Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia,
Köszönöm. Ezzel az információval sokkal előrebb vagyunk. Annyit kérhetnék, hogy küld el nekem légyszi azt a kódot aminél ez a probléma előfordult akár egyszer is és megpróbáljuk előidézni. Az info kukac cncdrive.com -ra küld el légyszives.
Illetve kérlek, hogy mond meg, hogy mi a verziószáma a szoftvernek, ez a Help/About oldalon a software version paraméter, ezt is fontos volna tudnom és akkor megpróbálom kideríteni a probléma forrását.

000000000

Még valamit szeretnék kérni, hogy a kóddal együtt a /profiles könyvtárból másold ki kérlek a profil fájlt, ami a Default.pro fájl alapesetben, vagy ha saját profilt hoztál létre, akkor a profilod_neve.pro, hogy azonos beállításokkal tudjam tesztelni a kódoddal a progit.

2dzcsimnk

A program verziószáma: 1.034 a hivatalosan letölthető verzió.
A kért file-okat nemsokára küldöm.

000000000

Köszönöm és várom a fájlokat.

KoLa

Bocs helyesírási hibákért!félig a laptop billentyűzetén,félig a virtuális billentyűkön pötyögtetem a betűket!valamiért nem működik

KoLa

az a, az n, stb, és az enter!

KoLa

Nekem nincs meg ez a program, csak talin láttam.
meg tegnap este,az oldaladon.
Van ott két képernyőkép egymás mellett, de mindegy melyikre klikkelek,mindíg csak a baloldali nagyitódikV!
ezen a képernyő váltó gombok, tök úgy sorak9znak mnt az amerikai programban, de ez végül is egy megszokott forma, de a másik képen a diagnosztikai képernyőről nekem csak az másikjut eszembe,nlztem eleget!

000000000

A képernyőt átszabhatod, olyanra csinálod amilyenre akarod. Mondjuk a Mach3-ban is átszabható. Egyébként egy ilyen program lényegét nem a kinézete határozza meg, hanem a mögötte lévő kód, hogy mennyire testreszabható a program, mennyire sokféle igényt képes kielégíteni stb.

A kinézeténél, hogy melyik gomb és kijelző hol van rajta az mondhatni részlet kérdés és csak a praktikusság diktálja, hogy mit hová érdemes elhelyezni a GUI-n. De ha neked nem szimpatikusez az elrendezés, akkor a képernyő szkript kódba belenyúlva olyanná alakíthatod amilyet csak szeretnél, semmi sincsen lefixálva, minden képernyő alkatrészt a felhasználó által szerkeszthető kód határozza meg.

Béni

Pár mondatban erről a képernyő szerkesztésről, ha időd engedi, légy szíves írjál!
(Nem használati útmutató, csak az elv és a szükséges segédeszközök érdekelnek.)

000000000

Szia,

A screenset fájl gyakorlatilag egy C# szkript, minden alkatrész egy-egy fgv.-el van definiálva és úgymod "felrakva" a képernyőre.
Sajnos mivel rengeteg dolgunk volt a progi fejlesztésével ennek a dokumentációja annakidején elmaradt, de ígértem, hogy a későbbiekben elérhető lesz, amihez tartom is magam.
A most készülő verzióban le lett minden (remélem legalábbis, hogy nem hagytam ki semmit:) dokumentálva, a fgv. prototípusokat leírtam némi magyarázattal körítve. Viszont a mostani hivatalos verzióhoz képest változtak dolgok, sok fgv.-t átneveztem, hogy a nevek rövidebbek és egyértelműbbek legyenek. A teljes dokumentáció elérhető lesz a következő szoftver kiadásban.

A screetset fájl a /Screens mappában van és .ssf a kiterjesztése, ami reflektál a "Screen Set File" elnevezésre.
A fájl szöveges, nem bináris, szóval jegyzettömbbel szerkeszthető, értelmezhető.
A fájl három feltételből és így szekcióból áll.  
Az első rész a képeket, grafikákat tölti be fájlokból, minden betöltött képnek kell adni egy hivatkozási számot, vagy másszóval azonosítót, a betöltő fgv.-nek ez az azonosító egy paramétere.

A második szekció, szintén egy feltételen belül van, ez a kód felelős a főképernyőre az "alkatrészek" feltöltéséért. Például tudsz definiálni tab képernyőket, háttereket, gombokat, LED-eket, szövegmezőket (DRO-k).  
Van még egy harmadik feltétel is, az ebben lévő kód pedig az oldalsó jog panel definiálására szolgál.

A képernyőre lehet az előzetesen definiált és betöltött képeket, grafikákat renderelni, felhúzni.
Például létre tudsz hozni egy gombot, aminek a paraméterként megadhatod a bal felső sarok X és Y koordinátáit a képernyőn, a méretét pixelekben és hogy melyik számú kép legyen "ráhúzva" a gombra.
A gombnak tudsz adni azonosító számot, ami szintén egy paraméter és tulajdonképpen a gomb funkcióját definiálja.
Például egy 128-as azonosítóval ellátott gomb a ciklus start funkciót fogja végrehajtani, ha a gombot megnyomod.
Az összes funkció kód le van dokumentálva a program telepítési helye /Documentation mappában, a doksi ezen része már most is rendelkezésre áll, ha feltelepíted a progit, akkor megtudod nézni.

A LED-ek ugyanígy működnek, ezekre is rakhatsz grafikát,tudod méretezni és elhelyezni bárhová a képernyőn.

Hasonló a helyzet a szövegmezőkkel (DRO-kkal), azoknak is tudsz saját azonosítót adni és ebből tudja a program, hogy a DRO-ba mit kell írni a végrehajtáskor. De készíthetsz olyan DRO-kat, amiknek olyan számot adsz ami nincsen a beépített funkciók által használatban és akkor ezeket tudod akár makrókból írni, olvasni, saját dolgokra felhasználni.

Szóval a képernyő, ha üres a screenset fájl, akkor egy fehér üres képernyő, mindent a screenset fájlban lévő kód tölt fel a képernyőre, határozza meg a szoftver kinézetét, háttereket, tab képernyők elhelyezkedését, gombok, LED-ek elhelyezkedését, méretét stb.

Minden mondhatni, hogy személyre szabható, a kinézettel kapcsolatban semmi nincs kőbe vésve.

Béni

wcmwugefi

Ezt nevezem supportnak! Grat!  

A screenset készítésbe nekem is bele kellene ásnom magam...

000000000

Megkaptam, köszönöm. Hamarosan nekiállok próbálgatni. Valószínű lesz még majd felmerülő kérdésem a problémával kapcsolatban, de akkor azt majd magánban e-mailben kérdezem.

000000000

Én köszönöm az érdeklődéseteket.

Etib

Szeretném megkérdezni hogy az UCCNC megy, vagy fog menni UC300-al? Sajnos nekem 6 tengelyem van. Szívesebben vásárolok honiaktól...