Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia Gábor,

G76 valóban nem tud kúpos menetet, csak a G33, úgy, hogy X és Z-t is programozol. A menetemelkedést a nagyobb elmozdulás tengelyére számolja. Ha X-en van a nagyobb elmozdulás akkor spirálmenet lesz.

000000000

Igen, valóban eltér a mach3-tól a menet kód, a linuxcnc-t vettük alapnak ennél a kódolásnál, mivel ezt a kódot az RS274NGC szabvány nem tartalmazza.

ANTAL GÁBOR

Hát ezt sajnálom mert sokszor csinálok G76 tal kúposat, kár hogy eltétetek a mach szisztémától  
 És a másik kérdésemre a válasz ?  
 (anyamenet G76 tal )

designr

Léptetőnél még érthető..elkezdi attól a pillanattól amikor átkapcsolsz..az adott sort végrahajtani..adott sebességgel.. de mi van szervónál, Ott tényleg abszolut..és milyen pályán?

Béni

Én Varga István véleményével értek egyet OFFLINE ügyben.

ANTAL GÁBOR

Egy két hónappal ezelőtt Béni segítségével készült egy nagyon hasznos dolog. Utaltam  rá de nem tettem közkinccsé. Konkrétan a G76 ot ami kúpos is lehet  és  valójában egy sor le tudom fordítani G32 es ( esetetekben G33 sorokra .Annyi sor ahány fogás van, kifutással fogás vételi szöggel minden extrával . Ha lesz egy kis szerencsém azt meg fogja enni az UCCNC rendszer.  ( a note paddal átszerkesztem a 32 t 33 ra )   No holnap megnézem....  

Béni

Azt a "valamit" eleve át lehetne alakítani, hogy ne kelljen a kódot buherálni ... :)

000000000

Az I paraméter előjelével tudod állítani, hogy belső vagy küldő menet.  
Itt egy kép két G76-ról, a két kód ugyanaz, kezdőpont ugyanaz, csak az I előjele különbözik:

http://cncdrive.com/pictures/G76pluszminuszI.png" border=0>

nyiszi

Szia!
Írtam neked levelet az USB-LPT topikban feltett kérdésemmel kapcsolatban.
Megkaptad?

ANTAL GÁBOR

Köszi. Erre gondoltam ( írtam is )  nem tudom demóban sem működtetni a programot mert nem akarok a hideg pincébe lemenni az Uc 100 ért és igy demóban mindig villog a reset

ANTAL GÁBOR

Igazad van .Talán még én is át tudom írni Az m1s kiterjesztésú file ban  ki kell cserélni a G32 t G33 ra  Meg is nézem de csinálok egy mentést elötte

000000000

Szia,

Nem, nem kaptam meg.

000000000

A diagnosztika fülön nézd meg a virtuális LED-ek állapotaiból, hogy melyik beállítás okozza a reset-et. A lehetőségek az e-stop, illetve a végállások.  
Demoban a portok állapotai egy olyan LPT portnak felelnek meg, amire nincsen rádugva semmi, vagyis a bemenetek magasak.
Ha a végállásaid/e-stoppod ezekre a pin állapotokra vannak konfigolva, akkor értelemszerűen nem fogod tudni kivenni resetből. Állítsd át a polaritást az active low pipával, vagy rakd nullára a port/pin számokat...

nyiszi

Akkor leírom ide.
Az UC100-al miért nem működik a limit overdrive?

nyiszi

Lemaradt a válasz gomb.