Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bozso777

Szia.
Pár napja ugyanezt kérdeztem megy e vele...válasz az volt a nem hivatalos verzióval már működik. és a hozzászólásokban ott van a legújabb hivatalos verzió ami hamarosan kijön, már kezelni fogja.
Ezek alapján megvettem gyors az UC300-at, aztán hozzá az UCCNC programot.A poén hogy este 8 után vásároltam a licenszet...gondoltam másnapo majd megkapom...kb egy óra múlva megkaptam Licenszkulcsot, amihez már alapból az UC300 serialjat adtam meg. Eddig szuperül működnek együtt, kifejezetten örülök hogy megvettem. Persze várom a végleges verziót, mert jelenleg csak az angol képernyővel érdemes használni. Gondolom ahhoz ismét lesz magyar.

wcmwugefi

Szia. Nekem is van uc 300-uccnc páros. Egy álom.  
Mach3al is sokkal jobb, csendesebb

000000000

Sziasztok,

Igen, az UC300-5LPT a teszt verziós szoftverrel már működik. Hozzá kell tennem persze azt is, hogy ebben a verzióban maradtak hibák, például az MPG nem működik tökéletesen, de visszaolvasva a topikot, ezekről a problémákról lehet itt tájékozdni. A következő kiadásban minden javítva lesz ami hiba megmaradt, az API 90%-ban átlett írva, hogy az új funkciók, a szinkron menetvágás és menetfúrás, a zökkenőmentes kottyanás kompenzáció is tudjon működni. Polgárdi Balázs is már mondhatni befejezte az új API fejlesztését, már a végső mérések és ellenőrzések zajlanak logikai analizátorral és hamarosan gépen is. Amint meglesz a kiadás, akkor fogom ide linkelni és mindenki újra elkezdhet majd tesztelni. :)
Lesz más újdonság is, meglepetés is, de azt még nem árulom el, mert akkor már nem lenne meglepetés.  

Bozso777: Igen, éppen gép előtt sikerült elkapnod a rendeléseddel, ezért gyorsan el is küldtem nekem a license kulcsot. Nem szeretjük váratni az ügyfelet. És örülök, hogy az első tesztjeid bíztatóak és hogy tetszik a fejlesztésünk.

Attila: Köszönöm, örülök, hogy tetszik neked is a progi.

svejk

Most kivételesen szeretnék pár nappal(?) öregebb lenni. :)ö

Bozso777

Szia!
Kifejezetten jó dolog a gyorsaság...reggel egyből startoltam is ki kipróbálni :D  
Alapból tetszett az uccnc már mikor megláttam...most hogy már használom is még jobban.
Persze aki rég óta használja a mach3-at, és ezt is , az tisztába van vele mennyire jó, viszont nekem azért is fontos ez, mert full kezdőként igen jól használható...leírása alapján simán gyorsan beállítottam, és használni tudtam.
 Az meg kifejezetten tetszett, hogy a gép ment, én meg közben ugyanazon a gépen az Aspire programmal szerkesztgettem mellette egy mezei AMD 2600+ Sempronon 1 giga rammal alaplapi videokarival(nem egy erőmű :D )...a cnc meg szépen dolgozott közben.

000000000

Már nem kell sokat várni, ígérem.[#wave]
De szeretnénk, hogy minden hibátlan legyen, ezért most kell ez az alapos mérés és előtesztelés, mielőtt kiadjuk, hogy lehetőleg ne kelljen hibákat jelentenetek. :)

000000000

Szia,

Nálunk is hasonló konfigok futnak a gépeken, UCCNC + Aspire a marógépeken és SheetCAM a plazma gépen. Kollégáim is marás közben szokták tervezni a következő munkadarabot ugyanazon a PC-n, ez megkönnyíti és gyorsítja a folyamatokat. És mi sem használunk egyébként erőműveket, olyan PC-k vannak a gépek vezérlésére használva, amiket manapság 30eFt környékén lehet már kapni PC bontókban.
További jó CNC-zést neked és remélem nyomon követed majd a szoftver fejlődését és az új kiadásokat!!!

wcmwugefi

Az sose baj. Inkább itt, és mi találjunk "hibát" (ötletet), mintsem a végleges hivatalos verzióban valamelyik nagy partnercég nem?

000000000

Szia Attila,

Igen, egyetértek, nagy segítség nekünk, hogy segítetek a tesztelésben!
De azért először végigtesztelünk először mi is mindent, mi vagyunk az első szűrő, aztán jöttök ti, mint második szűrő. [#wave]

000000000

Sziasztok!
Azt kérdezném hogy egyszerű halandónak, mint én, könnyű a meglévő mach3-as konfigomat, átültetni az UCCNC alá?
A gépet nem én építettem, azért kérdezem, a Mach3 is be lett konfigolva az építő által.

köszi, Fido

wcmwugefi

Biztos Cncdrive1 is perceken belül válaszol, nem venném el a kenyerét, csak a saját tapasztalatom írnám le, idézve a felhasználói kézikönyvéből:

"3.6 . Importálás
Az importálás oldalon, ha megnyomja az “Import Mach3 XML file” nyomógombot, akkor a Mach3 .xml fájlból az összes beállítást, motorparamétert és lábkiosztását lehet betölteni. Az “Apply settings” és a “Save settings” nyomógombokkal pedig menteni tudja a beimportált paramétereket és beállításokat."

Tapasztalatom szerint tökéletesen működött.

wcmwugefi

És azt hozzá teszem, hogy nálam egyszerűbb halandó valószínű nincs a fórumon, mert teljesen laikus amatőr vagyok, úgyhogy ha nekem így sikerült, akkor nem lehet probléma! :)

000000000

Szia,

Ahogy Attila már megelőzött és írta, van egy XML import gomb a profil fülön. Azt megnyomva kitudod keresni a Mach3 .xml-t és az UCCNC beimportálja az xml-ben található értékeket.
Ezután Apply settings-el tudod érvényesíteni az új beállításokat és a Save settings-el pedig eltudod menteni, hogy legközelebb is emlékezzen rájuk az UCCNC, vagyis ilyenkor a profil fájlba menti az értékeket.

000000000

Az egyszerűbb halandó címért azért versenybe szállok:)
De a topic-témánál maradva, köszönöm a választ, ez megnyugtató.
Illetve még annyi jutott eszembe hogy van nekem egy ilyenem: http://www.gearnuts.com/images/closeup/xl/1600-ShuttlePro2_detail1.jpg" TARGET=_fnew>ShuttlePro amit hasznosnak tartok, vajon ez működni fog-e? :)
Üdv, Fido

000000000

Szia,

Az említett eszköz sajnos nem fog működni, mert ahhoz kellene írni némi kódot, beintegrálni a szoftverbe az eszköz kezelését. Ezt az eszköz fejlesztője, gyártó segítsége nélkül valószínűleg nem tudjuk mi megoldani.
Van nekünk is egyébként saját vezetéknélküli távirányítónk UCR200 néven tudod megnézni a weboldalunkon, de még ez sem működik sajnos az UCCNC-vel, még nem jutottunk el odáig, hogy megcsináljuk ezt a fejlesztést, igaz tervbe van véve.