Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

lari

Úgy látom, hogy a dokumentáció elérhető a telepítési fájlok között.
Elég részletes, mert 52 oldal
Bár a buktatókra tényleg jó lenne egy kis okítás..;-)

000000000

Szia Gábor,

A legfrissebb adatlapot és egyéb dokumentációs fájlokat a telepítés /Documentation mappában találod.

000000000

Ezzel az a gond, hogy nemtudom kinek mi a buktató, szerintem a buktató némileg szubjektív, kinek ez bonyolult kinek meg az.
Főleg úgy nehéz egy ilyen dokumentumot készíteni, hogy a program egy részét én készítettem, így pontosan tudom mi hogy működik és nehéz beleképzelni magamat, hogy vajon az embereknek mely részek lehetnek esetleg bonyolultak. Szóval egy ilyen dokumentum megírására egy külső szemlélő egy felhasználó szerintem alkalmasabb lenne.

000000000

Még annyit fűznék hozzá ehhez a kérdéshez, hogy egyébként szinte biztos, hogy a régi konfiggal is menne, de mivel tesztelési időszak van, ezért javasoltam inkább az új konfig fájlból indulást, hogy legalább a tesztelésnél kiszűrjük, hogy egy esetleges hiba nem a régi konfig használatának köszönhető.

lari

Persze .. én sem úgy gondoltam, hogy erről dokumentum készüljön :-)
Úgyis kérdezünk ha valami nem világos.
Mindjárt itt az első Svejkhez kapcsolódva.
Tehát ha megvan a régi rendszer fel van telepítve, akkor pontosan mi lenne a legjobb?
Uninstall és új telepítés?
Ha igen, akkor áthozhtók-e a meglévő pot/pin beállítások, hogy azt kézzel ne kelljen újra beírogatni?
Vagy éppen az a lényeg, hogy minden új legyen?

lari

Közbe eszembe jutott még valami.
Lehetséges az, hogy a meglévő működő régi config mellé felrakni ezt az új verziót? /2.UCCNC/
Csak azért, hogy amíg az új nem lesz "elfogadható" addig a régi használható lenne...?

000000000

Nem feltétlen szükséges uninstallálni az előző verziót, persze azt is lehet, de az installer felülír egyébként mindent, kivéve a profilt, ha a pipát kiszeded a telepítésnél.
Szóval elég, ha csak egyszerűen rátelepíted a régi verzióra és a telepítésnél legyen kikipálva az opció, hogy felül tudja írni a régi profilt.
A lényeg ahogy mondod, pont az lenne, hogy új profilt készítsetek, hogy ha bármi hiba van, akkor biztosra tudjuk, hogy az nem egy régi profil fájlnak köszönhető.

svejk

Nem volt mese, azért az ember fel kell hogy tudjon állítani egy fontossági sorrendet.

Mindent félretúrtam... :)

Igazából a legkíváncsibb az MPG kezelésre voltam, ugyanis a réginél az MPGmulti módban tévesztett.

Jelentem ennél az új verziónál mindig visszatalál nullára![#eljen]

De azért nem tökélestes...

Az MPG kerék minden, vagy minden második fordulatához hozzácsap 0,001 mm a DRO-ban.

Az MPG kerekem 100 impulzust ad, így pl. ha 0,1 mm-es a lépésközre van állítva akkor rendre fordulatonként a következőn áll a DRO:
0,000- 10,000- 20,001 - 30,002 - 40,003- 50,003- 60,004- stb

Ugyan így hozzácsap 1 ezredet a 0,01 mm osztásoknál is.

Viszamneve a dro kerékkel 0-ra mindig visszatalál.

Ha lépésenként tekerem a kereket akkor is téveszt de mindig ugyan ott. Az első körben úgy a 30. impulzus körül, csapja hozzá majd úgy 20. alatt veszi el azt a fránya ezredeket.

Lehet nincs gyakorlati jelentősége, de ugye számtan az egész alapja.

000000000

Igen, lehetséges, ha telepítésnél másik könyvtárat választasz a telepítés helyének, akkor megmarad a régi verziói is és az új is feltelepül. A kettő nem veszik össze egymással.

000000000

Köszi a tesztelést, örülök, hogy sikerült rá időt szakítanod. :)

P.Balázs mondta, hogy mindjárt megnézi, hogy mitől lehet az említett hiba.
Nekem valami kerekítési/számábrázolási hibának tűnik, de majd Balázs megnézi és javítja.
A profile fájlodat áttudnád dobni nekem e-mailben légyszi...

000000000

Még a backlash kompenzációt mondtad úgy emlékszem, hogy az fontos neked, azt is ha van még egy kis időd esetleg kipróbálhatnád, mert az is teljesen át lett írva és kíváncsi vagyok mit szólsz az új algoritmushoz...

svejk

Hopsz, ezt csak most látom, én a régi konfig file-al próbáltam, de azért elküldöm.

Bozso777

Köszi, így már sokkal jobb...ami nem tetszett neki, egyből feldobta a hiba ablakot, de nem száll el a progi.
Librecadot gyors letöltöttem , amit rajzoltam vele egyből megette :)  
Tetszik :)

Fli4l

Sziasztok!

Az előbb telepítettem az új verziót viszont a konfigurálásnál nem boldogulok ha beálltok pineket  pl végállás vagy bármi más akkor ahogy nyomok egy apply settings-et rögtön mindent nulláz és ennyi vagy én csinálok valamit rosszul? A régi verzióra telepítettem rá de új profilt használtam vagy is akartam. Igazából minden tengelynél és be/ki menetnél ezt a jelenség, hogy visszaírja 0-ra.

000000000

Szia,

Azért lehet, mert a port-ot nem állítod be.
UC100-nál a port#-ot 1-re kell konfigurálni.
UC300-nál 1 ... 5-ig lehet attól függően, hogy melyik port pinjét akarod használni.

Akkor nullázza ki a port# pin#-ot, ha a pin amit konfigolsz nem létezik, például 0-s portot adsz meg, vagy ha egy bemeneti pin-re kimeneti típusú pint akarsz konfigolni, vagy ha kimeneti pinre akarsz bemeneti pin számot konfigolni.
A progi ugyanis az apply settings nyomásakor ellenőrzi, hogy a pin konfigurálható-e bemenetnek, illetve kimenetnek, ha nem, akkor kinullázza, hogy lásd, hogy rossz amit beállítottál.