Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Mach3-ban?
Ha igen, akkor Polgárdi Balázsnak küld el a mach3 .xml file-t, a plugin verziót számát és a Mach3 verzió számát, hogy megtudja vizsgálni.

nyiszi

Az Ő elérhetőségét hol találom?

nyiszi

ANTAL GÁBOR

Egy kis beszámoló : este béna voltam mert nem tudtam kivenni a resetet. Reggelre megjavult Fogalmam  sincs hogy mit bénáztam este , minden változatlan és reggel Ok ( újraindult a gép ) . Egy telepítési kérdés : ha települt akkor  kell  ( kötelező ) a reboot a gépnél?  
 Nézegetem a doksit menni fog a G76 ból generált G33 . ( azzal az ominózus "fordítóval ) De rögtön egy ötlet :és szerintem ha sok ideje lesz Béninek akkor be is fog kapcsolódni : tehát spéci wizardok gyártása  ( hisz az enyém is ezen alapul )

EGY FONTOS (közérdekű ) kérdés : A Mach nál ( alapból ) van egy határfordulatszám ami alatt nem "látja " a főorsót  ( kb 96 1/ min )   ( ami nálam  Balázs segítségével negyedelve lett )   No hol az alsó határ az UCCNC nél ?

000000000

Szia,

Az UC100 topikjában a nevére klikkelve tudsz neki üzenetet küldeni.

nyiszi

000000000

Szia Gábor,

Ez máshogy működik mint a mach3-ban, itt encoderes visszacsatolás és folyamatos szinkron tartás van. Az encoderhez folyamatosan szinkronizálja az előtolást a mellékhajtás, tengely(ek). Igazából bármilyen alacsony fordulat lehet, sőt akár meg is állhat a főorsó menet közben.  
Lásd ezt a videót, itt Balázs leállítja párszor a főorsót (elveszi a táplellátást a motortól), sőt kézzel is tekergeti és a szinkron folyamatosan megvan:

https://www.youtube.com/watch?v=_PVYLCoFoK8&list=UUNL4czzJlxz2WATQ8bg558w" TARGET=_fnew>menetrajzolás teszt

000000000

Újraindítani a PC-t manuálisan nem kell, a telepítő ha szükségét érzi az újraindításnak akkor pedig rákérdez, hogy újraindíthatja-e. Akkor lehet esetleg gond, ha rákérdez és te azt mondod nem, akkor előfordulhat, hogy az USB drivert nem tudja addig érvényesíteni amíg a PC újra nem lesz indítva, de ez a demo módot egyáltalán nem érinti, mivel ahhoz nem kell az USB driver...

ANTAL GÁBOR

Ok  a főorsó fordulatos kérdésem nem volt elég átgondolt...Van tipped hogy tegnap miért nem tudtam kivenni a resetet? ( demó az üzem )

000000000

Csak az e-stop és limit switch tudja megakadályozni a resetből kivételt, ezek közül valamelyik.

Miki2

Úgy látom, a Te szemeid még tökéletesek.
Az enyéim sajnos már nem az igaziak, ezért egy elég furcsa, és szokatlan észrevételem van.
A képernyő láthatósága számomra nem eléggé jó.
Nagyon szép ez a szemnek nyugtató plasztikus felület.
Az a baj, hogy nagyon nézni kell -- nekem-- ,hogy jól lássam.
Ezzel lehet valamit csinálni?
Valahogy kontrasztosabbá lehet tenni?
Nem a képernyőmmel van a baj.

svejk

Ez jó felvetés, támogatom, bár a legelső felületet meg azért kritizáltuk erősen, mert túl csiricsáré volt. [#vigyor2]
Nehéz okosnak lenni ez ügyben (is) a fejlesztőknek.

Nekem még a másik vesszőparipám az alig észrevehető gépi koordináta visszajelzés.
Jól meg tudja vezetni az embert ha nem nagy a különbség a gépi és az aktuális munka koordináták közt.

000000000

Szia Miki,

A képek nagy felbontásuák, így kontasztosak még nagy felbontású monitoron is. Én 24" monitoron fejlesztek, dolgozom, hogy jól lássak mindent és még ekkora 3000x2000 pixel feletti felbontásban is kontrasztosak az ábrák.
A gond inkább az lehet, hogy pasztel szinek vannak használva, ami régebbi monitorokon, amiknek a fénye már kicsit haloványabb azokon tényleg kontraszttalannak tűnnek a dolgok.

Igazából átlehet szerkeszteni, rajzolni a képernyőt. Minden képernyő alkatrész a /Screen mappában lévő fájlban van definiálva. Jegyzettömbbel a fájl szerkeszthető, minden átírható igény szerint.  
A screenset fájl összes függvénye le van már dokumentálva a /Documentation mappában.
Szóval minden bitmap, minden szín, gombok, DRO-k elhelyezkedése, mérete, vagyis tényleg minden áthelyezhető, átméretezhető, megváltoztatható....

000000000

Hát igen, nehéz, sőt talán lehetetlen is egy GUI-val minden felhasználói igénynek megfelelni.

A machine coords.-nak pedig már szép piros LED-je van, még mindig nem jól látható?

ANTAL GÁBOR

Miki emlékszel hogy mennyit szívtam amikor kilazult a monitorom kábelja és elment a mélykék szinemés nem láttam a Mach ban a pályát?  Egy forrasztópákával kiforrasztod az egyik szinkábelt és rögtön megváltozik a kép színe ( még jó is lehet  [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1])