nalam sem valtozik a sebesseg.

cxgkbc5uz

Udv.mindenkinek
Svejk OK! Megerősítem a #2003-ban a Jog feed-ről írott észrevételeidet.

svejk

Köszönöm, akkor nem keresem tovább nálam az okot. [#worship]

000000000

Sziasztok,

Elkezdtem vizsgálni tovább ezt a jog sebesség problémát amit Svejk írt és meglett a hiba.
Sajnos rossz vonalon indultam el a debuggolással, mert én végig a jogfeed % mezőt irogattam át és így nem is jelentkezett a hiba. A probléma ugyanis a + és - jogfeed gombokkal van (ez az infó hiányzott nekem.), vagyis azok nem állítják át a sebességet. A problémát most javítottam, a következő kiadásban már jó lesz.
Még az előzőekben jelzett enable és probe gondokon dolgozunk, de hamarosan lesz új kiadás az összes jelzett probléma javításával...

svejk

000000000

A toolpath nézet, mivel az nem a flash része, ezért továbbra is az 1024x768 képernyő felbontáshoz igazodik, vagyis ekkorának tekinti az ablakot és ebben a "koordináta rendszerben" kell megadni a méretét.  
A toolpath nézet az egyetlen olyan képernyő alkatrész, ami nem része a Flash képernyőnek.

dezsoe

Igen, a toolpath-okat sikerült szépen a helyükre tenni, viszont a jogpanellel küzdök. Úgy tűnik, hogy azt is 1024x768-hoz igazítja, legalábbis szerintem. Kicsit már eleve torzít rajta, de ez gondolom a képarány (mármint a png-ben levő arány és a megjelenített panel képaránya közötti különbség) miatt van. Ha rajzolok egy szabályos kört a png-be, akkor 1024x768-ban még csak kicsit tojás, teljes méretben viszont már látványos:

http://www.szentkereszty.net/misc/jog1.png" border=0>
a kör...

http://www.szentkereszty.net/misc/jog2.png" border=0>
...ha nincs maximalizálva...

http://www.szentkereszty.net/misc/jog3.png" border=0>
...és amikor igen.

Az ssf-ben a Setjogpaneltabsize 40-ről 30-ra levéve (azaz nagyjából 1024/1366 arányban) a belógást be tudtam úgy állítani, hogy ne lógjon rá a hasznos területre.

dezsoe

Szia!
Az előző hozzászólásból épp csak a lényeg maradt ki: miután a belógást tudtam csökkenteni, a jogpanel úgy jó, ahogy van, nem érdekes, hogy kicsit nyújtott lett.