Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2dzcsimnk

Sziasztok!
Nem tudom találkozott-e valaki olyan problémával, hogy a CNC gép egyik tengelye marás közben 2-3 óra hibátlan működés után egyszer csak kihagy majd 1-5 másodpecen belül újra működik, mintha mi sem történt volna...
Sajnos addig az UCCNC úgy viselkedik, mintha minden működött volna, számolt rendesen, csak a munkadarab (és jó esetben csak a munkadarab) landol a kukában...
Valami ötlet?

000000000

Gondolom léptetőmotoros a géped? Mert nekem ez inkább léptetőmotor lépésvesztésnek tűnik mint az UCCNC hibájának. Gyorsítások, sebességek jól be lettek állítva a géphez?  
Szerintem valamelyik paraméter túl magas lehet ahhoz képest amit a motorok a gépen biztosággal el tudnak viselni és a motor kiesik a szinkronból pozícióhibát okozva.
Én erre gyanakszom.

Szóval próbáld meg lejebb venni a gyorsítást és a végsebességet is a problémás tengelyen. Első körben egy nagyságrendel kisebbre mint ahol most áll, csak próbából, hogy jelentkezik-e még így is a hiba.
Illetve mégegy dolog eszembe jutott, hogy próbáld meg még a general settings oldalon a com buffer size paramétert feljebb venni, hogy azt is kiszűrjük, mint lehetséges hibaforrást, bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond, de egy próbát mindenképp megér.

KoLa

Ez az UCCNC nagyon hasonlít a Mach3-ra!

Minden tök úgy néz ki, mint ott, csak új felülettel,és ugyanúyg kurvasok hiával!
!Próbáltad már a Linuxcnc-t koppintani?...

svejk

Szerintem Te már ma sok sört ittál. :)

svejk

KoLa

Gyors vagy!De nem kéne itt alkoholisták bemutatni!

KoLa

Akkor ki ivott több sört?[#nevetes1]

s7manbs8

Kontakt hiba lehet az ilyen pl. valamelyik vezeték nem érintkezik, legalábbis ez is lehet.

s7manbs8

A végfokra menő step dir jelben a step kimarad pl.

000000000

Köszönjük az elismerést és a bíztató szavakat.
Én is hasonló jókat kívánok neked!

000000000

Azt azért elárulhatnád, mert kíváncsi vagyok, hogy a te olvasatodban a tök úgy néz ki az mit takar? Az, hogy vannak rajta gombok és kijelzők? [#nevetes1]

c2nsu773m

Igen, ugyan ez van nálam is....

000000000

A 2-3 óra hibátlan működés alatt pontosan mit értesz? Hogy 2-3 óra hosszú program folyamatos végrehajtását? Vagy hogy 2-3 óráig különböző dolgokat csinálsz a progival, nem egyetlen programot hajtassz végre és utána jelentkezik ez a probléma? Török Tamástól is kérdezem, mert azt írtad, neked is ez a gondod és ezt fontos volna tudnom.

000000000

"Hogy 2-3 óra hosszú program folyamatos végrehajtását? "

A fenti mondat helyesen:

Egyetlen 2-3 óra hosszú program folyamatos végrehajtását?

Egy kicsit több információt igazán adhatnátok, hogy megtudjuk fejteni a probléma okát.

2dzcsimnk

Szia!
Igen egyetlen folyamatos marás közben...
Elindítok egy kb 9-10 órás folyamatos marást, és ennek a végrehajtása közben jelentkezik a probléma. De hogy színes legyen a dolog, van hogy folyamatosan végrehajtja egyfolytában üzemel 10 óra hosszan, másnap viszont 2 óra után eltéved.  
Az eddigi megfigyelések alapján főleg akkor jelentkezik a hiba, ha hosszú ideig egy irányban mozog az adott tengely. például, amikor egy 1m hosszú feliratot marok.