Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nffab2gnr

Szia Balázs!
Hova tűnt Damon Hill,no meg a PWM 10V-os feszültsége.[#nemtudom][#wave][#wink]
A többi rész úgy tűnik,hogy hibátlan egyenlőre.[#eljen]

lari

Ma ismét megpróbáltam, most tökéletesen működött.
Tegnap számítógép újraindítással nem próbálkoztam, csak a program újraindításával.
Valószínűleg ezért nem volt jó tegnap.
Valami viszont biztosan nem OK a "háttérben", mert a régi verzióknál is volt ez a hiba... Akkor nem "erősködtem", gondoltam az újnál már nem lesz.

000000000

Az a probléma, hogy amikor régebben jelezted, akkor se tudtam előidézni ezt a dolgot és most se tudom. A kódot is megnéztem és igazából az ablak egy példányban tud megjelenni, ráadásul modális, szülőnek a fő ablak van megadva, így mondhatni, hogy a kód szerint képtelenség, hogy a tálcán jelenjen meg külön a főablaktól. Nem igazán tudom elképzelni, hogy hogyan tud ez előfordulni.

000000000

Szia Tibor,

Megtaláltuk Demon Hillt. :)
Mindjárt felrakom ide a javítást.

000000000

OK, így már értem a lényegét. Csináltam neked egy Isdemomode LED-et....

000000000

Sziasztok,

A jelzett hibák javítva lettek:

- MPG-vel ha végállásra lett tekerve valamelyik tengely, akkor reset-ből kivétel után mozdult egy kicsit a tengely.
- Analog kimenetek nem működtek, fizikailag nem ment ki a jel.
- Apply/Save settings gomboknál a charge pump jelet bekapcsolta a progi.
- Csináltam egy Isdemomode LED-et.

http://www.cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1005.exe" TARGET=_fnew>UCCNC 1.1005 letöltés

dezsoe

Szia!
Úgy tűnik, hogy a charge pump problémát lezárhatjuk: ahogy eddig hibázott, az megszűnt. Délután végre eljutok odáig, hogy üzem közben tesztelhessem.
A LED-ért pedig hálás köszönetem!
(Csak lustasági kérdés: nincs véletlenül elfekvőben egy 1366x768-as képernyő minusz a tálca (28 pixel) méretre optimalizált screenset-etek? Akkor nem kéne nekifogni... [#email])

dezsoe

Szia!
Sikerült végre géppel is tesztelni. Akartam panelt marni, de a megszokott munkamenet közben két hibába(?) futottam bele. Illetve az első biztos, hogy hiba, a másodiknak gondolom, van oka, de az én szemszögemből nézve hiba.
1. Generáltam szintező file-t, http://www.szentkereszty.net/misc/_AL_ontozo_i2c_v1.bot.probe.tap" TARGET=_fnew>(a file). Elkezdtem mérni a felületet (8 sor, 10 pont soronként), egyszer csak valami furcsa zajt hallottam. A mérés úgy történik, hogy x,y pozícióba megyek, ott leeresztem a mérőt z=1-re, majd G31 Z-1 jön. Elsőre nem tudom, mikor kezdődött, de teljes áramtalanítás után megismételtem a mérést és kb. az 5. sor elején, tehát kb. az 50-dik mérés magasságában elkezdi, és a mérés sorozat végéig minden G31 indításakor ránt egyet az Y tengelyen. Ráadásul oda-vissza egy lépést (tehát a tengely marad a helyén). Felrakom a http://www.szentkereszty.net/misc/FaGep.pro" TARGET=_fnew>profil file-t is, hátha az Y tengely pozíciójától és nem a mérések számától függ.
2. A 163-as nyomógomb fenntartott lett JogmodeMPG helyett. Nekem nagyon hiányzik, mert a nyomorult tapipaddal kell bekapcsolni a tekerőt, amit - térbeli elhelyezkedése miatt - mindig kikapcsolok, ha nem kell...

dezsoe

Hopp, a 2. pont sztornó: megfejtettem. :)

dezsoe

Az 1.1004-gyel nem néztem, de 1.1005-tel MPG-vel 800 maxnál 832-vel tudom tekerni a tengelyeket. Ráadásul, nem tudom, hogy mi az oka, de annyira egyenetlenül mozgatja a tengelyt, hogy simán lépést veszt, ha nem egyenletesen tekerem. Kétségtelen, hogy egy ultragagyi rotary encodert használok, de az 1.0x verziókkal teljesen egyenletesen tudtam mozgatni a tengelyeket. A beállított 800-as maximális sebesség is főleg biztonsági okokból született, kicsivel 1000 felé is tudok menni az X és Y mentén. (Z lefelé virgonc, de fel már nem annyira, ezért született meg az egységes 800.)

000000000

Kipróbáltuk a kódodat és valóban a G31 indításakor lép az Y tengely egy step-et oda aztán vissza, még mielőtt elindítaná a probe-ot.  
Így ugyan hibát nem csinál, de zavaró. Vizsgáljuk az okát és fogjuk javítani amint meglesz.

000000000

Az MPG filteren próbáltál állítani a beállításoknál?  
Az MPG fiter egy átlagoló szűrő, az értéke millisekundumban van.  
Ha a szűrő értéke alacsony, akkor szorosabban, gyorsabban követi az MPG mozgását, vagyis a kézremegést stb. is jobban leköveti. Ha magasabb a filter értéke, akkor jobban átlagol (szűr) és akkor a kézremegés nem érzékelhető.  
A filtert állíthatóra csináltuk, hogy mindenki úgy állítsa be ahogy neki kényelmes és megfelelő.
Szerintem próbáld meg magasabb értékre venni.

pisti73

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék! Nem értek a makró íráshoz és az UCCNC-be szeretnék egy olyan szerszám bemérő makrót ami az épp aktuális helyen (X,Y) beállítja a Z tengely, vagyis a szerszám magasságát. Tudom van egy előre konfigurált M31-es makró, de én csak az épp aktuális pozícióba szeretném végrehajtani a beállítást.

Köszi a segítséget!

000000000

Még egy gyors gondolat:

A filter csak az MPG cont. módban működik.
Az MPG. single és MPG multi módokban az MPG tengely mindig a max. sebesség + 4%-al mozog és ilyenkor a filter nem működik.

dezsoe

Igen, és én az MPG multit használtam, mert az tűnt az új programmal jobbnak. Most azért nekiálltam és beállítgattam rendesen, így a cont. módban tudom rendesen használni. Mivel a jog kezelést újraírtátok, kicsit máshogy kellett beállítani, mint a régi programban. Lényeg: megy rendesen.
Nem egyértelmű, de bekapcsolt állapotban, MPG paraméterek állítása közben apply-nál néha mozdul egyet a gép. (Kb. 1 step, de a hangerőből ítélve több tengelyen.)