Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!
Köszönöm a választ.
Nem nélkülözhetetlen a Shuttle, megleszek nélküle, csak kiváncsi voltam, legalább megint használhatom videóvágáshoz, ugyis arra való:)
Üdv, Fido

Bozso777

Azt ajánlanám, töltsd le az uccnct...demo modban simán ki tudod próbálni.
Ha jól látom ez egy sima usb vezérlő, amin minden gombot programozni lehet. Beállítasz egy gombot egy billentyűnek, és az uccnc-ben meg a hotkey-nél azt a billenytűt állítod a kívánt funkcióra.
Nekem egy ergomedia 500as eredetileg játékokhoz való vezérlőm van...ezzel a módszerrel megy az uccnc vele. Hűvelykujjal a 4 irányú kapcsolóval lehet szépen irányítani az x-y tengelyt..gombokra raktam a Z+,Z-  a többi gombra meg azt állítok amit akarok...van rajta shift is így jó a gyorsításnál.
Róla van szó. Programból lehetne több bill profilt is tanítani neki, de a kinti gépen semmit sem telepítettem...rádugtam a gépre , felismerte billentyűzetként és használom.
http://prohardver.hu/teszt/genius_jatekvezerlok/ergomedia_500.html" TARGET=_fnew>Ergomedia 500

000000000

Jó ötlet, egy kisérletet megér... a jog része volt a király, nagyon finoman lehetett mozgatni a tengelyeket vele, de igazából mindegy mert a nyákmaráson kivűl még sokmindent nem mertem csinálni, tehát inkább "gigacsicsa" mint hasznos eszköz a kezemben:)
De mindenképpen kiprobálom a hotkey-es megoldást, köszi!
Üdv, Fido

vg343kiu9

Szia Balázs.
HDBB2-vel nem megy az UCCNC egye?

vg343kiu9

Kösz, hogy ilyen hamar válaszoltál. Jót beszélgettünk :)

000000000

Szia Zoli,

Igen, ezt jól megdumcsiztuk telefonon. :)

fa_kukac

Sziasztok. Ide írom, nem találom az UC300 oldalt.  
 Olyan gondom van, hogy UC300 használatakor az inputokat beállítom, és hiába kattintok a save settings sorra, kikapcsolás után nem jegyzi meg a mach. A másik, hogy encoderes léptető vezérlőn az alarm kimenetet beállítottam az egyik bemenetre, és Reset-nek konfiguráltam, - amit szintén nem jegyez meg a mach valami miatt - hibajelzéskor le is resetel, amivel egyidőben elveszi a tápot a vezérlőtől. Ekkor ugyebár az Alarm lehúzó jel is megszűnik, erre magától visszaáll, megszűnik a reset. Lehet ezen változtatni, hogy csak én tudjak kiállni a resetből?

000000000

Szia,

Van egy olyan topic, hogy USB-LPT átalakító Mach3-hoz, ott kellene feltenni a kérdést, mert ez az UCCNC szoftver topikja és a kérdés nem ide való. Polgárdi Balázs olvassa az említett topikot és fog neked válaszolni...

istvan58

A Balázs által javasolt topicba irok neked..

Bozso777

Szia!

Kb mikorra várható, hogy kijön az új verzió ?
Nem tudom tudom találkozott e már valaki ezzel a hibával, vagy csak a gépem okozza...pogram verzió 1.0045 UC300-al.
 Néha a program megcsinálja, hogy a felugró ablakot- pl hotkey beállítás, vagy a tengelynél auto kalibrálás) háttérbe küldi, nem látszik az uccnctől, viszont ha az uccnct tálcára rakom hogy lássam akkor azt is leteszi...ilyenkor csak az újraindítás segít.

fa_kukac

kr97pwss2

A beállítások mentése a legújabb verzióban működik: http://www.polgardidesign.hu/download/UC300%20V1_055.m3p" TARGET=_fnew>UC300 V1_055.m3p
A bemenethez a 1021-es Reset kódot állítottad be? Mert nekem ezzel a beállítással Estopba kapcsolja a Mach3-at és csak a Reset gomb megnyomásakor lehet feloldani.

kr97pwss2

Folyamatosan készítjük illetve teszteljük az új verziót, már tényleg nem sok van hátra. (Egy hetet már különböző beállításokkal mennek folyamatosan a tesztek) Az ablakos hiba javítva lesz az új verzióban.

fa_kukac

Köszönöm Balázs, letöltöm ezt az újabb verziót, és hogy melyik resetet állítottam be, azt holnap nézem meg, mert most szolgálatban vagyok, a másik laptopommal. Az van ugyanis, hogy enkoderes léptető rendszer van, ami lépésvesztéskor alarmot kapcsol, és villog a hibajelző ledje, amit táp elvétellel oldunk. Resetkor a vez tápot kikapcsolja ezért nem jó ha stopot állítok be neki. Köszönöm!

svejk

Mindig megdobban a szívem, ha ez a topic előre ugrik az időrendi listában.  
Gyerekkoromban a Jézuskát nem vártam így.