Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Rég vártam már ennyire valamit mint most ezt a progit :D

Bozso777

Ma egy újabb hiba jött elő, kézzel vezéreltem a gépet, réteges lemezben tesztelgettem milyen sebességgel megy szépen, aztán egyszer csak ment tovább mikor elengedtem a gombot a billentyűzeten...gyors leütöttem a végálláskapcsolót...marómotort ki...resetre katt és a gép újra megindult...nah a marót egyből törte... Néztem a billenytűzeten a világitás elment, mintha az lenne a gond, tudtommal hiba nincs vele...próbáltam másik usbportba dugni, hiba ugyanúgy előjött párszor... Ezután UCCNC újraindítás, és többet nem jött elő a hiba. Emiatt nem a billre vagy az usb portra gyanakszom.

000000000

Sziasztok,  

Elkészült az UCCNC 1.1001-es verziója.
A legfontosabb változtatások, újítások:

- Az MPG funkció teljesen át lett írva.
- G33.1/G33.2 menetfúrás kódok. (rigid tapping)
- G33 szimpla szinkron menetvágás encoder visszacsatolással.
- G76 komplex szinkron menetvágás encoder visszacsatolással.
- G28 és G28.1 homolás és homa koordinátára futás kódok.
- Feedhold gomb és funkció.
- Alap CAM funkciók.
- Néhány plusz fúróciklus úgy mint G81, G82, stb.
- A screenset függvényeknevek és működésük egyszerűsítése.
- A képernyő grafika kis kozmetikázása.
- A szerszámpálya megjelenítés optimalizálása alacsonyabb CPU végrehajtási időre.
- Kottyanáskompenzáció teljesen átírva, a kottyanás kompenzáció folyamatos.
- A constans sebesség tervező további optimalizálása.
- A homolás kapott egy plusz paramétert, a homera fel és lefutás sebességei külön állíthatók.
- A dokumentáció ki lett egészítve az új funkciókkal, illetve a mezők (DRO-k), és a screenset programozás függvényei is le lettek dokumentálva.
- A szoftver ezen verziója, illetve minden funkciója működik az UC100-al és az UC300-5LPT-vel is.

És még sok apró dolog, amik most nem jutnak az eszembe...

http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1001.exe" TARGET=_fnew>A letöltés itt!

Gyati

Bozso777

Perpill csak demo modban tudom a benti gépen megnézi, de itt a cam részben ha megnyitok DXF filet a legtöbbnél az jön hogy az UCCNC mükődése leállt

Bozso777

Asszem átnézem a manualt, hátha csak én bénázok.
Már várom a reggelt, hogy kipróbálhassam :)

000000000

Szia,

Dxf importálót ami CAM szoftverekkel teszteltük:

- QCAD
- LibreCAD
- Draftsight
- Autocad

Az első három mind ingyenes szoftver.
Annyi megkötés van, hogy ACAD2000 (R13) verziós fájlokat támogatja jelenleg az UCCNC.
Feljebbi verziókban lehetnek spline-ok és nurb-ok, amiket nem tud beolvasni, értelmezni egyelőre.

Bozso777

Szia
Holnap ,vagyis már ma meglesem...hirtelen csak a gepen talalt dxf fájlok közül probáltam megnyitni.
Kifejezetten jó ötlet volt ez a cam rész.

lari

Szia Balázs!

Ebben a verzióban már az eszterga mód is elérhető?
Ha igen, hogyan lehet előhozni?

000000000

Szia,

Igen, működik a G33 és G76 szinkron menetvágások, lehet vele menetet vágni encoderes főorsó fordulat visszacsatolással.
A Configuration->Axis setup->spindle oldalon tudod beállítani az encoder paramétereit.

És simán G33 és G76 programáozásával tudod a menetet vágni.
A G33 az szimpla egyfogásos menet.
A G76 többfogásos, tudsz programozni sok paramétert, lehet a beszúrás szögét, tengelyirányú eltolási szöget a menetek között stb. is állítani. Részletesebben az adatlapban levan írva...
A G33-ak pedig egymáshoz is szinkronizálva vannak, tudsz folytatólagosan vágni több menetet akár különböző menetemelkedésekkel.
Tudsz programozni kúpos menetet is, ahol a Z-vel nem párhuzamosan vágja a menetet, ill. tudsz menetet vágni akár az X tengely mentén is.

Külön eszterga képernyő egyelőre nincsen. A szerszámpálya nézeten az ISO feletti második gombbal tudod XZ nézetbe állítani.

000000000

OK, rendben.
Közben megnéztem amit írtál, hogy az UCCNC működése leáll bizonyos fájlok betöltésénél és azt vettem észre, hogy a CAM-nél nem lett lekezelve ha olvashatatlan, hibás fájlokat próbál megnyitni. Ezt most lekezeltem, hogy dobjon hibaüzenetet, ha nem tetszik neki a fájl.

http://cncdrive.com/UCCNC/setup_1.1002.exe" TARGET=_fnew>Letöltés UCCNC 1.1002

svejk

Részemről óriási várakozás előzte meg ezt a bejelentést, de saját trehányságom miatt csak a jövő héten tudom élesben kipróbálni.  

KÖSZÖNJÜK!

svejk

Ehhez az új verzióhoz használható büntetlenül a régi konfigurációs file?
Vagy érdemesebb újra kitöltögetni?

000000000

Szia,

Köszönjük és várjuk majd jövő héten a visszajelzést ha sikerül eljutnod a tesztelésig.
A régi profil fájl használata nem javasolt, mert nagyon sok új kulcs készült, amik a régi verzióban még nem voltak, ez okozhat esetleg olyan problémát, hogy bizonyos funkciók emiatt esetleg nem működnek majd az új szoftverben.
Ezért azt javaslom, hogy új profilból indulj majd ki.

ANTAL GÁBOR

Szia  Balázs ! Amikor kihoztátok az UCCNC első verzióját akkor naprakész voltam a dolgokban de azután úgy döntöttem hogy megvárom ezt az új verziót . Sajnos sok mindent elfelejtettem azóta de szerintem vannak még jó páran így  Kellene egy kis szupport. Nem kellene újra írni csak a buktatókra felhívni a figyelmet ( Pl Svejk kérdése )  "  Részletesebben az adatlapban levan írva... " gondolom a honlapotokon találom